Ihanan kesäillan liikunta-annos

Upea ilta! Ei tuule ja on sopivan lämmintä. En sitten kyllä ehtinyt pitkälle pyörälenkille, joka olisi oikeasti ollut vuorossa, mutta tulipahan tuota liikuntaa vähän toisella tapaa.

Kävin alkulämmittelyksi 6 km pyörälenkin ja sen jälkeen pelattiin parisuhdesulkapalloa, joka ei muuten ole tosiaankaan mitään löysää pelailua. :D Ja sen jälkeen oli näiden vuoro.

Kahvakuulailu on varsin tekninen laji ja jos ei ole tekniikkaa ja yrittää tehdä tiettyjä liikkeitä – niin pystyy mojauttelemaan ranteet mustelmille. Olen tässä pari päivää yrittänyt ymmärtää tempausta ja rinnallevetoa videoita katsoen ym. Varustauduin nyt siis tuollaisilla rannehikinauhoilla pehmusteiksi ja pienemmällä 6 kg:n kahvakuulalla ja aloin harjoitella ihan uudella tapaa. Istutin mieheni sohvalle valmentajakommentaattoriksi vertaamaan minun tekemisiäni pleikkarin kautta televisiossa pyöriviin youtube videoihin. Melkoinen järjestely, mutta se toimi!

Ihan ensimmäiset tempaukset onnistuin vähän kolhimaan itseäni, mutta pienellä kuulalla se ei edes tuntunut missään ja sitten sain aikaan nopeasti tekniikan, joka ei ainakaan satuta. Otin isomman eli sen karkinvärisen 7,5 kg:n kuulan käyttöön ja homma alkoi toimia.

Että osaa olla hyvä mieli! Piti vaan malttaa lopettaa hyvissä ajoin, etten kipeytä itseäni uudella lajilla. Ei nyt ehdi sairastamaan kipeitä lihaksia tai pahempaa. Nämä hyvät kelit on saatava käytettyä mahdollisimman hyvin hyväkseen. :)

Ai niin. Mietin tuossa äsken, että näinköhän tässä on “laji”, jossa lyhyydestä on hyötyä. Ehkä lyhyen ihmisen on helpompi hallita kroppansa. Eikä varmasti ole tehnyt pahaa jooga, zumba ja monet koordinaatiota ja tasapainoa parantavat jutut, mitä tässä on tullut harrastettua jo jonkun aikaa.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Ihanan kesäillan liikunta-annos”

  1. Potkupami says:

    Parisuhde-sulkapallo ei kuulosta kauhean rauhalliselta lajilta ;D Onneksi sulka on aika vaaraton.

    Tehokkaita treenejä sinulle kuulien kanssa. Muista kuitenkin lepo ja venyttely aina välillä, että kehon liikkuvuus säilyy hyvänä.

  2. Outi says:

    Voi se ei tosiaan ole rauhallista! Me ei onneksi tapella ja räyhätä yleensäkään toisille, mutta sulkapallomatsit otetaan hymyssäsuin ja omille toilailuille nauraen tosissaan. Onneksi ei lasketa pisteitä. Huh.

    Lepo ja venyttely on kyllä tosi tarpeellista. Toissapäivä olikin käytännössä liikuntataukoa, kun vaan salsasin 15 min ja venyttelyssä olen ottanut nyt aivan uuden askeleen – venyttely työpaikalla. Ihan sama mitä porukka tuumii, mutta äkkiseltään istuminen on sen verran vaarallisen jumittavan tuntuista, että minä venyttelen ihan vapautuneesti silloin, kun siltä tuntuu. Ei nyt voi antaa hartiaseudun jumittua, ei sellaiseen ole aikaa! Että venyttely ja myös kahvakuulailu on nyt tosi tarpeellista vastapainoa istumiselle ja inhottavalle ilmastoinnin vedolle.

Leave a Reply

See also: