Kuume pistää periaatteet kovaan testiin

38,2 astetta iski yllättäen, mutta tarkemmin ajatellen tilausuus sairastumiseen oli oivallinen. Ensin superrehkiminen kahvakuulaillen, sitten sen verran flunssanjälkeisessä olevan hyvän ystävän seuraa, ettei hänen kannattanut lähteä kahvakuulakurssille ja vielä kylmettymistä märässä säässä. Coctail on valmis.

Vetäydyn pedin pohjalle ja mietin kovasti, että miten pääsen huomenna raahautumaan jonnekin saamaan sairaslomatodistuksen… Mitähän minä iloisesti olen kirjoittanutkaan sairauden jälkeisestä liikkumisesta? Nooh, periaatteethan on tehty testattavaksi. ;) Toivottavasti kuitenkin on pika tauti!

Did you like this? Share it:

14 Responses to “Kuume pistää periaatteet kovaan testiin”

 1. Pinkki Pingu says:

  Kurjaa! :( Ja riittävästi lepoa ennen paluuta treeneihin, ts. Pikaista Paranemista!!

 2. Outi says:

  Minä elän vielä toivossa, että kova kuume polttaa viruksen pois pikavauhtia. Ainakaan kuume ei laske millään. No, huominen näyttää ja eipä tarvitse mennä super aikaisin maanantaina töihin, kuten olin luvannut. Huokaus. Pahus. Mutta elämä on…

 3. SlimHeidi says:

  Voi ei! Nytkö se on siellä :( pikaista paranemista!!! Minulla enää pieni yskä jäljellä, ja aion “kevyesti” huomenna Zumbaan 6 päivän levon jälkeen.

 4. Mari says:

  Kuume on kurja juttu, mutta toisaalta tauti menee varmaan nopeammin ohi kuin ilman kuumetta. Minulla oli viime talvena joku ihmeellinen virustulehdus kurkussa joka kesti ja kesti… monta viikkoa. Välillä oli kurkku hitsin kipeä ja välillä tuli räkää vaikka kuinka paljon. Mulle kun ei nouse kuume! Edellisen kerran olen ollut kuumeessa 3,5 vuotta sitten, kun sain rintatulehduksen…
  Peukutuksia että tauti pian helpottaa!

 5. Pia says:

  Sairastaminen sucks! Pikaista paranemista sinulle!

  Minä olin juuri saanut itselleni tehtyä liikuntasuunnitelman lasten harrastusaikojen mukaisesti, ja oikein odotin sitä, että zumbat ja muut jumpat alkaa, niin grr… Ensin pieni tapaturma, jossa loukkasin jalkani ja nyt kuumetta, kurkkukipua ja järkky silmätulehdus kuudetta päivää. Eikä helpotusta vielä näy.

  Suurin kolhu on ehkä henkinen – olin ladannut itseni niin intoa täyteen, että pettymys on suuri.

 6. Outi says:

  Pia, hitsi kun nämä sairastumiset osuu aina ihan väärään hetkeen. Koskapa se oikea hetki voisikaan olla!

  Mari, minä elän tosiaan toivossa, että korkea kuume päästää helpommalla.

  Ja SlimHeidi, onneksi sinä olet jo melkein päässyt irti flunssasta. :)

 7. Ammi says:

  Terveyskirjastosta: Kuume on merkki elimistön tulehduksesta ja perinteisesti on ajateltu, että kuume on hyödyllinen reaktio elimistön taistellessa aiheuttajamikrobeja vastaan. Emme tiedä varmasti, pitääkö käsitys paikkansa, sillä tutkimustulokset ovat tältä osin ristiriitaisia. Nykyään katsotaan, että lievä lämpöily (alle 38,5 °C) voi edistää paranemista, mutta korkeasta kuumeesta ei ole sellaista hyötyä, että kuumelääkityksestä tulisi pidättäytyä.

  Eli ei kannata kärvistellä kovan kuumeen kourissa ainakaan parantavan vaikutuksen vuoksi ;)

 8. Ammi says:

  Niin ja pikaista paranemista piti vielä toivottaa! Koitahan malttaa mielesi! Minun onkin hyvä sanoa, kun olen koko viime viikon ottanut tosi rauhallisesti ;)

 9. Zi says:

  Pikaista paranemista!

  Kovin samoja ajatuksia täällä. En ole päässyt kohta kahteen viikkoon liikkumaan, enkä vieläkään ole kunnossa. Harmittaa, mutta kerrankin hampaita kiristellen malttaa olla liikkumatta. Minulla oli toissa keväänä samanlainen tauti kuin Marilla; se vasta otti hermoon! Muista, että oikeasti lepäät siellä kotona;)

 10. Outi says:

  Kävin lääkärissä ja olen nyt sairaslomalla kolme päivää. Saa nähdä. Jos tämä loppuu totaalisesti jo tänään kuin seinään, niin sitten mietin ja harkitsen keskiviikkoa, mutta jotenkin alkaa tuntua siltä, että tuskin tämä tänään lopahtaa. Toivossa on silti hyvä elää.

  Mutta eipä ole tullut ajatelleeksikaan, että miten vaarallinen kuumeinen ihminen on liikenteessä. Ehdottomasti ei saisi päästää sekavaa ihmistä ratin taakse!

 11. Zi says:

  Pitipä vielä kysäistä, että jos koulutettu ohjaaja pitää zumba -tunteja virallisella nimellä, pitääkö siitä maksaa joku lisenssimaksu? Tuttavani kertoi, että oli törmännyt jumppaan, joka nimiväännöksestä päätellen on zumbaa. Jäimme pohtimaan syytä tähän nimiväännökseen.

  Olen samaa mieltä tuosta autoilusta – kyllä arvelutti autoilla viikko sitten lääkäriin, mutta muuta vaihtoehtoakaan ei yksinkertaisesti ollut. Hyvä, että kävit lääkärissä. Minulla vain pitkittyi odottelusta tauti.

 12. Outi says:

  Zumba nimeä ei saa väännellä. Sehän on tuolla missä tunneista puhun, aina ilmoitettu muodossa Zumba®. Sen lisäksi on olemassa muita versioita zumbasta, jotka nimet on hyvin tarkasti määritelty. Ne muuten näkyy täältä: http://www.zumba.com/us/legal/trademark/ ja niitä erikoisempia zumbia saavat käyttää vain ne, joilla on siihen lisenssi.

  Kaikenlaiset nimiväännökset on kielletty ja jos joku pitää “zumbaa” ilman lisenssiä, niin se on rangaistava teko. Eipä tekisi mieleni testata zumbaorganisaation reaktioita väärinkäytöksiin…

  Ja juu, pakko oli mennä lääkäriin, vaikka sieltä ei vielä hirveästi apua herunut. Täytyy seuraavaksi alkaa perua viikon zumba® tunteja…

 13. Marko Suomi says:

  Mielenkiintoinen tuo lisenssisysteemi, ilmeisesti sama kuin vaikka Method Putkistossa. Onneksi kahvakuulaa ei voi lisensoida :)

 14. Outi says:

  Juu, kahvakuulassa on ehdottomasti puolensa. Sitä voi harrastaa kuka vaan ja missä vaan ja minkälaisella porukalla vaan. :)

Leave a Reply

See also: