Jalasjärven ympärijuoksu

Hui, päätin juuri, että osallistun syyskuussa Jalasjärven ympärijuoksuun. :) Minähän olen Jalasjärveltä alunperin kotoisin ja vanhempani asuvat siellä suunnalla.

Juuri äsken laitoin edelliseen “lupaukseen” kommentteihin linkin juoksukalenteriin ja minähän löysin sieltä heti pari mahdollista tapahtumaa, joihin voisin itsekin harkita osallistuvani. Jalasjärven ympärijuoksusta löytyy retkisarja 7 km eli sen voi hölkätä ja sitten tarvittaessa välillä kävellä. Kuulostaa ihan minun jutultani!

Mitähän muuta sieltä löytyisi? Ja oletteko te vielä tänä vuonna osallistumassa joihinkin juoksu tai patikka tapahtumiin? Olisiko joku jopa tulossa Jalasjärvelle?

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Jalasjärven ympärijuoksu”

 1. Mari says:

  Minä oletan (ja odotan) että täällä on taas syksyllä Veisto-hölkkä, eli reitti on n. 7 km ja tavoitteena on että pääsisin sen alle tuntiin niin että kävelen ja hölkkään sen minkä jaksan :) . Tällä hetkellä kun olen tuosta reitistä kävellyt ja hölkkäillyt 5 km, aikaa menee siihen 45 min. Onhan tässä vielä pari kuukautta aikaa reenailla, kunhan nämä helteet vaan jo loppuisivat… Jo toista viikkoa päivälämpötila yli 30 astetta!

 2. Outi says:

  Täällä oli ihanan sateinen yö ja nyt pilvessä eli tuli taas nukuttuakin oikein hyvin. Päivän mittaan saa kyllä aurinko taas pilkistellä. :)

  Mutta joo, helteistä huolimatta sitä ehtii vielä hyvin harjottelemaan. Tänään olisi vuorossa 10 min kävelyä 30 min hölkkääja vielä 10 min kävelyä.

 3. Teveronika says:

  Hieno juttu, tuo päätöksesi lähteä tuollaiseen porukkatapahtumaan!! Tzemppiä ja iloa harjoitteluun!! =)

 4. Outi says:

  Teveronika, sinä olet kyllä ollut yksi ihan erityinen tsemppaaja tässä jutussa. Hei minä oikeasti aion lähteä juoksemaan! Etsin kyllä jotain 5 km juoksua (hölkkää) ja tiedän, että sen olisin varmasti jaksanut juosta (eilen meni 3,5 km), mutta retkisarja antaa siihen jaksamiseen sopivia vapauksia.

  Ja ensi vuonna sitten joku tapahtumaan osallistuminen oikeasti juosten! :)

 5. Rauno says:

  Hei, Jalasjärvellä kannattaa ilman muuta hölkätä rohkeasti klassikkomatka järven ympäri, saa sitä kävellä, jos siltä tuntuu vaikka kilpasarjassa!
  Suosittelen!
  Moni ihan turhaan ajattelee, että 14 km on hurjan pitkä matka. Eihän se ole, se on vain kuplahallilta Jokipiihin ja Kannonkylän kautta takaisin. Hautausmaan mäki kannattaa mennä rauhallisesti, mutta ah se alamäki on ihana Vuohiluoman notkoon…. Metsolan koulun kohdassa on mun kiihdytyskohta, jos kulkee…
  Ja jo siinä Kivistön Hannun tuulivoimalan kohdassakin voi antaa tossun rullata—
  Takaisin tullessa voi entiseltä Valinta-Kulmalta alkava maalinousu olla vähän raskas, mutta sisulla vaan maaliin.. Jos nyt reitti on entinen, kuten toivon. Se lyhyempi oli ennen nimeltään Sikakylän lenkki, en tarkasti tiedä, missä se kiertää, kun uusia katuja/taloja on tehty paljon.
  Kannonkylän aukea, puidut pellot ja (ennen) soratien tuoksu ja hiekan ritinä tossun alla ovat mun jutut tuossa juoksussa. (Nyt en muista, onko koko lenkki järven ympäri jo päällystetty…)
  Itsekin olen menossa/tulossa, jos vain aikataulut sallivat. Kuten huomasit, tuo juoksu on mun koti/lapsuusmaisemaa. Joskus päätin, että silloin kun olen kunnossa, tulen ja rykäisen kotijärven ympäri huippuvauhtia. Jonnekin 56 minuuttiin sitten juoksinkin yli 10 vuotta sitten. Lujempaa piti mennä.. Nyt 10 kiloa painavampana menee reilusti yli tunti, mutta ei sillä väliä. Kolilla juoksen lokakuussa yli 12-13 tuntia… ja matka on 86 km.
  Hyviä hölkkiä! Hienoa, jos ja kun käyt Jalasjärven juoksussa.

 6. Outi says:

  Minä en varmastikaan uskalla sitä pidempää lenkkiä vielä tehdä, kun juoksuharrastus on niin uusi juttu, mutta jospa ensi vuonna. :) Olen itsekin Jalasjärveltä kotoisin, vaikka en siellä ole asunut kun ihan hetken pikkutyttönä. Tukikohdat siltä seudulta kyllä löytyy.

  Mainio kuvaus juoksureitistä!

 7. [...] Vaikka juoksukunto ei ole sama kuin silloin syksyllä, kun tarkoitus oli osallistua ensimmäiseen juoksutapahtumaankin, niin jalat toimii melkein paremmin kuin silloin. Juu, kyllä minä väittäisin, että juoksuaskel [...]

Leave a Reply

See also: