Zumbahuumasta laihtumiseen

Nyt kun on vähän henkeä vedetty ja silti hymy huulilla JA puntari sivusi viimeisen vuoden alinta lukemaa, niin on aika pohtia hoikistumista.

Tämän aamun painoindeksi sanoi 28,8 ja normaalipainoon on edelleen matkaa se 8 kg. Kyllä minä aion sen saavuttaa jollain aikavälillä, mutta nyt tarvitaan vähän lähemmän etapin tavoitteita.

Palasin merkkaamaan syömiseni kiloklubiin viime viikolla ja kyllä vaan sillä on merkitystä. Tulee taas mietittyä selvästi paremmin sitä, että minkälaista syömistä suuhunsa laittaa. Tai sanotaan, että ainakin hätkähtää, kun erehtyy syömään jotain aivan väärää. Määrät on pysyneet suurin piirtein kohtuudessa, vaikka niissäkin on säätöä tehtävänä. Hiilihydraattien ja proteiinien määrä on se, mitä täytyy taas tsempata ja samoin huomasin lipsuneeni taas siihen, että rasvaa ei ole tullut syötyä riittävästi. Vanha ongelma on ja pysyy, ellei sille tee jotain.

Tänä aamuna saavutin syksyn ensimmäisen hiljaisen tavoitteeni eli paino oli sen 65,6 kg, minkä näin jo ennen viime joulua. Hui, miten pitkä aika siitä on. Toisaalta siihen aikaan en pystynyt vielä juoksemaan yhtään valotolpanväliä tai paljon muutakaan. Joka tapauksessa nyt minulla on uusi haave. Tahdon nähdä nelosen! Ajatella, jos aamupaino olisi 64,x kg…

Kuvittelen mielessäni sen nelosen kullalla koristeltuna. Sieluni silmin ihailen nelosen kauneutta. Miksi en koskaan ennen ole tullut ajatelleeksi, että nelonen on oikeasti kaunis numero? Ehkä pikkusiskonsa kolmonen on vähän muodokkaampi, mutta se onkin sitten oma tavoitteensa.

Aion nähdä nelosen, liikun kuten ennenkin eli lähes liikaa ja syön kunnolla, riittävästi, mutta oikein. Kyllähän jo on korkein aika päästä irti painon paikalleen jumiutumisesta! Kiiretahti ei ole mielessä, mutta edistyminen ehdottomasti.

ps: Pienenä neuvona. Älkää maistako Fitness maitosuklaan makuisia täysjyväpatukoita. Mums, mums. Pakko syödä pois houkuttelemasta. ;)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Zumbahuumasta laihtumiseen”

  1. Hansu says:

    Olen lueskellut blogiasi jo jonkin aikaa ja miettinyt useita asioita. Tässäkin postauksessa tuli ilmi tuo “liikun kuten ennenkin eli lähes liikaa”. Minusta vaikuttaa siltä, että osittainen syy painosi putoamattomuuteen on juuri se, että et osaa harjoitella omien rajojesi rajoissa, vaan yrität enemmän kuin kehosi kykenee. Tiedän että harjoittelet personal trainerin ohjeiden mukaan, mutta olisiko ollut tarpeellista käydä lääkärin tarkastuksessa ennen kuin alkaat noin kovasti harjoittelemaan? Tätä mietin sen vuoksi, kun olet muutamissa postauksissa kirjoittanut, että verenpaineesi ollut kovin korkea. Liikunnan avulla olet ilmeisesti verenpainettasi saanut laskettua? On hienoa, että olet löytänyt uuden elämäntavan, liikunnan, mutta muista myös kuunnella kehoasi, se ei anna anteeksi, jos sitä kohtelee kaltoin.
    Aurinkoista loppukesää sinulle ja onnea zumbatunneille ja kaikkiin muihin projekteihin.

  2. Outi says:

    Minullahan ei vuoden alussa ollut laihtumistavoitetta vaan kunnon kohotustavoite. ;) Ja tosiaan liikkumismäärä on Paljon, mutta se ei ole yksipuolista liikkumista, eikä se ole alkanut yhtäkkiä. Eli vaikka minulla on vain yksi täysin liikunnaton päivä viikossa, niin silti sama kuormitus ei toistu päivästä toiseen ja esimerkiksi juoksulenkit eivät ole koskaan peräkkäisinä päivinä.

    Verenpaineeni oli tosiaan ennen korkea, mutta niille korkeuksille olen sanonut iloiset hyvästit. :)

Leave a Reply

See also: