Kiitos Kukka!

Takana Kukka Laakson kahvakuulakurssi Kurikassa ja olotila on ehkä lähellä euforista. Eikös sillä sanalla kuvata tilannetta, jossa hyvänolontunne on yli kaikkien muiden tunteiden. :)

Olen yllättynyt, positiivisesti ehdottomasti, miten hyvin jaksoin koko kolme ja puoli tuntia. Itse asiassa sen jälkeen vielä nousi kevyesti 12 kg:n kuula, kun testasin kisanostoa eli rinnallevetoa + työntöä. Olen oikeastaan aika ällistynyt, mutta tosiasia on, että minulle taitaa olla järkevintä siirtyä käyttämään 12 kg:n kuulaa harjoittelussa. Tekniikka pelittää ja voima ja kestävyys riittää. 8 kg:n kuulalla kyllä testaan, että kuinka paljon toistoja saan tempauksessa ja tuossa rinnalleveto-työntö yhdistelmässä. Ja saatan kyllä rikkoa sen ennätyksen huvikseni useampaan kertaan. :)

Kukka kävi läpi tänään erityisesti heilautuksen, rinnallevedon, vauhtityönnön sekä tempauksen. Kyse on kahvakuulailun perusteista, mutta juuri tässä onkin se idea, mikä minua koukuttaa: perus nostot oikealla tekniikalla pitkäkestoisesti tehden. Siinä todella haastaa itsensä ja joutuu tekemään töitä, että homma toimii. Kyllä muuten tuntuu tämä päivä takapuolessa ja takareisissä vähän myöhemmin. Vielä ei tunnu oikeastaan missään muualla kuin oikean käden ranteen päällä hiukan. Uskomatonta sekin. Ai niin ja yksi rakko taitaa olla kehittymässä oikeaan käteen.

Nyt täytyy rientää. Koti ei pysy pystyssä pelkällä euforialla, mutta takuulla se euforia auttaa pitämään kotia pystyssä. :) Hei tästä kahvakuulajutusta kuulette vielä ja paljon.

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Kiitos Kukka!”

 1. See says:

  Hienoa! Minullekin annos Kukkaa, niin jaksan heilutella kuulaa!

 2. Outi says:

  Suosittelen tosiaan annosta Kukkaa!

  Homma toimii niin, että urheiluseura tai kuntosali tms. kutsuu Kukan pitämään kurssia. Paikalle pitää saada vähintään 15 ihmistä, niin se onnistuu. ;)

 3. [...] rakot kämmenissä ei ole mitään murtuneen nenän rinnalla – nahkaa se vaan on! Ja Outi fiilistelee leiritunnelmia täällä Kissanpäivissään. Kiitos jokaiselle osallistujalle, oli jälleen tosi hauskaa ja [...]

 4. Keiju says:

  Onnea “alimmasta”! Ja… kolme ja puoli tuntia? Sähän olet ihan Hercules! Lauri Tähkä zumbana kuulostaa hauskalle… :)

 5. Outi says:

  Tänään ei tunnu ollenkaan Herculekselta. :D Ei kerta kaikkiaan pystynyt näyttämään mitään muuten kuin 6 kg:n kuulalla ja silläkin hädintuskin. Mutta ehkä jo ylihuomenna…

  Minä erehdyin sanomaan, että jos se Lauri Tähkä pitäisi jättää ohjelmasta ensi viikolla pois, niin tuli kyllä suorat kommentit, että ei sitä. Ehkä siis Tähkää tästä eteenpäinkin. :)

  ps: joutui vähän miettimään mistä alimmasta, mutta tosiaan, hyvää kannattaa odottaakin. Kai. :)

 6. [...] ja sen jälkeen aloin itsekseni opettelemaankin yhtä sun toista. Seuraava todellinen etappi oli Kukan kahvakuulakoulutus Kurikassa. Siellä minä jäin lopullisesti [...]

 7. [...] Ohjaajana mukana olemisessa on aivan oma näkökulmansa ja siis on mahtava nähdä miten porukka askel askeleelata oivaltaa asian kerrallaan. Kurssin alussa ja lopussa kuulan käsittely näyttää aivan erilaiselta. Siinä saa samalla fiilistellä ja muistella, että miltä se itsestä tuntui silloin 2010, kun olin aivan ensimmäistä kertaa Kukan opissa. [...]

Leave a Reply

See also: