Tavoitteita ja motivaatiota

Tunnen oloni erikoiseksi ja erilaiseksi, koska lomareissun aikana sattui ja tapahtui niin paljon yllättävää ja hyvää, että siinä samalla sai kasaan liikuntaan liittyvät tavoitteet koko loppuvuodelle. Ihan ensimmäiseksi täytyy kertoa, että pysyvä tavoitteeni on tästä lähtien käydä mahdollisimman monien eri zumbaohjaajien tunneilla. :) Ja tietysti zumbassa ja toningissa yleensäkin.

Mutta nyt suoraan niihin tavoitteisiin.

 1. Jalasjärven ympärijuoksu 5.9. 7 km retkisarjassa – kokonaan juosten toivottavasti. Siihen keskityn elokuun.
 2. Pitää iloisia zumbatunteja itselle ja osallistujille. Tästä tietenkin myöhemmin lisää. ;)
 3. Oppia kahvakuulailemaan kunnolla. Tästäkin lisää. :)
 4. Talven tullen hiihtää joku sopivaksi katsomani kilometrimäärä. Se tavoite tarkentuu sitten.
 5. Tutustua uuteen lajiin ainakin kerran kuussa! Pilates ja muut body and mind tunnit, Bodycombat, spinning sitten talvemmalla, …

Onhan tuossa tavoitteita, mutta ei mitään mahdottomia, eikä mitään ikävää, vaan kaikki hauskanpitoa. :)

Tuo viimeinen sana eli hauskanpito onkin se juttu, mikä on minun motivaattorini. No, lisäksi uteliaisuus ja halu päästä entistä parempaan kuntoon ja tietysti myös laihtua. On paljon asioita, jotka vaan kuuluvat yhteen ja niitä ei voi irrottaa enää toisistaan, eikä niitä toisaalta enää hirveästi ajattelekaan, kumma kyllä.

Tämä blogi on minulle erityinen motivaattori ja haluan kertoa “Outin seikkailuista liikkumisen ihmemaassa” edelleen. Se koki tuossa aiemmin pientä kolhua ja lopetin esimerkiksi lenkkieni sykkeiden ja matkojen kertomiset, mutta tästä eteenpäin ne näkyvät täällä taas. Samoin paljastan edelleen miten pohjalta mikäkin liikuntamuoto lähtee liikkeelle, koska ei mikään voi juuri kenelläkään lähteä niin, että heti ensimmäisestä kerrasta asiat sujuisivat kuin ammattilaisella. En usko ketään, joka niin väittää. :D

Toisaalta te blogin lukijat voitte olla varmoja, että kun minä jotain aloitan ja kokeilen, niin kaikki eteneminen ja tekeminen vaativat työtä ja harjoittelua. Zumba esimerkiksi oli vajaa vuosi sitten aika hämmentävää lantion pyörittämisen opettelua puurokauhaa pyörittäessä, flat abs hurahdusta, hiljalleen vauhdikkaampaa zumbahauskaa ja sittemmin treenasin hurjasti peruskuntoa, että pystyin käymään ohjaajakurssin toukokuussa. Ohjaajakurssin jälkeen oli vuorossa kesäkuussa musiikkikappaleiden pilkkomisen opettelua, ohjelmien hahmottelua ja hyvin nopeasti jo ensimmäiset zumbakappaleet, jotka laitoin myös nettiin juuri sellaisena paksukaisena kuin sillä hetkellä olin ja olen. :) Ja heinäkuu on sitten ollut ohjaamisen harjoittelua, joka on opettanut hurjasti lisää koko zumbasta. Kylmiltään ei kenenkään pitäisi ryhtyä ryhmää vetämään, on oma mielipiteeni. No, vaikkahan alku varmasti onkin vielä monella tavalla opettelua.

Samalla tavalla juokseminen on lähtenyt liikkeelle niistä ensimmäisistä juoksuaskelista hurjasti puuskuttaen, juoksuaskeleet lisääntyivät ja vähitellen olen voinut alkaa nostaa katsettani varpaiden edestä asfaltista niin, että nyt voin jo ihailla pilviä ja lainehtivia viljapeltoja. :) Ja hei hitsiläinen, jokohan minä tällä viikolla juoksisin YLI 4 km. ;)

Uuden oppiminen on hauskaa ja ei sitä hauskuutta vähennä pätkääkään, että jotkut asiat ovat vaikeita, kunhan kokonaisuus vie mukanaan. Minä en harrasta mitään mikä tuntuu ikävältä, tylsältä, kamalalta tai väkinäiseltä. Jos joku tuntuu siltä, niin jääköön se homma muille. Siinä on syy siihen, että tuskin kauheasti täällä mistään valitan. Miksi valittaisin, jos hommat vaan hymyilyttää?

Ja hei minusta on mahtavaa, että minulla ja teillä jokaisella on omat jutut mitä tehdään ja mistä nautitaan JA ne omat tavoitteet. Oma tavoite on tärkeintä. Jos se tavoite on nauttia liikkumisesta, niin se tietää todennäköisesti tutkimusretkeä erilaisiin liikuntamuotoihin. Jos tavoite on kehittyä jossain tietyssä jutussa, niin kaikki erilainen tekeminen tähtää siihen tiettyyn juttuun. Toivottavasti me kaikki löydetään omanlainen monipuolinen liikunta ja elämäntapa.

Monipuolisuus kunniaan ja pidetään hauskaa!

Ei kun hei yksi juttu vielä. Minä rakastan kommentteja. ;) Rakastan lyhyitä, pitkiä, tuttujen ja tuntemattomien kommentteja, iloisia, surullisia, epäileviä, harmissaan olevia, riemastuneita ja vaikka mitä, että jutellaan, kun täällä blogissa tavataan. :)

On vain yhdenlaisia kommentteja, joita en voi täällä pidemmän päälle julkaista. Ne ovat sellaisia, jotka toistuvasti tavalla tai toisella nakertavat liikunnan riemua ja saavat minut muuttamaan blogin sisältöä. Jos huomaan muuttavani jotain välttääkseni…

Ei, blogini on kotini ja olen iloinen joka ikinen kerta, kun joku muukin löytää täältä motivaation siemeniä.

Hitsiläinen, kun ulkona on taas lämmintä. Olisikohan se siis uintipulahduksen aika? En ole koskaan ollut mikään loistava uimari, mutta kuntoprojekti on auttanut siinäkin. Viime päivinä järvessä uidessani tajusin, että uiminenhan onnistuu hyvinkin pitkiä matkoja. Ehkä se on sitä, että hyvän kunnon avulla tiedän, etteivät voimat lopu kesken ja se tuo varmuutta ja nautintoa yhteen kesän ihanimmistä liikuntamuodoista. Ahaa elämys suorastaan. :)

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Tavoitteita ja motivaatiota”

 1. Ammi says:

  Kannatan varsinkin tuota kohtaa 5! :D Mulla on asiasta hyviä kokemuksia :)

 2. Tiia says:

  Mä itse asias tiedän mist kommenteist kirjotit, koska satuin näkee ennen kuin poistit ja pakko sanoa että hyvä vaan että sellaset ottaa pois, koska mullekin tuli siitä paha mieli. En kestä sitä että aina jonkun täytyy kauheasti tulla aukomaan päätään siitä miten toinen tekee hommiansa, koska vaikka se ei jotain miellyttäis niin se on jokaisen oma asia. Yleensä ne epäilijät vaan pönkittää omaa oloaan sillä että pitää kyseenalaistaa muita.

  Tavoitteet näyttää kyllä tosi hyviltä sulla! Mun on kans pakko mennä syksyllä nyt, kun meille tulee kahvakuulatunteja niin kokeilee, se vaikuttaa hauskalta ja tehokkaalta. :)

 3. Outi says:

  Ammi, sinä tosiaan olet ehtinyt jo kokeilemaan. Kiva juttu, minä tulen perästä. :)

  Tiia, minä jo hommasin 2 kahvakuulaa! Oikeastaan siis yhden, mutta kun Marika opasti, niin totesin, että tarvitsen toisenkin vähän pienemmässä koossa. Että nyt sitten kahvakuulaillaan pitkin syksyä. :)

 4. Viivitys says:

  Täytyy nyt sitten varmaan viimein kommentoida :o ). Olen ollut hiljainen lukijasi jo ties kuinka kauan. Myöskin Jimin poppoon puolella seurailen ihanien kissojesi tempauksia <3.

  Oma motivaationi on tässä kesällä ja helteiden uuvuttamana kohdistunut lähinnä jäätelön haku matkoihin :o D! Liikuntaintoa varastossa siis viileämpiä ilmoja odotellessa ;o). Siihen asti en voi kuin ihmetellä ja ihastella intoasi! Mahtavaa :o )! Inspiroi varmasti meitä kaikkia.

 5. Potkupami says:

  Hienosti oletkin edennyt vuodessa eteenpäin. Siinä olen samaa mieltä, että hauskaa pitää olla. Lajeja on maailma pulloollaan. Miksi vääntää mitään väkisin?

 6. Potkupami says:

  Kahvakuulailu kuuluu minulla tulevaisuuden suunnitelmiin, kun irtaudun josku salijäsenyyden turvallisesta huomasta.

 7. minna says:

  päätinpä minäkin kommentoida… löysin blogisi joskus lopputalvesta kun etsin laihdutusaiheisia blogeja ja niin vain jäin koukkuun kirjoituksiisi. ja kaikista parasta sinun ja blogisi ansiosta minuun on puraissut liikuntakärpänen. aloitin juoksuharrastuksen sinun innoittamana ja nurkassa pölyyntymässä ollut crosstrainerikin on päässyt töihin. minullakin on nyt hirvittävä hinku kokeilla kaikkea uutta, tosin miehen työ ja pienet lapset (3-v ja 1-v) hieman hankaloittavat ryhmäliikuntamahdollisuuksia, mutta yksinkin ja kotona kyllä pystyy tekemään kaikkea. ajattelin hankkia zumba-dvd:t, kun tuo sinun zumbaamisesi näyttää niin kivalta ja hauskalta.
  tavoitteesi on hyvät ja jään innolla odottamaan jatkoa!

 8. Outi says:

  Heippa Viivitys ja Minna. :)

  Kyllä tänään on ollut niin kuuma, että eipä tullut minunkaan käytyä kunnon lenkillä niin kuin suunnittelin. Onneksi sentään tultiin takaisin Pohjanmaalle, niin on ollut aika tavalla vähemmän hellettä kuin Keski-Suomessa, vaikka riittävästi sitä on ollut täälläkin. Ja toisaalta aika tavalla on tullut touhuttua muuta eli Jimin poppoon kissahäkkiä.

  Minna tuo on niin totta, että lasten kanssa on vaikea päästä liikkumaan. Silloin pitäisi osata olla kekseliäs ja minähän en aikanaan sitä ollut.

  Potkupami, minullakin on sellainen tunne, että lopetan jäsenyyden vuoden vaihteeseen. Ei se tietysti ihan sanottua ole, mutta tämän hetken oletus. Voi olla, että aika yksinkertaisesti loppuu kesken, että ehtisin vielä sinnekin ja jos samat voi opetella tekemään kotona, niin sitä parempi.

 9. Sirkkeli says:

  Kommenttia taas pukkaa Turusta:)

  Lueskelin pikapikaa ja päällisin puolin viimeisimpiä päivityksiäsi ja mulle tuli mieleen yksi asia. Yksi juttu, jota olen miettinyt jo kauan.

  Aloitetaan vaikka näin: ne, jotka eivät liiku kertovat, ettei heillä ole aikaa. Itse tein täysin samaa “entisessä elämässäni”. Ei ollut aikaa. Mutta mistä sitä nyt sitten on siunaantunut??!! Miten voi olla mahdollista, että mullakin riittää aikaa liikuntaan vähintään 7h viikossa työn ja kolmen lapsen lisäksi (esikoiseni on kyllä jo aikuinen mutta kehitysvammainen eli työtä riittää)? Ja sitten normit siivoukset, ruuanlaitot ym päälle. Tulee myös seurattua muutamaa tv-sarjaa:) Jotenkin ihmeesti sitä aikaa löytyy kun kiinnostusta ja motivaatiota riittää. En ole sanonut näille mulla-ei-ole-aikaa -tyypeille, että kyllä sitä löytyy jos tahtoa riittää mutta mieli kyllä tekisi.
  Sitten mietin vielä jatkoksi, että mitä olen tehnyt ennen kaikilla noilla tunneilla??

 10. Outi says:

  Sirkkeli, jestas kun olet asian ytimessä. Äitini kauhisteli sitä, että miten minulla muka voisi olla aikaa pitää jotain zumba tunteja. Yritin selittää, että minä liikun ne tunnit joka tapauksessa ja muutenkin teen nykyään paljon enemmän kuin ennen. Just tuo sama, että ennen ei ollut aikaa mihinkään ja nyt sitä ehtii jopa katsomaan jotain televisiosta ym. Uskomatonta, miten elämä voi muuttua!

  Heh, tämä minun bloginihan lähti nimen osalta liikkeelle juuri siitä, että 24 tuntia ei riitä mihinkään tai ainakin niin uskoin. :D

 11. [...] tuolla heinäkuun lopulla jo vähän tulevia tavoitteita. Jalasjärven ympärijuoksu on onneksi ensi viikolla vasta [...]

Leave a Reply

See also: