Superfood suomalaiseen tapaan

En ole missään vaiheessa lähtenyt harrastamaan superfood syömisiä niin, että olisin  maistellut kyseisen nimikkeen alla kaupattavia tuotteita, vaikka aikomus kyllä oli vähintään uteliaisuuden takia testata. Jopa goji marjat on siis maistamatta ja sitä on jopa melkein nolo tunnustaa. Olen silti seurannut superfood ajatusta ja viimeksi viime viikolla luin hesarista monipuolisen jutun aiheesta. Siinähän todettiin, että esimerkiksi mustikka pesee ulkomailta tuotavat kuivatut tuotteet sisällössään mennen tullen.

Tässä on mielestäni superfoodia parhaimmillaan ja ehdottomasti herkullisimmillaan sekä ainakin ilman lisäaineita. Coctailissa on mustikoita, vadelmia ja metsämansikoita suoraan tuoreeltaan kerättynä.

Metsämansikoiden arvoista en mitään tiedä, mutta meillä metsämansikkakasvustot kukoistavat hellässä huolenpidossa, koska nuorempi pojista ei voi syödä viljeltyä tavallista mansikkaa, mutta metsämansikka sopii ruokavalioon.

Oletteko te käyneet hakemassa superfoodia suomalaisesta metsästä?

Minun olisi tarkoitus viettää iltaa vadelmapuskissa, jos sieltä nyt vielä jotain löytyy ja lähteä sieltä sitten juoksemaan intervallilenkkiä. :)

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Superfood suomalaiseen tapaan”

 1. Elina says:

  Olen aika lailla samoilla linjoilla kanssasi tässä superfood-asiassa. :) Tutustuin aiheeseen tosi tarkasti joskus viime talvena, tutkin gojeja ja inkamarjoja ja macaa ja spirulinaa ja kaakaonibsejä ja niin edelleen. En kuitenkaan ostanut moisia, aika nopeasti alkoi tulla sellainen olo, että tämä nyt on uusi trendi/hössötys/villitys/rahastuskeino.
  Moneissa gojimarjoissa on löydetty aika pahoja torjunta-ainejäämiä, olisikohan ollut se samainen Hesarin juttu, jossa niistä kerrottiin?
  Olen siis ihan samaa mieltä – superfoodia on parhaimmillaan lähimetsässä. Sitä paitsi Japanissa muistaakseni myydään esim. viinimarjoja nimikkeellä “superfood”. Ja tyrnihän on tunnetusti terveyspommi, mutta opiskelijabudjettiin se ei kovin helposti sovi. Sen sijaan puolukat, mustikat, mansikat, nokkoset, ne ovat mahtavia “superfoodeja”!

  Ainoa trendijuttu, minkä hankin, oli itse asiassa luontaistuotekaupan kookosöljy. Siitä olen tehnyt raakasuklaata (yhdistettynä Pirkan puhtaaseen kaakaojauheeseen ja hunajaan, kaakaonibsi-intoilijat lahtaisivat varmaan jos tietäisivät että tätä seosta kutsun raakasuklaaksi:D), käyttänyt paistamisessa ja ruoanlaitossa, hiustenhoidossa, kasvojen kostutuksessa, ja voivoi ties missä. Käsittääkseni kookosöljyn etu on se ettei se kuumennettaessa muodosta “haitallisia” rasvoja. Niin tai näin, pidän kookoksen mausta ja tuo on kyllä ollut kätevää ainetta. :)

 2. Outi says:

  Varmaan ollaan luettu samaa juttua. Minua ne torjunta-ainejäämät vähän hirvittivät, kun maahantuojatkin toteaa, että on todella vaikea saada tuotua luomua, eikä luomuisuudesta ole sittenkään mitään takeita.

  Raakasuklaasta olen lukenut useammasta paikasta, mutta koska siinä lukee “suklaa”, niin kierrän kaukaa. Minä en oikeastaan enää syö suklaata, eikä sitä tee mielikään juuri missään muodossa, joten en lähde testaamaan edes terveellisempää versiota. :) Mutta hyvältä kuulostaa!

 3. Flikka says:

  Mun superfoodiksi riittää myös ihan nää suomalaiset marjat ym. Just käytiin hakemas mustikoita muutama litra, vaikka hyttysiä olikin ihan h—-tisti!

 4. Outi says:

  Kunhan ei hirvikärpäsiä, niin hyttysistä minäkin selviän. :D

 5. Zi says:

  Mustikkaa ja mansikkaa on jo reilusti talveksi varattuna. Vadelmia täytyisi ehtiä myös poimimaan ennen kuin vallan vanhenevat pensaisiin.

 6. Outi says:

  Aika heikolta näyttää vadelmatilanne. Valkoiset viinimarjat tuli jo kaikki kerättyä ja vattupuskia joutuu rymyämään vielä uudemman kerran.

  Mutta – nyt lenkille. :)

Leave a Reply

See also: