Tänään vietetään autotonta päivää

Autoton päivä on hankala päivä niille, jotka joutuvat hyppäämään autoonsa, että pääsevät jotenkin töihin. Ei siinä oikein ilman autoa voi toimia. En lupaa tuntea kovin paljon huonoa omaa tuntoa, mutta täytyy muistella tyytyväisenä sitä, että menneenä kesänä oppi oikeasti, että pienet kioskilla käymiset yms voi oikeasti tehdä polkupyörällä.

Olisi kyllä mahtava kiivetä taas polkupyörän selkään ja hurauttaa matkaan. Syysauringossa – riittävässä vaatetuksessa – pyöräily olisi varmasti mahtavaa. Ihan vielä en uskalla vetää viuhuvaa ilmaa sillä tavalla keuhkoihini, mutta jospa muutaman viikon kuluttua… Siihen asti polkupyörä joutuu seisomaan yksikseen katoksessa vaan vähän pois tieltä siirreltävänä.

Mutta hauskaa autotonta päivää teille, jotka vaihdatte tänään neljä pyörää kahteen poljettavaan sellaiseen!

edit: Pyöräilypäivä Pariisilaisittain ;)

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Tänään vietetään autotonta päivää”

 1. Hanne says:

  Moi, mulla ei ole muuta kulkuneuvoa kuin fillari. Eli joka päivä on autoton päivä. Työmatka on 2km per sivu, tosi näppärää siis. Eilen ajelin sateessa, mutta ei se itseäni häirinnyt. Katsotaan sitten kun alkaa tulla lunta maahan, kuinka käy. Voi olla että joutuu kävelemään töihin. Aamutv:ssä oli juttu, jossa mies lähti jo eilen työmatkalle Kotkasta Helsinkiin autottoman päivän kunniaksi pyörällä. Hieno tempaus ja hatunnosto! Sinulla Outi on tietenkin toipuminen vielä päällä. Ehdit varmasti vielä pyöräilemään!

 2. Outi says:

  Ja 30 km työmatka ei ainakaan ihan vakituiseen onnistuisi polkupyörällä, mutta kyllä minä haluaisin sitä vielä joskus yksittäisenä päivänä kokeilla…

  Mahtava tempaus tosiaan!

 3. Voi pyöräilemään ehdit vielä vaikka ja kuinka! Kärsivällisyyttä!

  Itse vietin monen sattuman takia autotonta päivää ja kun sitten toimitettavia asioita oli useita, tuli pyöräilyä päivälle reilut 30 km ja lisäksi kävelyä vähintään 5 km… Voin kertoa, että nyt on kyllä turhat mehut puristettu tästä likasta! Mutta tulipahan hyötyliikuntaa ja autoton päivä! :)

Leave a Reply

See also: