Zumbaa!!!

Jes. Ensimmäistä kertaa zumbasin kotona ja vähän pätkittäin varmaan tunnin. Mitenpä voisi uutta zumbalevyä vastustaa. :D Eli ei kun levy pyörimään ruokaa laittaessa ja siinähän alkoi liikkumaan ihan automaattisesti. Yksi asia seuraa toista ja nyt on kaksi hauskaa uutta zumbakappaletta tehtynä ja aika monta enemmän “nuotitettuna” alustavasti.

Täytyy myöntää, että näihin uusiin vaikuttaa todella paljon edelleen kesällä koettu Patty Toledon zumba tunti ja viime viikkoinen master class sekä juttelut monen zumbailijan kanssa ja myös teidän monien kommentit täällä blogissa. Jotenkin minusta alkaa tuntua siltä, että se minun tapani ja tekemiseni alkaa olla tässä. No, ainakin toisaiseksi.

Ensi viikon vielä huilaan ohjauksesta, mutta sitä seuraavalla viikolla mennään takuulla lujaa! Itse asiassa otan  nyt huomioon heti alusta lähtien kappaleiden ohjaamisenkin aivan eri tavalla kuin ennen. Ei mitään sellaista, että miettisin vaan zumbaten liikkeitä toistensa perään vaan oikeasti niin, että tässä teen näin ja tuossa noin ja sitten mennään. Hei, onpa mahtava päästä näkemään, että miten kaikki toimii. :)

Törmäsin muuten aivan mainioon Jennifer Lopezin haastatteluun. En voi olla ottamatta sieltä tänne lainausta, koska 40 vuotias Jennifer neuvoo niin osuvasti naisia, joilta ehkä kipinä on vähän himmentynyt elämässä.

You’ve gotta do things that make you happy. As women, we tend to give away a lot. We take care of a lot of people, and we can’t forget to take care of ourselves. If that means once a week you’re going to go off without the kids or without anybody and just go shoe shopping — well, that’s me, because I love shoes — or get a facial even if your sister thinks that’s selfish, or join a Zumba class, or take a painting class, or whatever, you’ve just got to do it. It’s just two hours a week, for heaven’s sake.

Itsestään on pidettävä huolta, eikä vaan muista. Omaa aikaakin tarvitaan ja vaikkapa zumba tuntia tai muuta harrastusta. Ei muutama tunti viikossa omaa aikaa ole liikaa!

Ja Jennifer Lopezhan on minun tavoitekuvani tuossa sivupalkissa, että siksi oli erityisen iloinen yllätys näin hyvät ja zumbaisatkin neuvot. Onpa muuten nainen upean kauniina jutun kuvissa. :)

edit: Mistäs niitä lisätunteja saikaan ostettua vuorokauteen? Millään ei ehdi kaikkea, mutta pakkohan sitä olisi! Että niitä tunteja enemmän kuin 24 käyttöön kiiiitooos. Taisi olla toive esitetty Helinä keijulle tai vastaavalle. Mahtoikohan kuulla?…

Did you like this? Share it:

4 Responses to “Zumbaa!!!”

 1. Zi says:

  Kiva, että olet päässyt taas zumbaamaan.

  Vauhdikkaat, hauskat biisit tempaavat paremmin mukaansa, kun ohjaaja on biisien välissä näyttänyt nopsasti pari keskeisintä liikettä. Yllättävän vähällä saa lisättyä ainakin aloittelijan Zumba-fiilistä.

  Luin myös huonosta Zumba-kokemuksesta ja olen samaa mieltä. Ohjaajan on hyvä olla lavalla – se auttaa kovasti seuraamista ja siten lisää tehoa treeniiin. Ohjaajan asenteella on iso osa fiiliksen luomisessa. Tässä näitä aloittelijan näkökulmia;)

  Olen pohtinut tässä samaa pulmaa kuin sinäkin jonkin aikaa – on niin monia kivoja lajeja, mihin mahduttaa tärkeät lepopäivät?

 2. Iia says:

  fiksuja puhui tuo jennifer, vaikkei minun suurimpiin idoleihin kuulukaan. kaikki, jotka kannustavat itsestään huolehtimiseen ja elämänlaadun parantamiseen, puhuvat minusta fiksusti.

  itse olin perjantaina ekaa kertaa zumbassa ja olihan se hauskaa! siellä ohjaaja ei näyttänyt mitään liikkeitä erikseen, vaikka paikalla oli useita ensikertalaisia, pikemminkin oletti että kaikki tunnistavat liikkeet nimeltä. toki monet liikkeet olivat tuttuja muilta tunneilta ja kuten ohjaaja sanoi, tärkeämpää oli tietysti asenne kuin täydelliset askelkuviot. olisi minusta silti mukavampaa, jos varmistettaisiin että kaikki tajuavat ainakin sinne päin, mitä pitää tehdä. hiphop-tunneilla opituista jutuista oli muuten paljon apua, vaikka siellä joskus tuntuukin, ettei osaa mitään… ja ajattelin sinuakin siellä tunnilla, ilman tätä blogia en nimittäin olisi varmaan ikinä suostunut menemään zumbatunnille. nyt aion mennä toistekin :)

 3. Miia says:

  Aivan mahtavaa kun olet päässyt pikkuisen zumbaamaan!! :) Siitäkös se mieli virkistyy :) :)

  Kyllä vain oli oikeita sanoja oikeassa paikassa ja vielä Jenniferin suusta.. niin se vain naiset on, että sitä pitäisi tässä elämässä pitää itsestäänkin huoli. Helppo se on vielä tässä vaiheessa muistaa yhden lapsen äitinä.. mutta sitten kun niitä on useampi, niin pitäisi edelleen jaksaa repiä siitä arjesta sitä mammankin aikaa <3

 4. Outi says:

  Kyllä zumbatessa sielu lepää ja saa vauhtia kaikkeen, mutta hitsi, kun nyt ei vaan aika riitä mihinkään. Millään ei ehdi kaikkea! Ja maha vielä vähän reistailee niiden kovien lääkekuurien jälkeen ja levätäkin pitäisi… Oi voi, kun ovisi ruveta vaikka voivottelemaan. :) Mutta ei, kyllä zumbakin antoi sen verran vauhtia ja aurinko paistaa ja elämä hyrrää eteenpäin.
  Jenniferiltä kyllä tosiaan oli aika yllättävän hyvin sanottu. Henkilönä hän ei ole minunkaan erityinen idoli, mutta siinä mielessä kyllä, miten pitää itsestään huolta ja on oman mallisensa tässä muottiin kaikkia haluavassa maailmassa.

Leave a Reply

See also: