These shoes are made for action

Ennen en suostunut myöntämään, että liikunta on välineurheilua. Tähän asti zumbasinkin marketin alennuskorin halvimmissa, mutta silti oikean värisissä (valkoiset punaisin efektein), sisäliikuntakengissä. Zumbavaatteet oli ne ensimmäinen kerta, kun hommasin itselleni aidosti teknisiä tekstiilejä ja juoksukengät oli seuraava ostos. Niiden jälkeen on tullut yhtä sun toista pientä tarpeellista ja viime viikolla oli sitten vuorossa zumbaan sopivien kenkien metsästys.

Tässä ne ovat.

Jyväskylän Intersport Megastoressa oli dance/fitness kenkiä alennuksessa useita erilaisia malleja ja juuri niin kuin arvelinkin 36 numeroa oli tarjolla hyvin. Jotain hyötyä taas hoikistumisesta, kun kengännumerokin pieneni 37:stä 36:een. 37 kenkiä en siinä edes nähnyt. Ja taas tuli säästettyä pitkästi euroja, kun kuvan kengätkin oli noin kolmanneksen normaalista hinnasta.

Oli muuten vaikea tehdä valinta. Rykä ei ennen tätä kertonut merkkinä yhtään mitään. Siinä oli paljon tutumman kuuloisia merkkejä, mutta minkäs voi, kun pienet salsapyörähdykset ja muut vaan tuntuivat näissä parhailta. Ja nämä kengät on tosi kevyet ja niin täysin oman jalan mukaiset. Voi tietysti olla, että joutuu ostamaan toisetkin kengät, että löytyy vähän eri alustoille sopivat kengät, mutta näillä mennään nyt ja hyvältä tuntui tänäänkin zumbata.

Minkälaisilla kengillä te zumbaatte ja käytte muilla ryhmäliikuntatunneilla? Onko esim. joku merkki yli muiden?

Petra, hyvin muuten taas tänään toimi zumban hikitakuu. Kiitos. :)

Did you like this? Share it:

17 Responses to “These shoes are made for action”

 1. Petra says:

  Kiitos, toivottavasti myös ilotakuu. ;) P.s hianot kengät!

 2. Mari says:

  Minä ostin keväällä paikallisesta urheiluliikkeestä Adidaksen fitnesskengät, ne on siis nimenomaan aerobic/tanssikengät, ei pallopeleihin sopivat, pohja on aika samanmallinen kuin noissa sinun kengissäsi :) . Ne on jalassa hyvät ja tukevat. Minulla kengän valintaa rajoittaa koko siinä mielessä, että lestistä riippuen kengän koko on 40-42 – ja nuo Adidakset on 42… isoin koko mitä siitä mallista oli tarjolla ja onneksi se oli sopiva! Edelliset sisäkengät muuten oli myös Adidakset – liekö ihan sattumaa vai mitä ;) .

 3. Ammi says:

  Minä zumbaan (sen mitä zumbaan…) ihan lenkkareilla. Ja niin näyttää tekevän moni muukin. En sitten tiedä, onko hyvät vai ei, kun ei ole muusta kokemusta ;) Samoilla menen muut ryhmäliikunnat, spinningiin on sitten omat kenkänsä. Yhdet Rykän kengät mulla on muuten kans (lenkkareiden myötä jääneet kyllä käyttämättä), ei sanonut merkki mullekaan mitään ostovaiheessa, mutta ilmeisesti on ihan hyvä ja arvostettu merkki.

  Liikunta on välineurheilua. Minä uskon vahvasti, että halvalla ei saa hyvää (paitsi tietysti eritystarjouksesta). Ja siksi ostan jotain 40 € toppeja miehen pyöritellessä silmiä vieressä… Ja onhan se kivempi jumpata hyvännäköisissä vetimissä ;)

 4. Outi says:

  Petra, tottakai! :)

  Mari, kyllä minusta tuntuu, että aerobic/tanssikengät on hyvä valinta ja on kyllä tosi tärkee juttu löytää just oikean kokoiset.

  Ammi, halvallahan ei saa hyvää, mutta minä maksoin noista vaan 39,90. ;) Lähtöhinta oli 109, mutta kiitos alennusmyyntien, pääsee vähän edullisemmalla. Ja joo, siellä Inter sportissa kun ihmettelin merkkiä, niin myyjä kertoi, että nuo on olleet todella suosittuja ja pidettyjä kenkiä.

 5. Evalyh says:

  Itsekin olen harkinnut vakavasti tanssi/fitness-kenkien ostamista, sillä epäilen vähän, ettei nämä normisalikenkäni oikein toimi Zumbassa, jossa kenkä sais liukuakin kivasti lattialla eikä vaan jämähtää kiinni :D Mutta katsoa ensin miten nuo toimii ja jos on yhtä tuskaa niin sitten vaan ostoksille, kun varmasti tulevaisuudessakin tulee erilaisia tansseja harrastettua niin ei mene rahat hukkaan:)

 6. Outi says:

  Tuosta jämähtämisestä tuli mieleen, että osassa zumbapaikkoja on niin käsittämätön lattia, että siihen suorastaan takertuu kiinni. Itse asiassa se oli Äänekosken zumbassakin ainoa huono puoli. Toisaalta vaikutti siltä, että ohjaajakin osasi ottaa sen huomioon. Huonoon lattiaan ei auta mitkään kengät.

  Mutta onneksi yleensä lattiat on sellaiset, että ainakin vähän luistaakin. :)

 7. Teea says:

  Mulla on kans yhdet Rykän kengät, ne on fitnesskengät ja toimi ihan ok zumbassa, tosin niiden pohja oli sellanen et hieman tökki ajoittain, sekä lautalattialla et sellaisella “kumilattialla”. Toisina ja nykyään pääsääntöisesti käytössä on varsinaiset zumbakengät, niiden pohja on liukas ja varmaankin pohja vastaa tanssikenkiä?
  Muussa liikunnassa on kaksi vakkarimerkkiä, Asics ja Reebok. Tällä hetkellä on kahdet Adidaksen lenkkarit käytössä, mut en suosittele niitä, varsinkaan jos on hieman askellusvirhettä, koska ne ei tue riittävästi. Ja tiedän, et niitäkin on erilaisia, mut kaikki mallit ei sovi kaikkien jalkoihin ;-) Asicsin lenkkareihin ja vaatteisiin enemmän kuin tyytyväinen :-)

 8. Outi says:

  Se on hyvä, että noita merkkejä ja malleja löytyy paljon, koska tosiaan jalkoja on niin eri mallisia ja käyttötarkoituksia vaikka millä mitalla.

 9. Marika says:

  Ite tanssin ja zumbaan Niken tanssilenkkareilla ja olen ollut niihin tosi tyytyväinen. Aiemmin tanssin Blochin sneakkereilla mutta niissä jalkaholvin tuki jäi liian vähäiseksi ja aiheutti kipeitä kramppeja jalkapohjaan pidempään tanssiessa. Sinänsä harmi, että kalliit kengät jää käyttämättä, mutta eipä sitä tiedä ennen kuin enemmän kengillä liikkuu. Ja itsekin teen löytöjä alekoreista koska kenkäkokoni on pieni, jotain hyötyä siitäkin :)

 10. Outi says:

  Minä aivan rakastuin yksiin Niken tanssikenkiin, mutta ne eivät pahus vieköön sopineet yhtä hyvin kuin muutamat muut. Kävi kyllä mielessä, että pitäisikö niin kauniiden kenkien eteen kärsiä jalkavaivoista. :D Ei tietenkään, mutta joskus turhamaisuuskin nostaa päätään.

  Jaa joo, täytyyhän jossain joskus olla pienestä koosta hyötyäkin!

 11. Katja says:

  Mulla on muuten samanlaiset Rykät kuin sinulla, mutta mustat. Ostin ne Intersportin alennuksesta tuossa alkutalvella, ja olen tykännyt kovasti.

  Tuo violetti on ihan hillittömän hieno väri! *kade* :-)

 12. Outi says:

  Kuvan värit vähän valehtelee, kun oli vähän hassu valo päällä ja värisokeana minä taas en huomannut ollenkaan, että värit valehtelee. :D Eli ihan samat mustat ne siis on!

  Tosi kiva kuulla, että joku muukin on tykästynyt juuri noihin kenkiin. :)

 13. Zi says:

  Mistä löydätte tanssikenkiä?

  Haeskelin keväällä sellaisia; ainoastaan fitness -kenkiä tarjottiin minulle urheilukaupoissa. Nyt minulla on Niken Air Swift Sister -kengät. Paremmin toimivat kuin varsinaiset Niken jumppatossuni, mutta luistavammat saisivat silti olla.

 14. Outi says:

  Minä olin melkein epätoivoinen, kun kävin useammassa urheilutarvikeliikkeessä ja ei niissä ollut paljon mitään tarjolla. Vasta tuolta tärppäsi, että tarjolla oli monta eri mallia.

 15. Tiia says:

  Tanssikenkiä löytää parhaiten tanssitarvikeliikkeistä, esimerkiks Piruetista, tosin sitä ei taida olla kuin Helsingissä, Tampereella ja Turussa. Netistä kyllä voi tilata, mutta tietenkin aina kivempi käydä kokeilemassa!

 16. Outi says:

  Minä en oikein osaa ajatella kenkien tilaamista netistä, koska niitä vaan täytyy pystyä kokeilemaan ja vertailemaan. Sitten ehkä se onnistuisikin, jos olisi ostamassa uusia samanlaisia ja tietäisi mitä saa. Mutta, mutta, onneksi niitä kenkiä löytyy muistakin kaupungeista. :)

 17. Petra says:

  Vau, ihanat kengät! Yritin tänään etsiä kenkiä täällä Helsingissä, oli aika huonost… Kävin Intersportissa ja muissa urheilukaupoissa, omaa kokoa ei ainakaan meinannut löytyä mistään (37-38) ja muutenkin tosi huonosti malleja! Mutta viimeksi zumbatessa tajusin että mulla on niin väärät kengät, järkyttävät paksupohjaiset aerobic-lenkkarit, ei niissä pysty zumbaamaan ne on niin kömpelöt. Joten jatkan etsintöjä, etsin just tollasia hyvin istuvia, ohutpohjaisia ja mahdollisimman kevyitä tanssikenkiä…

Leave a Reply

See also: