Aamu- vai iltatreenaaja?

Pystyttekö te treenaamaan aamulla? Minä olen ihan surkea aamukuntoilija. Pystyn kyllä käymään koiran kanssa lenkillä ja jopa zumbaamaan, jos pitää käydä jotain ohjelmaa tai uusia kappaleita läpi, mutta siihen se jää. Juoksulenkkejä yritin joskus kesällä aamuisin, kun silloin olisi ollut hienosti omaa aikaa, mutta ei, voi siis mitä tervanjuontia ja jalat painoi tonnin, kun silkka päättäväisyys vei eteenpäin. Tänään sitten testasin kahvakuulailua. Ei, ei, ei. Minun elimistöni suorastaan kirkuu vastaan ja mistään ei tule mitään.

Nolo tunnustaa, mutta kun kaikki alkoi mennä pieleen, niin kuulat jäi tuohon lattialle. Ja kengät muuten myös. Asentokin oli takuulla tukeva ja kyllä 12 kg heilahti, mutta oli niin löysä olotila, että jos 2 minuutin jaksot onnistui helposti, niin jo ajatus 8 minuutista aiheutti spagettivelttouskohtauksen ja lysti loppui lyhyeen liian aikaisin.

Mistä se johtuu, että pystyy tekemään melkein mitä vaan illalla, mutta aamulla mikään ei suju? Minä en tajua. Vaikka tsemppaan itseni, niin silti. Tosin joskus mietin sitä, että liittyykö se syömiseen. Jos vaikka onkin niin, että aamupala ei riitä saamaan elimistöä liikkeelle vaan tarvitsen tankkausta pitkin päivää. Minähän syön jaksaakseni treenata ja touhuta… Siinä muuten taitaa olla jo pidemmän ajan syömisfilosofiani: Syön jaksaakseni.

Aamuun en vaan kai osaa varautua.

Did you like this? Share it:

13 Responses to “Aamu- vai iltatreenaaja?”

 1. Jaanaba says:

  Juu ei oo mullekaan aamut muuta liikuntaa varten kuin koirien kanssa kävelyä.
  Mää olen kyllä aamuihminen, mutta en aamuliikuntaihminen. =)

  Aina välillä kokeilen aamujuoksua, mutta ei se oikein tunnu omimmalta ajalta urheilla.

 2. Jellona says:

  Voi ja minä olen niin viimeisen päälle aamu-urheilija! :) Haluaisin olla juoksemassa jo ennen aamupalan syöntiä, mutta jostain syystä pikkumies ei ole asiasta kanssani samaa mieltä :) Mutta heti aamupalan jälkeen on paras hetki lähteä ulos antamaan kaikkensa.. Sitten saakin rötvätä lopun päivää ja olla onnellinen, että päivän kuntoilut on tehty :D Jos alat pitämään zumbaa joku arkiaamu, niin I’ll be there :D :D

 3. Outi says:

  Jaanaba, sinäpä sanoit hyvään asian. Minä nimittäin olen myös aamuihminen ja siksi olen ihmetellyt, että minkä ihmeen takia sitten liikunta ei onnistu aamulla. Huh helpotus, jos joku muukin kokee samaa. :)
  Jellona, hitsiläinen, aamuzumba kuulostaa hurjalta. :D

 4. Tiia says:

  Mä en kykene myöskään tekemään mitään aamulla. Kaks kertaa oon ollut joskus kymmeneltä aamulla treenaamassa ja ihan kauheeta oli. :D Jalat tuntuu aina tosi raskailta, heikottaa ja tulee sellanen kylmä hiki. Mutta se on kait ihan todettu juttu että jotkut ei vaan pysty liikkumaan aamulla. Ja jotkut taas ei illalla, jolloin esim. itse oon parhaimmillani! :D

 5. Katja says:

  Mä treenaisin hyvin mielelläni heti aamulla tai edes aamupäivällä, mutta sellainen onnistuu tätä nykyä aika harvoin. Varsinkin kesällä olisi päästävä heti ulos, jos aurinko paistaa…

  Iltatreeni sujuu sinänsä ihan hyvin, mutta tahtoo yleensä kostautua. Esimerkiksi eilinen zumba loppui puoli yhdeksän jälkeen, joten yöllä heräsin puoli kahden liepeillä ja valvoin pari tuntia. Ihan vain siksi, että kroppa kävi vielä vähän ylikierroksilla. Siihen aikaan ei oikein voi mitään tehdäkään, joten vitsit ovat vähissä kun uni ei tule silmään.

 6. Outi says:

  Kesäaamut minuakin ulos houkutteli lenkille, mutta kaunis hetki ei yhtään auttanut tukkoiseen olotilaan. Kumma juttu.
  Sen minäkin olen huomannut, että torstaisin kun pidän aika myöhään zumbaa, niin ei voi mennä kovin pian nukkumaan. Tosin sitten kyllä nukkuu aivan erityisen sikeästi. :)

 7. Riippuu mikä luokitellaan aamuksi :D Kyllä mä viikonloppuisin voin kymmeneltä olla jo salilla ja toki koiran kanssa käydään lenkillä aamuisin ja ne voivat venyä useammaksi tunniksikin. Aikoinaan kun treenasin maratonille ja työt alkoi 11 (loppui seitsemältä) niin oli vähän pakko käydä lenkillä aamuisin, kyllähän se jossain vaiheessa alkoi sujumaan mutta ei se silti koskaan mikään taivaallinen nautinto ollut kun kroppa oli puolet lenkistä ihan unessa.

 8. mitzy says:

  Minulta aamuliikunta kyllä onnistuu ja tuntuu hienolta, kun sen vain saa aikaiseksi. Aamulla tosin tarvitsen pitemmät lämmittelyt kuin illalla, esim. onnistunut aamulenkki vaatii alkuun 1-2 km kävelyä. Minusta aamuliikunnasta saa hurjasti virtaa koko päivään, ja vähän harmittaa, kun niin harvoin tulee tehtyä. Hankalinta siinä on tiukka aikaraja. Illalla voi juoksennella vaikka puoli tuntia ylimääräistä, aamulla jos lähtö viivästyy 5 min, se yleensä tarkoittaa, että lenkkiä pitää lyhentää 5 min.

 9. zi says:

  Komppaan Jellonaa; aamulenkki ennen aamupalaa on aivan ihanaa. Viikonloppuisin aloitan mielelläni päivän lenkillä tai rauhallisemmilla joogalla/pilateksella. Myöhemmin voi tehdä halutessaan jotakin vauhdikkaampaa. Minulla on myös ongelmana se, että kovin myöhään en voi liikkua unen häiriinnyttyä siitä.

 10. Outi says:

  Niinhän se on, että joku sopii yhdelle ja toinen toiselle. Tänään tuli ehdottomasti todistettua taas kerran, että minulle se ilta on parasta. 2*45 minuutin zumbatuntien jälkeen olo on euforinen ja sellainen, että tiedän saavani kunnon yöunet. Mutta voin hyvin kuvitella, että jollain tällainen aiheuttaisi sellaisen piristymisen, ettei unia kuuluisi.

 11. Eija says:

  Minä olen surkea tekemään kaikkea aamulla. Illalla ja yöllä virtaa riittäisi kyllä… Aamulenkki olisi tosiaan kuulemma tehokas.

 12. Outi says:

  Aamutreenauksen tehoista tosiaan usein kuulee juttua, mutta on toisaalta monessa paikassa kerrottu niinkin, että ei ole merkitystä liikkuuko aamulla vai illalla. Tiedä häntä, tutkimuksiahan löytyy aina kaikkeen lähtöön!

 13. Mieluisin aika liikkua minulle on tuossa viiden kuuden aikaan illalla. Perheen aikataulujen takia kuitenkin saatan mennä vasta klo 20 alkavaan zumbaan (joka mielestäni on vähän liian myöhään), mutta olen jossain vaiheessa käynyt 07 aamulla alkaneessa sisäpyöräilyssä kaksi kertaa viikossa (taas enemmän perheen aikataulujen vuoksi kuin omasta halusta), eikä se mitenkään mahdotonta ollut (ainoa ongelma oli nousta sikamaisen aikaisin). Ryhmä oli varsinkin vuoden vaihteessa niin täynnä, että tunti oli varattava etukäteen – eli muitakin aamu-urheilijoita löytyi!

  Ehdottomasti allekirjoitan sen, että päivä alkaa energisesti ja aikaa jää muuhun, kun “treenit on hoidettu alta pois jo aamulla” :) )

Leave a Reply

See also: