Motivaatio, mitä se on?

Motivaatio on sitä, että unelmien ylle vedetään työhaalarit. -Parkes Robinson

Tuo on itse asiassa aivan loistava määritelmä. Minulle motivaatio on sitä, että haluaa jotain niin paljon, että siinä sivussa unohtuu vastukset ja hidasteet ja on valmis menemään vaikka läpi harmaan kiven. On asioita, mitä voi tehdä todella pienellä motivaatiolla ja sitten taas näitä, jotka vaativat motivaatiota noin Himalajan verran.

Tässä omassa kevennysprojektissani olen miettinyt uudestaan ja uudestaan niitä motivointikeinoja. Nyt kun motivaatio on parhaalla mahdollisella tasolla, niin haluan löytää lisäpotkua niin, ettei motivaatio pääsisikään repsahtamaan.

Löysin CartoonGirl blogista taas yhden motivointi-idean. Tuohon sivupalkkiin voisi laittaa täydet kilot aina sinne tavoitepainoon asti ja vetää viivalla yli sitä mukaa kun se pykälä on saavutettu. Sitten lisäksi siinä olisi niitä palkinto jo valmiiksi merkittynä tittyihin pykäliin. Olen jo miettinytkin, että mihin osatavoitteeseen antaisin itselleni palkinnoksi totaalisen muodonmuutokset hiusten osalta. Saapa nähdä, jos jotenkin kirjaisin niitä tärkeimpiä osatavoitteita ylös.

Positiivisuus ja positiiviset asiat muuten ovat paras motivaation lähde minulle. Mistähän tuo pälkähtikään päähäni, mutta niin se todellakin on. Jos on mukavaa, on motivaatiota. Jos ahdistaa ja harmittaa, niin motivaatiokin meni pesuvesien mukana jonnekin viemäriin.

Ja niin pinnallista kun se onkin, niin vaatteet ovat aivan loistava motivointikeino. Enpä malta olla laittamatta tähän linkkiä Kilolokiin, kun ne farkkukuvat on niin mahtavan motivoivat. :) Minäkin haluan mahtua johonkin jotenkin samalla tavalla. Niin siihen mustaan mekkoon. Haluan saada sen vetoketjun kiinni asti ja siinä vaiheessa, kun se onnistuu, niin mekko myös näyttää hyvältä. Jokohan se onnistuu ennen joulua? Pitäisi ehkä keksiä joku vähän helpomman tavoitteen  motivaatiovaate.

Onko teillä jotain erityisiä omia motivointikikkoja tai konsteja?

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Motivaatio, mitä se on?”

 1. Keiju says:

  Hyvä, että sulla motivaation on kympissä. Ahaa, kiitos paljon linkistä: kiva juttu. Tuo motivointi-idea on tosi hyvä! En ole ennen ajatellutkaan tuota. Täytyisi kokeilla… Mulla motivaattorina toimii parhaiten palkitseminen esim. burgerilla käynti. Totaalikieltäytyminen ei ole suklaa-addiktin juttu :) Ja toki kauniit kuvat! Täytyy vaan yrittää nähdä itsensä Michelle Pfeifferin oloisena… Heh heh. Ei ole aina helppoa, mutta toimii. PS. Zero on :)

 2. Outi says:

  Voihan burgeri. :) Minä taas käyn hakemassa itselleni paljon himoitsemani lakritsipussin nimenomaan Kouvolan lakritsia ja jään mussuttamaan ihan onnessani sitä autoon, kun muu perhe menee sinne hampurilaiselle. Ehkäpä suunnistetaan taas viikonloppuna Seinäjoelle kauppareissulle, kun sieltä sitä oikeaa lakritsia saa. :D

 3. Tiitula says:

  Hauska juttu laittaa välitavoitteet ja palkkiot sivupalkkiin. Taidanpa ottaa tästäkin vinkistä vaarin ;)

  Minua motivoi eniten omat huomiot kaventuneesta vyötäröstä ja kunnon nousu. On ihanaa huomata, että oikeasti tapahtuu jotain muutosta. Samoin hyvä olo ja oman aarrekartan katseleminen motivoi.

  P.S. Kouvolan laku on parasta, nam.

 4. Aaamu says:

  Itsekin olen noita motivaatiovaatteita käyttänyt tässä urakassani. Nyt oon muistaakseni kolmet farkut mahduttanut jalkaani, ja yhden tunikan (ei-joustavaa materiaalia olevan). Seuraavaksi olisi varmaan vuorossa tekonahkahousut, jotka olisivat oikein omiaan ensi kesän moottoripyörärientoihin….!:) täytynee kanssa laittaa kuvia jossain vaiheessa aiheesta:)

  T.Aaamu

  Ps. Kiitti kommentista blogissani:)

 5. Outi says:

  Hitsiläinen. Mietiskelin motivaatiovaatteita ja huomasin sattumalta pitäväni päällä todellisia motivaatiofarkkuja. Harmi, että hyvät farkut on pian käyttökelvottomat (juu, varmasti pian on!), mutta onpa mahtavaa päästä pian ostamaan kokoa pienemmät. :)

  Aamu: Tekonahkahousut muuten kuulostaa aika huikeilta motifaatiohousuilta!

  Tiitula: Ihan pakko laittaa tähän “ääneen”, että kukaan ei sitten saa kertoa, jos Kouvolan lakua saa Vaasasta jostain. :D Olen siis Vaasassa töissä.

Leave a Reply

See also: