4 km yhtäjaksoista juoksua

Uskomatonta, mutta totta. Eilen lenkillä juoksin 4 km yhteen putkeen ja vauhti oli tasaisen hidas eli 35 minuuttia siihen meni. Kaikki onnistui ihan nappiin!

Aloitin 10 minuutin kävelyllä ja jo siinä huomasin, että oli hieman jäykkä olo. Mitäpä siis opimme juoksua edeltävän päivän lihaskuntoharjoituksista? Ei missään nimessä! Tosin tämä viikko lähti vähän varkain liikkeelle ja viikon liikuntaohjelma oli olemassa vasta maanantaina illalla.

Joka tapauksessa 10 minuuttia kävelyä ja sitten “Doppi hop!” eli minä ja koira hölkkävauhtiin. Alku varsinkin oli kankeaa ja raskaampaa kuin tavallisesti, mutta ei liian raskasta sittenkään. Tasan viidessä minuutissa pääsen varaosaliikkeen kulmalle, tasan kymmenessä minuutissa pääsen lähes Rinta-Joupin autoliikkeen kulmalle jne. Matka taittui ja vain kerran mainasin seota jaloissani, kun koira säikähti takaa yllättänyttä rullaluistelijaa.

Kyllä siinä matkalla jo ehti ihailla hauskoja pilvimuodostelmia ja ajatella yhtä sun toista. Koiran kanssa se lenkkeily sujuu tosi hauskasti. Enää en vilkuillut sykemittaria kovin paljon, ne pari kohtaa vaan tarkistin ja vertailin, että mihin ehdin edellisellä kerralla. Nyt alku 30 minuuttia vei minut vähän lyhyemmän matkaa kuin viime viikolla, mutta se loppu 5 minuuttia taisi sujua sellaisessa riemullisessa olotilassa, että askel saattoi vähän pidetä. No, ehkä millin per askel tai jotain. :D

Loppua kohti juokseminen maistui ihan loistavalta ja oli ihan vaikea lopettaa. Toisaalta, kun siirtyi kävelemään, niin jalat oli spagettia tai jotain kumia, mutta onneksi ne toimivat taas sen alkuhetken ihan omasta tahdostaan, niin ei vauhti pysähtynyt.

Kotiportilla muuten venyttelin lyhyesti ihan niin kuin kuuluukin. Siitä alkaa tulla tapa, jota ei tarvitse enää muistutella.

Hitsiläinen, minä juoksin 4 km! Siihen ei olisi tarvittu kuin 3 km lisää, niin se olisi ollut se Jalasjärven ympärijuoksun retkisarjan matka.

Ja tänään tai viimeistään huomenna on sitten vuorossa intervalleja. Hitsiläinen, mikä “juoksuharrastaja” minä pian olen. Mutta tänään menee zumba juoksentelujen edelle ja juoksen vaan, jos zumbalta ehdin, maltan ja kykenen.

Did you like this? Share it:

10 Responses to “4 km yhtäjaksoista juoksua”

 1. Taina says:

  Hienoa!! Eikös ole ihanaa kun pystyy johonkin mihin ei vielä vähän aikaa sitten uskonut pystyvänsä?!

 2. Outi says:

  On ihanaa. Ja vaikka viime viikkoina olen jo tiennyt tähän ja enempäänkin pystyväni, niin silti siitä osaa nauttia suurena ihmeenä. Ja ensi viikolla taas lisää kilometreja. ;)

 3. Zi says:

  Uskon, että selviät 7 kilometristä leikiten. Välillä voi tulla vähän väsymystä, mutta väsymyshetken jälkeen juoksu taas kulkee.

  Virkistelin vähän muistiani ja kaivelin laatikoita jooga-kirjoituksesi jälkeen. Mitäpä löytyi? Avaamaton Joogaa aloittelijoille, ostettu ainakin 2-3 vuotta sitten. Ostin silloin myös Pilates- ja Yogalates -dvd:t. Ne tuli avattua ja ensimmäistä käytettyäkin ennen kuin joutuivat kierrätykseen. Taidan vihdoin avata tuon viimeisenkin:)

 4. Outi says:

  Hei mainio laatikonpohjalöytö! Minullakin on laatikonpohjalla vielä yksi juttu ainakin – hyppynaru. Saa nähdä pääseekö se jossain vaiheessa käyttöön, vaikkapa sitten talvella, jos ei vielä vähään aikaan.

  Ja ehkä se 7 km tosiaan onnistuu. Jännää tulee olemaan. :)

 5. Teveronika says:

  Upeata, Outi!!
  Aivan yhtä hienoa lukea joka kerta edistymisestäsi. =)
  Se 7km tulee menemään tuosta vain.
  Juoksuiloa!! =)

 6. Katja says:

  Seitsemän kilsan lenkki onnistuu varmasti, jos nyt jo juokset 4 km putkeen!

  Mukavia lenkkejä sinulle!

 7. Pinkki Pingu says:

  Mahtavaa Outi! :) Juokseminen on huippua, sitä tunnetta kun tassut menee vaan eteenpäin on hankala voittaa muilla keinoin.

  Minulla masu edelleen vaivaa, joten juoksuaskeleet ovat vähissä. Ehkä huomenissa voisin salin mattoa yrittää kuluttaa. :)

 8. Outi says:

  Juoksuiloa, sitähän siinä menossa oikeasti on. :) Tänään jää lenkki välistä, kun zumbasin 2 tuntia ja ehkä vähän päällekin putkeen. Siinä tulee vähän hiki ja tuntee tehneensä jotain. Mutta huomenna on taas juoksun vuoro.

  Toivottavasti Pingu pian hellittää ja juoksuiloa kaikille teillekin!

 9. Piritta says:

  Me nähtiin teidät ;) Ja muuten siitä kohtaa missä nähtiin niin autolla kotiin meni tuo sama 35 min :D

 10. Outi says:

  Hassua, että joku on nähnyt mun ennätystä ja Doppiksenkin siinä mukana juoksemassa. Se tien vierustan kohta on kokonaan sitä juoksupätkää. Missä paikkeilla sitten olenkaan ollut menossa… :)

Leave a Reply

See also: