Siivousta, tapetointia, leipomista,… ja vesivahinko

Hups. Tunnenpa oloni kotiäidiksi. Mitä muuta voisi tulla mieleen, kun siivoaa monta päivää putkeen viimeisiäkin nurkkia pitkin, tapetoi illan seinää (tuli hieno) ja kokkaa ja leipoo. Pojan 7-vuotissynttäreiden kaveriosuus on tänään ja sekös tietää hulinaa ennen, synttäreiden aikana ja jälkeenpäin sitten saa huokaista helpotuksesta.

En minä synttäreitä varten super siivousta ole tehnyt, vaan halusin käyttää lomautuksen tehokkaasti hyväkseni. Sitä on nyt reilu kaksi viikkoa takana ja yllättävän iso osa on mennyt pojan kuumetaudin ja sen toisen takia. Ensi viikosta eteenpäin alkaa vähemmän lomailu tekemisten suhteen. Sitä tekemisen tapaa joutuu nyt vähän vielä jännäämään, mutta siivoiluille sun muulle ei ole pian enää aikaa. Siispä, vielä viimeisiä tsemppauksia ja kyllähän tässä liikuntaakin saa hurjasti!

Eilinen toi mukanaan melkoisen ikävän yllätyksen. Kyllä kannatti siivota viimeisiä nurkkia pitkin, koska erään apukeittiön kaapin alaosassa sijaitseva vesimittari oli alkanut vuotamaan ja normaalitilanteessa en olisi kurkistanut siihen kaappiin. Alahylly lillui vedessä ja valitettavasti sitä super inhottavaa mustaa mönjää eli hometta oli myös runsaasti. Siellä hyllyllä oli siivousvälineitä, joiden olomuoto oli jotain aivan tunnistamatonta. Voi yäk. Olin oksentaa, vaikka tavallisesti en ole kovin herkkävatsainen.

Vaurio ei ole onneksi kovin paha, se on hyvin paikallinen. Kaksi kaappia pitää uusia ja samoin tietysti mokoma vesimittari, joka taitaa olla vesilaitoksen omaisuutta. Onneksi nuo kaksi kaappia voi nyt rakentaa vähän uudella tavalla ja ehdottomasti jaloilla seisoviksi kosteaan tilaan sopivimmiksi, kun siellä nyt sattuu olemaan vesimittari ja ilmanvaihtokone sisällä.

Että semmoista menoa. Vähän erilaista kuin tavallisesti. ;)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: