Kahvakuulan opastusvideot

On aivan pakko laittaa nämä tänne talteen, koska löysin aivan loistavan seikkaperäistä opastusta pariin liikkeeseen. Tämä ensimmäinen varsinkin oli minulle tosi aiheellinen. Samoja asioita löytyy myös Suomen kahvakuula ry:n hyvästä aloittelijan oppaasta.

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Kahvakuulan opastusvideot”

 1. Minna says:

  Ensimmäinen liike sai herätettyä sisäisen salapoliisini. Siltä varalta, jos jotakuta muutakin jäi vaivaamaan: meidän salilla kahvakuulien paino näkyy koossa (4-kiloinen on vähän nyrkkiä suurempi), ja tuon kuulan koko vastasi noin 20-22-kiloista kuulaa. Liikkeiden helppous ei ihan täsmännyt tuon kanssa. Pienen etsiskelun jälkeen sain selville, että tuo pinkki kuula on 8-kiloinen. Eli ei pidä tuntea alemmuutta, jos samankokoinen kuula ei liiku yhtä kevyesti kuin Mayalla.

 2. Outi says:

  En tiedä mistä ihmeestä sait tuon kilomäärän selville, mutta minullekin tuo kuulan koko oli pieni ahaa elämys. Siis minustahan se minun ostamani kuula oli iso ja vähän hankala, mutta kyse on täysin tekniikasta. Jos sen osaa, niin ei niin haittaa, että minkä kokoinen kuula on.

  Mutta tuollaiset rannesuojat saattaisivat kyllä toimia hyvin kuulan kanssa…

 3. Minna says:

  Outi, tieto löytyi täältä: http://www.athleta.net/chi/2010/07/13/kettlebell-tutorial-one-arm-push-press/ Ilmeisesti painot on värikoodattu?

 4. Marko Suomi says:

  Kyllä, nuo isokokoiset kisakuulat ovat värikoodattuja, pinkki on 8kg, sininen 12kg, keltainen 16kg, vihreä 24 ja punainen 32. Sitten on vielä välikokoja.

  Maya on hyvä esikuva!

 5. Outi says:

  Siellähän painoista tosiaan puhuttiin. Ja tuossakin oli suositus aloittelijoille, että paino olisi 4-8 kg. Nyt kun joitakin päiviä olen harjoitellut, niin se 7,5 kg tuntuu yllättävän hyvältä.

  Oletko Minna pitkään jo harrastanut kahvakuulaa?

  Marko sinun blogiasi tuossa päivemmällä tutkin ja ihmettelin. :)

 6. [...] saattaa muistaakin videon, josta opettelin kahvakuulan vauhtipunnerrusta. Videolla esiintyy melko pienikokoinen tumma ja kaunis nainen, jonka käsissä kahvakuula heilahtaa [...]

Leave a Reply

See also: