65,5 ja tutkimusretki “vähäkaloristen” suklaapatukoiden maailmaan

Hymyilisinhän minä muutenkin, kun en osaa pitää vakavaa naamaa kovin pitkään kerrallaan, mutta 65,5 kg on huikeat 100 g pienempi paino kuin viime viikolla JA koko tämän blogin historian alhaisin lukema. :) Painoindeksi sanoo 28,7, mutta on kyllä pakko sanoa, että eilen zumbalavalla en tuntenut itseäni lähellekään tuon indeksin kokoiseksi.

Nyt täytyy paljastaa, että olen tehnyt käytännön tutkimusta sellaisesta asiasta kuin ateriankorvike ja vähäkaloriset erilaiset suklaanmakuiset patukat.

Kaikki lähti liikkeelle siitä, että kauppareissulla muutama viikko sitten iski täydellisen tuskallinen karkinhimo ja minä poljin henkisesti jalkaa ja päätin, että en muuten mene karkkiosastolle. Koin fyysistä karkintuskaa ja silmiini osui sitten hylly, jossa oli erilaisia proteiini ym. patukoita ja juomia sun muuta.

Patuikoissa luki kaikissa suklaa, caramel, nougat ym. Poimin sitten Allevon suklaanmakuisen patukan, jonka tekstistä tosin löysin vasta autossa sanan ateriankorvike. Haukkaus – ja voi jestas mitä tiuhaa tavaraa se olikaan. Sain syötyä vähän yli puolet, mutta siihen stoppasi ja huh huh. Olin kyllä ällistynyt siitä kitalakeen ja kurkkuun tarttuvasta tahnaisesta olotilasta. Oli kuin kurkkuun olisi työnnettu tulppa. Kaikki makeannälkä ja nälkä hävisivät tuhkatuuleen todella pitkäksi aikaa.

Minulla ei ole mitään aikomusta alkaa “käyttäjäksi”, mutta kun seuraavana päivänä en ehtinyt syömään ja laukusta löytyi vielä se 3 cm ateriankorvikepatukkaa ja selvisin sillä paremmin kuin hyvin hätätilanteen yli, niin uteliaisuus heräsi. Onko ne kaikki patukat noin pahoja ja voisiko sellaisella survival patukalla oikeasti olla käyttöä?

Nyt on sitten tullut maisteltua joku proteiinipatukka, Naturdiet suklaanougat ja suklaakaramelli patukka sekä vielä Allevon red berries. Allevot on näistä kamalimman makuisia ja muut ovat olleet karkkia.

Kyllä joku tuollainen patukka toimisi survival hätävarana, mutta minulle se ei toimi sittenkään, koska jos minulla on jotain laatikossa – niin minä syön sen. Ei siis työpaikalle jemmaamista, mutta sen niillä voi tehdä, että tosiaan pitää itsensä poissa karkkiosaston sokerimaailmasta. Jos kävelee nälkäisen kauppaan ja on sisimmältään karkkinarkkari, niin se karkkiosasto on ikuinen vaaran paikka.

En ymmärrä, miten joku voi syödä “painonhallintatuotteita” suuremassa määrin, mutta myönnän, että saatan itse tästä eteenpäinkin joskus napata jonkun suklaanougat patukan. Ei ne nyt niin pahoja ole ja tietääpä ainakin mitä syö ja tärkeimpänä asiana – jää joku suuri lankeemus väliin.

Did you like this? Share it:

7 Responses to “65,5 ja tutkimusretki “vähäkaloristen” suklaapatukoiden maailmaan”

 1. Tiia says:

  Proteiinipatukoita mä kyllä suosittelen, mutta noista ateriankorvikkeista ei ole tietoa. Mutta hyviä protskupatukoita löytyy kyllä! Ne ei oo sellasia sitkeitä ja ällöttäviä. :D

 2. Outi says:

  Syötkö Tiia sinä proteiinipatukan liikunnan jälkeen? Minulla on ollu joskus myslipatukoita, mutta mitään tuollaista en ole ainakaan tähän asti harrastanut. Ja joo, se proteiinipatukka oli muuten noista kokeilluista kaikkein paras. :)

 3. SlimHeidi says:

  Mulla on töissä hätävarana Fastin lo carb protskupatukoita, ettei ruokailuväli pääse tuhottomasti venymään. Käy mulla myös makean nälkään :) Liikunnan jälkeen juon Fastin mansikanmakuista dietmixiä veteen sekoitettuna. Se vasta namia on! Käy joskus mulla myös välipalan korvikkeena.

 4. Zi says:

  Onnea pudotuslukemille! Mä olen rauhoittanut karkinhimoa sukulakulla – painonvartijoiden pisteinä ½. Ateriankorvikkeeksi ei tietenkään sovi, mutta voi auttaa oikein pahaan karkinhimoon, kun muistaa vielä pilkkoa sen:)

 5. Outi says:

  Sukulaku on ihanaa! :D On muuten erikoista, kun ei ollenkaan harmita pieni pudotus. Se on pudotusta joka tapauksessa.

 6. Hanne says:

  Onnittelut alhaisimmasta painolukemasta!!

  Mun suosikki suklaapatu on joko dacapo tai sitten proteiinipatukka Easybody mansikka (vähän kuin Jim-patukka). Paljon makua, hyvä koko ja hyvä mieli.

 7. Outi says:

  Jos se tosiaan maistuu Jim-patukalle, niin täytyy maistaa. Joku patukka oli mukana eilenkin Kahvakuulakoulutuksen väliajalle varattuna.

Leave a Reply

See also: