Paljonko särkylääkkeitä saa syödä?

Kuinka tavallinen ihminen tietää, että paljonko särkylääkkeitä saa oikeasti syödä? Jos lähinnä Buranaa on syönyt jo monta päivää “suositusmäärää” 3*600mg + Panadolia välillä päälle, niin kyllä siinä alkaa arveluttaa, jos sama määrä ei enää tepsi. Joopa joo. Soitin terveyskeskukseen sopivassa sekavassa kuumehöyryssä ja kai minä nyt ymmärsin siitä, että voin ainakin ensi yön laskea aika paljon isommilla arvoilla. Buranan maksimiannostus vuorokaudessa on jotain 3000mg luokkaa tai oliko vähän päälle. Ehkä siihen ei siis vaikuta pidempiaikainenkaan käyttö.

Arveluttaako teitä syödä edes hetkellisesti suuria määriä särkylääkkeitä? Minä käytän niitä normaalisti niin vähän, että tämä tosiaan alkaa hirvittää, mutta minkäs teet, jos kuume ei vaan enää laske. Että lääkkeitä ja juomista, juomista, juomista, juomista,…

Kunhan huuruilen “ääneen”.

Did you like this? Share it:

22 Responses to “Paljonko särkylääkkeitä saa syödä?”

 1. SlimHeidi says:

  Kun mun käsi leikattiin keväällä 2009, sain lähtiissä mukaan viikon burana-kuurin. Voimakkaita lääkkeitä, “hulluin” suurin annoksin. Mutta ne tuli toki tarpeeseen. Omin päin en sellaisia määriä uskaltaisi syödä, vaan menisin pakkauksen ohjeen mukaan. Buranaa ja panadolia voi kuulemma käyttää “sekaisin” kun niissä on eri vaikuttava aine tjsp. Itse yritän aina sairastaa “luomuna”, mutta tän flunssan kanssa on kyllä joutunut lääkkeisiin turvautumaan!

  Toivottavasti sun kuume laskee pian! Juo, juo, juo :)

 2. Olen ihan samanlainen. Nyt justiinsa syönyt buranaa kolme päivää (:D) viisaudenhampaan takia ja olen ollut ihan paiseissa, että uskallanko ottaa kolmannen päivässä. Ja nämä siis vaan 400mg. Olen muutoin juuri sellainen, etten tykkää lääkettä ottaa edes päänsärkyyn.

 3. Tiia says:

  Olin kans sanomassa että mä oon ollut ainakin kerran Burana-kuurilla, jolloin piti vetää 30 päivää 3x päivässä Burana 600. :D Eli uskon että ihan huoletta voit noita ottaa.

  Mä syön kyllä ihan liian usein särkylääkkeitä. En vaan kestä mitään fyysistä kipua, oon niin kärsimätön. Pelottaa kyllä että tulee vielä joku vatsahaava niin oon viime aikoina yrittänyt rajoittaa. :D

 4. M-K says:

  Moi! Hyvia vastauksia olet saanut! Buranaa ja Panadolia kannattaa tosiaankin syoda limittain tai jopa yhtaaikaisesti. Buranan virallinen vrk-annos on 3200 g ja Panadolin 4 g, mutta tilapaisesti ne voi ylittaa.

  Mutta mika pitaa noin kovaa kuumetta ylla? Oletko kaynyt laakarissa tarkistuttamassa keuhkot, korvat ja sinukset? Toivottavasti huomenna on jo parempi paiva!

 5. M-K says:

  Siis 3200 mg piti sanoa :-) !

 6. Nenette says:

  Panadol 5g päivässä on MAKSALLE myrkyllinen annos ja sitä ei missään nimessä saa ottaa. Ei 4g päiväannosta Panadolia ei saa edes tilapäisesti ylittää. Buranan kanssa voi läträillä vähän turvallisemmin. Buranaa ja Panadolia voi käyttää päällekkäin. Vatsansuojaksi voi ottaa närästyslääkettä (esim. Nexium, somac). jos kuume on korkea, yli 38,5 ja jatkuu pitkään, ily 3 päivää on syytä hakeutua lääkäriin. kyseessä voi olla keuhkokuume tms. jytyt lääkket vaativa tauti.

  paranemisiin,

  nenette

 7. Outi says:

  Minä tiedän tuosta Panadolin vaikutuksesta maksaan, koska maksa-arvojen takia niitä jäi iso purkillinen 1g:n tabletteja joku vuosi sitten käsiin. En vieläkään sen takia mene ottamaan kuin sen yhden gramman tabletin päivässä. Se maksa-arvo juttu oli tosin väliaikainen ja johtui vaan pieleen menneestä leikkauksesta, jonka jäljet myöhemmin kyllä kidutettiin kuntoon. ;)

  Olin tosiaan eilen lääkärissä, mutta olo on nyt sellainen, että en tiedä pitäisikö raahautua jonnekin uudestaan. Itse ei vaan enää mitenkään voi ajaa autoa. Minä olisin luullut, että olisin saanut lähetteen sairaalaan eilen, mutta ei. Siispä olin taas viime yön kotona tukehtumassa ja yritin nukkua huonolla tuloksella istualtaan.

 8. Pia says:

  Voi hurja! Pikaista paranemista sinulle! Virustaudeillehan ei juuri muuta voi kuin kivunlievitystä – toivottavasti ei ole mitään sen pahempaa!

 9. Veela says:

  Panadolin ja maksa-arvojen yhteys on mielenkiintoinen. Raskaana oleville suositellaan vain Panadolia, ja itselläni ainakin maksa-arvot pomppasivat -> lievä raskausmyrkytys.

 10. ansku says:

  Kuulostaa pahalta toi sun tauti…mun poika makasi 5 viikkoa keuhkokuumeessa sairaalassa kun lääkäri sanoi, että ota pari buranaa ja ole kotona pari päivää vaikka toinen oli tukehtumaisillaan. Passitin uudestaan lääkäriin ja pääsi kokeisiin, kun pääsi kotiin soitettiin perään, että nyt pikapikaa Malmin sairaalaan, josta sitten ambulanssilla Meilahteen. En halua pelotella, mutta lääkärit ei ota vakavasti kaikkia juttuja kun luulevat, että kunhan hakevat sairaslomaa. Pojalla molemmissa keuhkoissa litra vettä ja mätäpaiseita tai jotain mitä sitten imutettiin jollain laitteella pois. Ei tiedetty selviääkö hengissä, joku bakteeri lähti hampaasta liikkeelle ja tälläinen tulos kun ei otettu vakavasti heti alkuunsa. Ei sulla nyt varmaan sama diagnoosi ole mutta tulipa tuosta tukehtumisesta mieleen…

 11. Zi says:

  Hei!

  Suosittelen menemään suoraan erikoislääkärille, jos mahdollista. Pikaista paranemista sulle. (Minäkin kärvistelen täällä edelleen, kun en pääse vieläkään liikkumaan.)

 12. Teveronika says:

  Minäkin toivottelen pikaista paranemista. Ja suosittelen myös sinne lääkäriin uudelleen menemistä. En ole lukenut edellisiä kirjoituksiasi, joten en tiedä mikä kaikki sinua vaivaa. Luin vain tuon korkean kuumeluvun, ja se hätkähdytti.
  Nyt vain sitten parantelua.. lekuria, nestettä ja lepoa.
  ((paranemishalit))

 13. Hanne says:

  Tulin toivottelemaan sulle jo paranemista, on varmasti raskasta olla noin pitkään kipeänä! EI pääse liikkumaan eikä jaksa tehdä oikein mitään muutakaan.

 14. Sirkkeli says:

  Outi, olen ihan huolissani sinusta. Pidä nyt itsestäsi huoli.
  Olet ajatuksissani.

 15. ansku says:

  Toivottavasti paranet pian!!

 16. Teea says:

  Pikaista paranemista!

 17. SlimHeidi says:

  Toivottavasti tauti jo hellittää! Huolestuttaa kun susta ei kuulu mitään :( PARANE PIAN

 18. Minna says:

  Toivottavasti olet jo paranemaan päin. Pitkä hiljaisuus hiukka huolestuttaa.

 19. Fantti says:

  Pikaista paranemista minäkin toivottelen!

 20. Potkupami says:

  Mitenkäs tänään voidaan? Pientä elonmerkkiä odotellessa toivottelen paranemistä. Jos tauti vielä vaivaa, pysyt peiton alla. Toipuminen vie lievässäkin flunssassa sitten monta päivää, puhumattakaan jostain keuhokuumeesta.

 21. Tiia says:

  Mä kans täällä pohdin että taitaa olla rajukin tauti. :( Toivottavasti kuullaan susta jotain eikä olis mitään pahoja tauteja. Parane pian!!

 22. Outi says:

  Raju kyllä. Sairaalassa todettiin, että oikein kunnon keuhkokuume. Tein itse sen “diagnoosin” jo ennen viime keskiviikon lääkärireissua, joten eipä ollut onneksi suurta kynnystä soittaa ambulanssia torstaina…

Leave a Reply

See also: