Ihanat ja ihan järkyttävän kamalat zumba kokemukset

Siis minähän rakastan zumbaa, sen tietävät kaikki. ;) Mutta ei se tarkoita, että zumba olisi kaikkien juttu tai että jokainen kokemus sopisi kaikille. Itse asiassa täsmälleen saman paikan tai ohjaajan zumba tunnit voivat olla totaalisen rakastettuja ja toisaalta ne voi aiheuttaa järkytyksen.

Luin tänään sellaisen kokemuksen, että vieläkin kylmät väreet kulkee selkää pitkin, kun ajattelen asiaa. Vielä enemmän värisyttää, kun tietää, että minunkin tunneista joku tulee pitämään pajon (uskon niin) ja joku ei tykkää ollenkaan (uskon niinkin).

Zumba ohjaajakoulutuksessa oli puhetta, että jokaisella ohjaajalla on oma tyylinsa ja niitä tarvitaan, koska jokaiselle tyylille löytyy zumbaajia, jotka siitä pitävät. Kai se pitää paikkansa, jos ohjaaja on vaan iloisen zumbainen, eikä zumbaa itselleen vaan siksi, että pidetään yhdessä zumbahauskaa? Täytyy ainakin toivoa. :)

Uskallankohan kysyäkään teiltä, että minkälaisia äärimmäisiä zumba kokemuksia on osunut kohdalle? Jos vaikka mainitsematta missä se on tapahtunut?

Myönnän, että joka kerta, kun luen kuinka joku on järkyttynyt zumbakokemuksesta, niin järkytyn hiukan itsekin. Ehkä sitä aina toivoo, että jos kokee hurjan positiivisia, niin että muutkin voisivat sen kokea. Ei ihan realistinen toive, eikä aiheellinenkaan. Kyllä se just oma liikuntajuttu on meille jokaiselle yksilöllinen asia. Ja kaikkea kannattaa testata, että ne parhaat liikkumismuodot löytyy.

Minä muuten nauttisin juuri nyt lenkille lähtemisestä yhtä paljon kuin kunnon zumbatunnista. Tai ehkä valitsisinkin kahvakuulailun. Parempi olisi, jos voisi tehdä kaikkea yhtä aikaa. :D

Did you like this? Share it:

13 Responses to “Ihanat ja ihan järkyttävän kamalat zumba kokemukset”

 1. Tiia says:

  Mä olen kokenut paljon ihania Zumba-tunteja, mutta myös kamalia. Tai en tiedä voiko sanoa että joku tunti on kamala, mutta sanotaan nin että kamala fiilis siellä oli.

  Ihanimpia tunteja on vaikea kuvailla, koska kyllä suurinpiirtein aina tietää miltä tuntuu jos on ihana Zumba-tunti. :D Mutta mun elämäni kamalimmat Zumba-kokemukset ovat olleet mm. sellaisia että syke ei ole noussut kertaakaan, ollaan tehty sarjoja vain toisella puolella eli esimerkiks toista jalkaa on kidutettu ja toiselle ei ole tehty mitään??? tai sitten sellaiset tunnit, joilla on pelkästään niitä samoja biisejä mitä kaikilla muillakin ja sarjat otettu melkein suoraan dvd:eiltä. Siitä tulee olo että on vaan pitänyt päästä sieltä missä aita on matalin.

  Samaten jos ohjaajalla ei itsellä pyöri lantio, rytmitaju uupuu tai jos ei edes ryhti ole kunnossa niin kyllä mulle on raivo päähän noussut! :D

 2. Outi says:

  Ihaniahan ne zumba tunnit yleensä on. :) Sen voi sanoa, että erilaisia, mutta ehkä nykyään on aika helppo mennä kenen vaan tunnille, koska sinne menee valmiiksi erilaisia kokemuksia sopivalla mielentilalla odottaen. Toisaalta kun on myös zumbannut jo aika kauan, niin antaa mennä sitten tavallaan, jos ei vaikkapa näe mitä pitäisi tehdä.

 3. ansku says:

  Mä olen ollut 7 eri vetäjän tunneilla ja joillakin on tanssitausta ja joillakin fittnestausta ja sen huomaa tunneissa. Fittnestaustaisten tunnit on tanssillisia mutta ehkä selkeämpiä, tanssitaustaisten “tappavia” mutta ehkä enempi lattaritanssimaisempia …tappavuus johtuu siitä että tehdään esim. jonkun tanssin pikkuaskelia pitkään, jotka ottaa pohkeisiin ja sitten jive, ihanaa mutta ehkä liian vauhdikasta minulle zumbassa. Ainoa “kauheus” on zumbassa minulla se, että jonkun tunneilla ei meinaa jaksaa, vaikka toisten tunneilla jaksaisi. Yhtään huonoa vetäjää en täällä Turun seudulla ole vielä nähnyt, joka ei välittäisi sitä ihanaa zumbaniloa “oppilaille”. Luulen, että harvassa on kuitenkin huonot vetäjät, jotka vaan haluavat mennä siitä miten helpommalla pääsee, yleensähän vetäjät on itsekin hurahtaneet, meillä ainakin lähdetään hymyssä suin ja hikisinä pois tunneilta. Itse on vuosia harrastanut lattareita ja yllätyin, että tykkään noista fittneszumbista enemmän…tai sitten olen tottunut niihin nyt kun olen vuoden käynyt niissä ja satunnaisesti muissa.

 4. Nena says:

  Mä oon sitkeesti yrittäny ja yrittäny antaa zumballe mahdollisuutta, mutta ei.Zumba ei oo mun laji.Tanssilliset tunnit ei oo ikinä erityisemmin iskeny eikä zumban hienoudet ja se fiilis mistä porukka puhuu oo sit millään auenneet.
  Mutta kuten sanoin tanssilliset tunnit ei oo mun juttu joten vika on tod.näk. mussa ;)
  Mulla on kokemusta vain kolmesta eri zumbaohjaajasta ja voin sanoa että ero on kyllä jo niissäkin huima.Zumba joka on oman tuntini perään ja jolla eniten käyn on erittäin tanssillinen ja syy taitaa löytyä ohjaajasta jolla on kilpatanssi tausta.Kaksi muuta ohjaajaa ovat olleet enemmän perus jumppa taustaisia ja sen on selvästi huomannut sarjoissa ja jopa liikkeissä.Näistä tunneita mä oon pitänytkin enemmän.
  Musiikki mua ei pääsääntösesti oo noilla tunneilla rassannu.Pääasia on et tehdään edes jotenkin musiikin tahdissa, koska kokemusta on valitettavasti tunneista joissa ohjaaja saati asiakkaatkaan pysy musiikin mukana ja se on karmeeta sekamelskaa.
  Zumba tulee saamaan vielä mahdollisuuksia häikästä mut.Oonhan mä oppinu tykkään kaurapuurostakin, miks en sit oppis tykkään zumbatsakin ;D

 5. Outi says:

  Ai että oppinu tykkäämään kaurapuurostakin. :D Minä rakastan kaurapuuroa ja laitoin tänään tuohon sivuun sloganikseni näkyviin, että Kaurapuurolla puolimaratonariksi. No, se oli sivuhuomautus.
  Tanssillisessa ja fittnesmäisemmässä zumbassa on tosiaan eroa. Minä olen ihan hulluna sambaan ja salsaan ja siksi ehkä kallistun sinne tanssillisempaan suuntaan. Toisaalta molemmissa tyyleissä on puolensa. :)

 6. Sara says:

  Ikävintä on huomata tunnilla, että ohjaaja ei ole valmistautunut kunnolla. Olen ollut parin eri ohjaajan tunnilla, jotka molemmat ovat lattareista kotoisin ja heidän taustansa on tanssipuolelta. Ihan kivoja tunteja muuten joo, mutta jos joka biisin välissä mennään selaamaan CD-boxia tyyliin “minkähän biisin seuraavaksi ottaisin”, niin intensiteetti ja fiilis pikkuhiljaa lässähtää. Varsinkin jos lopputunnista samat liikkeet toistuvat biisistä toiseen eli ohjaaja ei ole pahemmin etukäteen miettinyt tunnin sisältöä. Improvisaatio on ihan jees jos se ei syö a) turvallisuutta b) tehokkuutta c) vaihtelevuutta.

  Vastaavasti on ilo olla sellaisen ohjaajan tunnilla, joka on rakentanut tunnin sopivasti yhdistellen tanssi-ja fitness-elementtejä, miettinyt rakenteen hyvin ja jokaisessa biisissä oman oma “juju”.

 7. SlimHeidi says:

  Mun kamalin zumba-kokemus oli TYLSÄ vetäjä. Liikkeet aneemisia, naama kurtussa, ei htään positiivisuutta ja iloisuutta joka zumbaan kuuluu! Onneksi tuo ei ollut ensimmäinen zumba-kokemukseni, olisin jäänyt paljosta paitsi! Mun lemppariohjaaja on “legenda” ympäri p-pohjanmaata; iloinen, energinen, pirteä… aivan IHANA!!!! Samat biisit ja samat liikkeet näiden kahden eri ohjaajan tunneilla oli ihan eri planeetoilta!

 8. Laura says:

  No hyvä, jos on muillakin ollu ankeita tunteja. Mää aloin jo ihan oikeesti miettiin, että onko mussa jotain vikaa. ilmeisesti niissä tyyleissä ja vetäjissä ja paikoissa on niin paljon sitten eroja.

  Vaaditaanko siihen muuten joku sertifikaatti koulutuksesta tai jotain, että saa pitää tuntia, vai saako mitä vaan tuntia sanoo zumbaks ja tehdä siellä sitten mitä huvittaa?

 9. Mulla taas vain yksi huono kokemus pääkaupunkiseudulta: ohjaajalla vahva tanssillinen tausta ja tunnin tavoitteena oli oppia Tanssimaan. Ei tietoakaan zumbaan liittyvästä hyvästä fiiliksestä, eikä myöskään tullut hiki, eikä pulssi noussut. Mutta tämä kertoo vaan siitä, että turha lähteä merta edemmäs kalaan, omassa liikuntakeskuksessani todella ammattitaitoiset ja taitavat zumbaohjaajat, joiden tunneilla paits tulee hiki, on myös huiman hauskaa! Tietenkään koskaan ei voi kaikkia miellyttää, mutta mulle ainakin on tärkeää, että ohjaaja nauttii myös! :)

 10. Eija says:

  Eilen jäi Fressi-päivässä Zumba väliin, mutta juoksumatolla jolkin. :) Olen yrittänyt Zumbata kolme kertaa, mutta hommasta ei tule mitään. Sarjat ja biisit on niin nopeita. Sitten tunneilla on ne vakkarikävijät, himourheilijat ja tanssinharrastajat joiden mukaan mennään. Olen traumatisoitunut ja etsinkin nyt jotain hiiiidaaaasta tanssillista liikuntamuotoa.

 11. Outi says:

  Laura, kyllä zumba ohjaajan on pitänyt käydä koulutus ja olla lisenssi “taskussa”, että niitä tunteja voi pitää. Ihan mitä vaan ei voi sanoa zumbaksi, mutta silti tunneissa on yhtä monenlaista kuin on ohjaajaakin. Kukaan tuskin pystyisikään pitämään ihan saman laista, koska jokainen tekee itse ohjelmansa.
  Pelkkä lisenssi ei tietenkään takaa yhtään mitään eli ei yhdellä viikonlopun koulutuksella ole lähelläkään zumba ohjaajaa. Jotkut on valmiimpia kuin toiset, riippuu tietysti taustasta.
  SlimHeidi, minua pelottaa joka kerta enemmän ja enemmän, että olen itse super tylsä, kun lukee jonkun tylsyys kommentin. Tosin vakavamielistä minusta ei saa tekemälläkään. ;)
  Sara, Juju kuulostaa ihanalta zumba määritelmältä. Siinä on hauskaa potkua!
  Takaisin Minuksi, jokaiselle jotain. On todella hyvä juttu, että olet löytänyt itsellesi sopivat tunnit ja ohjaajat. :)
  Eija, tuossa nopeudessa ja vaikeudessa on tosiaan eri ohjaajilla paljon eroa. Toisaalta tosin zumbassa on lupa mennä ihan omalla tyylillään ja vauhdillaan, joten vauhtiinki pääsee varmasti ajan kanssa kiinni.

 12. A says:

  Nyt jos koskaan on aivan pakko kommentoida. Oon lukenut innostavaa blogiasi jo alkuvuodesta lähtien ja monesti on pitänyt kommentoida, mutta se on sitten aina jäänyt. Luin blogistasi Beton MasterClassista ja jollen olisi sitä lukenut täältä niin tuskinpa sinne olisi tullut mentyä, joten isot kiitokset siitä. : )
  Kuten jo kommentoin huonoa zumba kokemusta niin kommentoidaan vielä tännekin. Oon ko. paikasta aivan toista mieltä ja olin tosi yllättynyt, että kyse oli siitä paikasta, jossa on mielestäni parhaimmat zumbat. Voisin ehdottomasti suositella kokeilemaan sitä.
  Oon käynyt tammikuusta lähtien lähemmäs 15 eri ohjaajan zumbassa ja täytyy kyllä sanoa, että ohjaajien kirjo on aivan valtava. Osa on aivan mahtavia, innostavia ja asiansa osaavia, ja joiden tunneilla ei tosiaankaan seisoskella vaan zumbataan ja kunnolla! Parhaimmilta tunneilta lähtee hiestä märkänä kaikkensa antaneena ja suupielet korvissa odottaen seuraavaa kertaa. Mutta sitten kokemusten joukkoon mahtuu useitakin sellaisia zumba tunteja, ettei ole edes tullut kunnolla hiki vaan tunti on tuntunut lähinnä jäähdyttelyltä ja välillä on katsonut kelloa, että koskahan tää loppuu. Työpaikkani kautta on myös mahdollisuus käydä zumbassa ja tämä ohjaaja on valitettavasti yksi näistä huonoista kokemuksista, koska ohjaaja ei pysy rytmissä ja välillä tuntuu, että hän keksii seuraavan liikkeen kappaleen aikana. Onneksi siitä “lystistä” ei kuitenkaan tarvitse maksaa. Mikäli olisin ensimmäisen zumbani käynyt hänen tunnillaan, olisi zumba luultavasti jäänyt siihen. Liikuntakeskuksessa, jossa pääsääntöisesti käyn, on kaksi ohjaajaa joiden tunneissa on valtava ero. Paremman ohjaajan rauhallisempi kappale vastaa kärjistetysti toisen ohjaajan nopeaa kappaletta. Mutta uskoisin, että molemmille ohjaajille löytyy kuitenkin kannattajansa, koska osa tykkää rauhallisemmasta zumbasta ja toiset haluavat kunnon menoa, että tuntee tehneensä jotain.
  Mielestäni kannattaa aina tarttua tilaisuuteen, jos on mahdollisuus päästä itselleen uuden ohjaajan zumbaan. Meitähän on niin monenlaisia ja on monenlaisia mieltymyksiä, joten ei sitä voi kuin kokeilemalla löytää itselleen sopivan paikan, jossa zumbata.

 13. Outi says:

  Hei hieno juttu, että lähdit Beton zumbaan “tätä kautta”. :)
  Vaikka sanoinkin, että voisi kommentoidan vaikka mainitsematta paikkaa, niin minä taidan sittenkin sanoa ääneen, että Salsa Pasion on yksi niistä paikoista, joissa minä aion vielä joskus käydä, vaikka en paikkakunnalla asukaan. Yksi ohjaaja sieltä taisi muuten olla Beton zumbassakin mukana lavalla ja siis esiintymässä. Ystäväni, joka oli Tampereella muutaman kuukauden, kulki Salsa Pasionin tunneilla ja tykkäsi todella paljon. Siltikin, tilanne voi olla erilainen aloittajalle ja pidempään zumbanneelle. Mistä yksi tykkää, niin se ei välttämättä ole ollenkaan toisen mieleen.

Leave a Reply

See also: