Juoksuvaatteet

Olen hiljalleen miettinyt sitä, että minkä laisissa vaatteissa sitä viilenevässä säässä voi juosta. Ostin nyt juoksupaidan 15 eurolla ja ne lyhyehköt juoksuhousuthan jo on. Sitä mukaa kun sää viilenee, niin ainakin nyt on alle laittaa ihan kunnolliset vaatteet, jos sitten vähän tuulivaatetyyppisesti vielä vetääkin takkia niskaansa.

Mielellään sitä hommaisi kaiken uutta kerralla, mutta mikä oikein toimisi. Niitä liivejä on aika paljon tarjolla ja tuntuivat tosi hyvältä päällä, mutta niin no takkejakin. Liivien kanssa pitäisi varmaan vetää päälleen pitkähihaista juoksupaitaa.

Minkälaisella varustuksella te juoksette? Mikä toimii?

Ja juu, paljastuuhan tuosta paitakuvasta sitten toinenkin hankinta. Pitkään sitä olenkin miettinyt ja pohtinut ja siinä se nyt on. :)

7,5 kg kahvakuula tuli hankittua. On se äkkiseltään aika painavan oloinen, mutta saa nyt nähdä, kunhan osaa alkaa kokeilemaan.

Did you like this? Share it:

14 Responses to “Juoksuvaatteet”

 1. Mitzy says:

  Kun aloitin juoksua, minulla oli jatkuvasti taipumus laittaa liikaa vaatteita päälle. Nykyään juoksen lyhythihaisella paidalla ja capreilla, jos on yli 10 astetta lämmintä. Jos tarkeneminen vähän arveluttaa, laitan pitkähihaisen juoksupaidan. Sitten 5-10 asteella juoksen pitkissä juoksuhousuissa ja pitkähihaisessa paidassa, ja vasta alle 5 asteessa rupean miettimään useampaa kerrosta, esim. lyhythihainen paita ja juoksutakki. Muutaman asteen pakkasella juoksen aluskerraston ja juoksupuvun kanssa, kovemmalla pakkasella laitan väliin fleecekerraston, ja usein tuulipuvun, koska juoksutakkini ja -housuni eivät ole fleecelle ihan riittävän väljät.

  Ei tuo nyt ihan absoluuttinen sääntö ole, ja esim myös se vaikuttaa, tuuleeko tai sataako tai paistaako aurinko. Myös lenkin raskaus vaikuttaa, jos menen juoksemaan hyvin hidasta ja rauhallista lenkkiä, viileällä ilmalla pitää vaatetta olla hiukan enemmän kuin jos juoksen esimerkiksi vetoja.

  Jostain luin kerran ohjeen, jonka mukaan vaatetus on sopiva, kun liikkeelle lähtiessä hiukan palelee.

 2. Taina says:

  Juoksen 99% salilla juoksumatolla, joten mahdollisimman kevyt vaatetus. Yleensä shortsit ja lyhythihainen tai hihaton t-paita. Ennen talvella juoksin pidemmillä housuilla, mutta salillani on niin huono ilmanvaihto ja kuuma, etta varmasti ensi talvikin menee shortseissa.

 3. Sirkkeli says:

  Moikka taas!
  Mulla ei ole ollenkaan juoksuvaatteita -vielä:)
  Nimittäin homma on niin, että jopa minä nyt harkitsen juoksua!! Joopa joo, en olisi kyllä ikinä uskonut.

  Kiitos Outi kun olet semmoinen tsemppari ja innoituksen lähde!

 4. Outi says:

  Kuulin juuri, että Lidlissä on NYT tarjouksessa juoksuvaatteita. Takki 12,90, housut 11,90 jne. Vaikka ne eivät ole samaa tasoa kuin jostain urheiluliikkeestä ostetut, niin niitä voisi kyllä käydä nappaamassa koko satsin, jos vaan asuisi Lidlin lähellä. Harmi, kun tänään ei mitenkään pääse ja toissapäivänä ajettiin ohi, enkä tietenkään tuollaista tiennyt.

  Eilen oli tosi hyvä vaatetus capri mittaiset juoksuhousut ja lyhythihainen juoksupaita. Ilma oli niin viilentynyt, että lähtiessä tosiaan melkein paleli, joten ilmankos koko lenkki oli mahtavan miellyttävä vaatteiden osalta. Hölkkäsin 10 minuuttia ja sitten juoksin kovempaa aina 2 min ja kävelin 2 min viisi kertaa ja kävelin kotiin. :)

  Mutta kyllä minun tosiaan on hommattava lisää juoksuvaatteita. Olen tainnut jäädä juoksemiseen jo pahemmin kerran koukkuun, joten minkäs teet…

  Niin Mitzy kiitos kovasti, kun kirjoitit nuo omat kokemuksesi. Juuri sellaista tietoa kaipasin.

 5. Mitzy says:

  Olen ostanut Lidlistä juoksupaidan ja juoksusukkia, miehellä on juoksutakki. Kaikissa on kyllä ollut hinta-laatusuhde loistava. Esim. juoksupaidassani en ole käytössä huomannut mitään laatueroa kalliimpaan merkkituotteeseen verrattuna.

 6. Outi says:

  Eli sinne siis konstilla tai jollain. Tai jos vaikka saisin äitini pyörähtämään… Kyllä minä nyt jo sen verran M kokoa olen, että ummikkonakin voisi ostaa.

 7. Itse lähden pukeutumaan juoksulenkille sillä periaatteella, että aluksi pitää olla hieman kylmä/vilpoinen – silloin on sopivasti vaatetta päällä ja kun lihakset on lämmennyt niin olo on mainio eikä tunnu siltä, että sulaa lammikoksi tienposkeen.

  Itse ostan kaikki urheiluvaatteet urheiluliikkeistä, alennuksista – en ole koskaan maksanut edes juoksukengistäni täyttä hintaa :)

  Nyt kesällä juoksentelen topissa ja juoksushortseissa. Syksymmällä vedän ohuen pitkähihaisen ja puolipitkät tai pitkät juoksutrikoot. Vähän viileämmällä saatan laittaa pitkähihaisen päälle vielä ohuen juoksutakin. Talvella menee paksumpi juoksutakki tai tuulitakki jonka alla sitten 1-2 kerrastoa tai ohut fleece. Juoksutrikoiden alle saatan laittaa ohuemmat trikoot. Tosi kovilla pakkasilla sitten ohutta toppatakkia ja trikoot vaihtuu kunnon housuihin :)

  Kerran juoksin toppahousuissa ja valtaisassa toppatakissa pipo niin syvällä silmillä, että hyvä kun eteeni näin :D

 8. Iia says:

  Lidlin laadusta en tiedä, mutta eikös nyt oo muutenkin alennusmyynnit käynnissä? Mä ostan urheiluvaatteet (kenkiä ja alusvaatteita lukuunottamatta) aina alennusmyynneistä, niissä vaihtuu sesonki yhtä usein kuin tavan vaatteissa ja sitten niitä vanhoja kuoseja ja värejä myydään aina melkein pilkkahintaan – en usko, että ne vaatteen ominaisuudet muuttuu ihan puolessa vuodessa.

  Olin fudis-aikoina tosi tarkka varusteista mutta pitkän aikaa ajattelin, että eihän juoksemiseen (/jumppaamiseen) tarvita muuta kuin kunnon kengät. Nyt en enää suostuisi urheilemaan ilman kunnon vaatteita. Osittain olen varmaan mainosten uhri mutta onhan se totta, että kunnon välineillä harjoittelu on kivempaa – ja kivat vaatteet vähän motivoikin :) . Tuo on varmaan hyvä neuvo, että alussa saa vähän palella, koska liian lämpimissä vaatteissa on tukala juosta. Kunhan vaan muistaa mennä sitten juksun jälkeen nopeasti lämpimään. Ranskassa on päässyt maaliskuusta alkaen juoksemaan sortseissa ja hihattomassa paidassa, mutta kyllä Suomessakin jostain huhtikuulta lokakuulle varmaan riittää ne polvihousut ja ohut pitkähihainen paita, kesällä sitten vähempikin. Ekan puolimaratonin juoksin noissa, se oli toukokuuta ja satoi ja tuuli ja oli pirun kylmä. Se oli vähän huono kun ei voinut lähteä kesken kotiin lämmittelemään… Ja talvisinhan juokseminen on Suomessa ihan älytöntä ja joutuu pakkaamaan miljoona kiloa vaatteita :)

 9. Outi says:

  Se Lidlin takki on tosi hyvä! Sain juuri Lidlin ohi kulkeneen äitini avustuksella takin käsiini. Siinä on vielä irrotettavat hihat, joten se toimii myös liivinä. Kyllä tällä konstilla juoksentelu jatkuu hyvällä mielin! Hintaa takille tuli 12,90 ja olivat ottaneet myös juoksupaidan 7,90 eli nyt on kaksi lyhythihaista paitaa. Housut oli loppu, mutta sellaisethan saattaisi vielä löytyä jostain toisesta Lidlistä.

  Sateenvarjomies, minulla on just tuo periaate, että alennuksella urheliliikkeestä, jos vain mahdollista. Sillä konstilla tuli onneksi ostettua mainiot juoksukengät, joista varmasti on ollut tosi paljon kiinni koko juoksentelun opettelu. On tosiaan huomannut, että kunnon kengät on oltava.

  Ja kuulostaa tosiaan siltä, että juokseminen saattaa onnistua melkein kaikilla keleillä, jos riittävästi hommaan hurahtaa. :)

  Iia, juu sen paidan ostinkin alennusmyynnistä, mutta en oikein keksinyt, että mitkä ostokset olisi järkeviä ja mitkä ei. Sitten en ostanut kuin sen paidan. Toisaalta nyt oli onni matkassa, koska Lidlin takilla pääsee varmasti pitkälle. :)

  Minä en nyt varsinaisesti mieti sitä miltä vaatteet näyttää, vaikka saahan ne hyviltäkin näyttää, mutta että ne oikeat materiaalit osaakin tuntua hyvältä. Tämän ahaa elämyksen olen kokenut vasta zumba- ja nyt juoksuvaatteiden kautta.

 10. jenni says:

  Moikka!
  Oon jo pitkään seuraillut sun blogia. Blogisi on tosi kivan pirteä ja tsemppaava. Itsekin innostun liikkumaan enemmän, kun luen juttujasi. Ostin tällä viikolla Lidlistä juoksucaprit ja t-paidan. Tänä aamuna mulla oli lenkillä ne caprit päällä ja vaikuttivat tosi hyviltä. Eivät mielestäni häviä urheiluliikkeiden kallimmille vaatteille laisinkaan. Kiva, kun saa edullisesti urheiluvaatteita!!

 11. Teea says:

  Mulla on pitkähihainen juoksupaita, joka kesällä viilentää mukavasti, mutta taasen sitten ilmojen viiletessä lämmittää sopivasti. Talvella käytän ns.teknistä kerrastoa ulkoilupuvun alla ja sillä tarkenee kyllä lenkillä.

 12. Teea says:

  Ohops…liian nopsat sormet, mut meinasin laittaa tuosta keli kuin keli liikenteessä…Kun aloitin elämäntaparemontin tai sanotaan paremmin näin, et palasin takaisin normaaliin treenausmäärään, niin oli talvi ja kovat pakkaset, mut lenkille menin kelissä kuin kelissä, se oli vain pukeutumiskysymys ja toisaalta myös asenne…Lenkin jälkeen mahtava olo, vaikka välillä ei nähnyt eteensä ku tuli niin paljon lunta ja välillä tuuli kovasti ja kylmä viima kävi. Mut sitten ku tuloksia alkoi tulla, ei yhtään enää harmittanut talven viimoissa ja tuiskuissa lenkkeilyt :-)

 13. Outi says:

  Heippa Jenni. Ne caprit ja t-paita on tosiaan sopiva yhdistelmä tällä hetkellä ja hyvä tosiaan, että niitä löytyy sopuhintaan.

  Teea, juoksetko sinä siis pitkähihaisessa kesälläkin? Toisaalta tosiaan se pitää ihon mukavan tuntuisena. Kunnon kerrasto on minulla ehdottomasti hankintalistalla, kunhan kelit vielä kylmenee. :)

 14. Teea says:

  Juu kyllä juoksentelen ja rulliksilla meen tuo pitkähihainen paita päällä, koska se siirtää hien iholta pois, tuntuu paljon viileämmälle kuin esim.T-paita päällä (siis ihan tavallinen).

Leave a Reply

See also: