Anna uusi mahdollisuus

Välillä tulee päätettyä jostain asiasta, vaikkapa liikuntamuodosta, että tämä ei ole minua varten. Olisikohan kuitenkin niin, että ei kannattaisi päättää aivan niin kovapäisesti vaan antaa asioille uusi mahdollisuus myöhemmin ja erilaisessa tilanteessa. KG lehden kansikuvatyttö :) Xtragirl oli lähtenyt pitkän tauon jälkeen uudelleen testaamaan zumbaa ja saanut siitä zikamakeesti zumbakuumetta, vaikka alunperin ei innostunutkaan. Hauskaa, että nyt zumba näytti sen parhaan puolensa. :)

Minä jäin miettimään, että mitähän asioita sitä itse on päättänyt, että tuo ei ole minun juttuni. Ainakin pumppi jäi siihen, että oikean käden kyynärpää kipeytyi ja muutenkaan se ei ollut niin kovin hauskaa. Ehkä lupaan tältä istumalta, että käyn pumpissa uudestaan viimeistäänkin juoksutapahtumaa seuraavalla viikolla. Ei voi laittaa liian tiukkaa aikataulua, koska nyt olen jo todella ihmeissäni, että millä ehdin yhtään mihinkään.

Toinen asia, jota olen kierrellyt, mutta jota en ole edes testannut, on spinning. Otinpa siis itseäni niskasta kiinni ja varasin spinning tunnin ensi sunnuntaille. Se saattaa jäädä seuraavaan viikkoon, jos nyt en pääse, mutta menen enkä vaan meinaa. Nyt sitä paitsi on tullut polkupyöräiltyä viikottain pitkiä matkoja, joten ihan samaa kauhistusta ei ole spinningiin kuin alunperin.

Mille jutulle te voisitte antaa uuden mahdollisuuden?

Asiasta toiseen. Lupaan ja vannon kautta kiven ja kannon viikon ajan eli 7 päivää venytellä joka ikisenä päivänä oikein kunnolla ja eilistä ei lasketa tuohon 7 päivään mukaan. Pohkeet antaa kuulua itsestään ja jos nyt annan lihasten jumittua, niin se on oma vika. Kehonhuoltoa! Sitä vaan tarvitaan ja paljon.

Pitäisiköhän minun tehdäkin sellainen kuvasarja, että kuvaisin tänne blogiin oman suosikkivenytykseni. Sitä pitää harkita…

Did you like this? Share it:

13 Responses to “Anna uusi mahdollisuus”

 1. Tiia says:

  Mä tuomitsen yleensä lajin sen jälkeen, kun oon sitä pari kertaa kokeillut. Esimerkiks spinningistä en tykkää yhtään, mutta käyn siellä silti pari kertaa vuodessa vähän rääkkäilemässä itteäni. :D Eli periaatteessa annan sille aina uuden mahdollisuuden, vaikken vieläkään oo oppinut siitä pitämään.

  Juoksulle en enää anna edes mahiksia, kun se on aina niin tuskaa… :D

  Muita ei kyllä tule mieleen! Balancelle annoin monta mahdollisuutta ja se kyllä kannatti, enää en inhoa sitä niin paljoa kuin alussa.

  Zumbassa on kyllä se paha että jos sattuu “huonolle” tunnille, voi jäädä helposti kuva, että kaikki tunnit on samanlaisia ja jotkut ei kai tiedä, että ohjaaja tekee itse aina sen tunnin.

 2. Potkupami says:

  Maailma on kivoja lajeja täynnä, mutta ihmisen aika on rajallinen. Zumban kanssa on käynyt vähän niin, että olen suorittanut sellaista aktiivista välttelyä ihan tarkoituksella. Saattaisin hyvinkin jäädä siihen koukkuun, mutta en ehdi harrastaa edes nykyisiä lajeja niin paljoa kuin haluaisin.

  Muita lajeja, joita olen harkinnut kokeilevani on todella tuo kahvakuula, melonta ja uinnin tekniikka koulu aikuisille. Mielihän saattaa muuttua, kuten olen jo moneen kertaa havainnut tämän projektini aikana. Esim triathlon saattaisi tosiaan olla mielenkiintoinen kokeilu joskus tulevaisuudessa.

  PS Minähän en toisaalta tarvitse mitään tunteja “zumbailuun”. Olen tehnyt sitä kotona monen vuosikymmenen ajan oikean lattarimusan tahtiin.

 3. Ha-haa :) Spinning on ihan loistolaji! Ehdoton entinen suosikkini. Spinnigin hyvä puoli on se, että voit tehdä millaisen treenin vain. Palauttelevan tai tosi kovan hikitreenin tai jotain siltä väliltä. Säätönuppiinhan ei koske kukaan muu kuin sinä. Lämpimästi suosittelen kokeilemaan sisäpyöräilyä kerran jos toisenkin niin, että löytää itselle sopivat vastukset.
  Entinen inhokkilajini juoksu on nykyään yksi suosikeistani – periksi antamattoman harjoittelun tulosta. Turha sanoakaan, että pumpista tykkään myös :) ja kahvakuulista kans.
  Yleensä menen uusien lajien mukana. Taakse on jäänyt ihan tarpeeksi 90-luvulla veivatut step, perusaerobicit, yms. Niihin en enää menisi. Ihan kaikkeen ei ennätä :) Liikunnan iloa!

 4. Potkupami says:

  Tiia mainitsikin tuo spinningin. Pidin alkuajan spinning-tunneista, mutta en näistä nykyisistä “tavaramerkki”-tunneista (mikähän se nyt oli).

  Toisaalta, mitä enemmän olen itse liikeellä maantiellä, sitä vähemmän pidän spinningistä. Helpohko maastoajo olisi varmasti kaikille monipuolisempi ja tehokkaampi treeni kaikin puolin.

 5. Outi says:

  Tiia juoksu on oikeasti ihanaa, kun sen oikein oivaltaa. :)

  Potkupami, kyllä sitä ehtii myöhemminkin zumbatunnin testaamaan. Tuskin ne mihinkään kovin äkkiä katoaa, vaikka varmasti homma jossain vaiheessa rauhoittuukin.

  Takaisin Minuksi, kyllä on tosi hieno juttu, kun joskus joku inhokkilaji muuttuukin suosikiksi. Juoksu on minullakin juuri SE tapaus.

  Potkupami, juuri tuon suuntaisia ajatuksia minullakin on ja on ollut. Ei ehdi johonkin spinningiin, kun on niin ihana polkea pihalla. Mutta silti testaan… Ja tuleehan noita sadepäiviäkin pian eteen, uskoisin. :)

 6. Katja says:

  Mun asenneongelmani on sitä lajia, että yleensä tykkään kaikista lajeista joita osun kokeilemaan. Eihän siinä muuta, mutta kun aika ei riitä ihan kaikkeen. Step-aerobicista en oikein ole syttynyt.

  Juoksu on tylsää, jos tarjolla on vain asfaltoitua tasamaata, mutta onneksi täällä meilläpäin on tarjolla muutakin :-)

  Mullakin iski pohjejumi muutamaa viikkoa ennen juoksutapahtumaa. Pohkeet olivat kuin kiveä. Etäjuoksukaveri neuvoi hyvän konstin, joka helpotti venyttelyn lisäksi: Istutaan tuolilla ja nostetaan nilkka toisen polven päälle. Nostetun jalan polvi osoittaa sivulle. Sitten hierotaan pohjetta poikkisuunnassa aloittaen nilkasta ja edeten hiljalleen ylöspäin. Pohjetta saa muljuttaa reilusti sivusuunnassa puolelta toiselle. Kannattaa kokeilla, toivottavasti auttaa!

 7. Outi says:

  Hei hyvä pohjevinkki. Kokeilen tuota heti tänään. Ja venyttelenkin kyllä oikein kunnolla.

 8. Ammi says:

  Annoin Zumballe neljä mahdollisuutta, saanhan synninpäästön? ;)

 9. Outi says:

  Tottakai. :) Eihän kaikki todellakaan sovi kaikille! Liikunnassa pitää löytää omat jutut, mutta ehkä myös joskus testata myöhemmin, että oliko se niin kamalaa kuin päätti. Saattaa nimittäin tosiaan olla niin, että pumppi tuntuu nyt yhtä pahasti minun kyynärpäähäni kuin silloinkin. Ihme sinällään, että esimerkiksi kahvakuulailu ym. ei kyynärpäälle käy…

 10. Ammi says:

  Jos se sattuu, niin tarkistuta tekniikka ohjaajalla vaikka tunnin jälkeen. Jos tekniikka on kunnossa, niin kysele vaihtoehtoja. Ei siellä ole mikään pakko kaikkien tehdä just sitä samaa liikettä.

 11. Outi says:

  Sitä minä ajattelinkin, että teen sen liikkeen vaikka vaan pelkällä tangolla ja kyselen neuvoja. Liikunta ei saa sattua, siinähän vahingoittaa itsensä ihan tahallisesti, jos tekee vaan väkisin.

 12. Minna says:

  Minulle spinning ja ulkona pyöräily ovat ihan eri lajeja. Yhteistä niissä on kengät. Spinnatessa mennään sata lasissa korkeilla sykkeillä mutta pyöräillessä syke on reilusti rauhallisempi, pk-alueella.

  Mun kroppani ja astanga eivät näytä olevan yhteensopivia. Hatha taas näyttäisi sopivan paremmin mutta tilaisuuksia on vähänlaisesti. Viikossa ei vain riitä iltoja kaikkeen kivaan tai mielenkiintoiseen.

 13. Outi says:

  Spinning ja pyöräily on varmasti ihan eri lajeja, mutta varmasti on pienempi kynnys mennä kokeilemaan spinningiä, jos parin kokonaan pyöräilemättömän vuoden sijaan on alkanut pyöräilemään. ;)

  Astangaa ja kaikeanlaisia muitakin joogia olisi ihana päästä kokeilemaan! Ja juu, mistä viikkoon saataisiin lisää päiviä…

Leave a Reply

See also: