Venyttelyhaaste II

Tällä viikolla aion venytellä erityisen paljon, ainakin viisi kertaa perusteellisen kierroksen ja haastan teidät mukaan venyttelemään!

Kuinka venyttely on taas meinannutkin jäädä kovin vähälle? Miksi ihana tapa ei vaan juurtunutkaan selkäytimeen ja sitten alkaa tuntea pientä kireyttä sillä ja tuolla. Itselläni ei ole mikään kohta totaalisesti jumissa, mutta tunnen, miten pohkeen sisäsyrjälle voisi käydä. Taidan ottaakin kuvan lempivenytyksestäni, jolla hoidan juuri jalkoja, varsinkin silloin, kun käyn paljon lenkillä.

Kas tässä:

Ei sen venyttelyn noin vakavaa pitäisi olla. :) Mitkä venyttelyt teille on ne vakiokuviot tai vaan paras juttu?

Venyttelyhän ei ole vaan sitä varten, että lihakset pysyy liikkumassa ja kroppa ehjänä, vaan sillä saa myös vaikutettua koko kehon muotoon. Ei voisi olla siis tärkeämpää asiaa liikuntaan hurahtaneelle ja olisi siitä paljon paljon hyötyä silloinkin, vaikka ei liikuntaa muuten harrastaisikaan.

Mikähän venyttelyyn tai sanotaan sen aloittamiseen tekee niin suuren kynnyksen? Ensimmäisellä kerralla kynnys on kaikkein suurin, mutta sama juttu sitten, kun on jostain syystä lipsunut ja jättänyt venyttelyt vähemmälle pitkän aikaa.

Did you like this? Share it:

15 Responses to “Venyttelyhaaste II”

 1. Otan kyllä haasteen vastaan! Heti tänään aloitan. Josko saisikin itsensä venymään ihan joka päivä :) Aina se jää vaikka niin helppoa sen pitäisi olla. Ja venyttelemisestä tulee ihana olo!

 2. Outi says:

  Siitä tulee ihan mahtava olotila! :)

 3. Katja says:

  Mukana haasteessa! Syksyn tullen venyttely on vähitellen jäänyt, ehkäpä se tästä taas lähtee :-)

 4. Outi says:

  Jostainhan sen on lahdettävä. Kävin äsken toisen kerran juoksemassa pururadan ympäri ja ihan ensimmäisillä askelilla tunsin jaloissa tuntemuksia, jotka huutaa venyttelyä. Ihan pieniä tuntemuksia vasta, mutta kun sen tietää, että hyvät venyttelyt saa kaiken tuntumaan paremmalta. Venyttelyä siis. :)

 5. MariHannele says:

  Minä tartun haasteeseen! Olen yrittänyt venytellä edes pari kertaa viikossa, viisi kuulostaisi paljon paremmalta :) .

 6. Teveronika says:

  Tämäpä haaste tuli sitten juuri sopivaan aikaan.=) …eli minäkin tartun haasteeseen. Tänään jo aion venytellä minäkin…
  Venyttelyt ovat minulla aika vähäisiä… Juoksun jälkeen teen vakiovenyttelyt. Yleensä aika pikaisesti ja hätäisesti.. :(
  Mun lempivenytys on koko kropan pitkäksi venyttäminen. Yleensä roikkumalla jossain…

  Kiva kuva muuten. Näytät taas kiinteytyneen lisää.. =) Upeata!
  Ja hauska tuo kahvakuulakokoelma taustalla.. hihi.. Täytyneeköhän munkin hommata moinen?? Ehkäpä, ehkäpä…;)
  Kaikkea hyvää alkaneeseen viikkoosi..
  toivottelee Teveronika =)

 7. Taina says:

  Olen miettinyt samaa, eli vaikka venyttelystä tulee niin hyvä olo, niin miksi pää jotenkin vastustaa sitä?!? Minäkin yritän esimerkkisi mukaan olla ahkera venyttelijä tällä viikolla.

 8. Outi says:

  Hei mahtavaa! Nyt minä olen varma, että en itse enää voi mitenkään olla venyttelemättä vähintään viitenä päivänä, kun meitä on jo näin monta.
  Itse asiassa mietin jo ja nyt uskallan sanoa tässä blogin puolella, enkä vaan salasanan takana foorumilla ääneen, että kerään jonkinlaisen venyy vanyy – Outin venyttelyvinkit – oppaan tapaisen. Tai siis kerään yhteen minulle mieleisiä tai tarkeitä venyttelyjä. Jostain syystä kun itse oppii venyttelyjä ja toistaa niitä toisinaan aktiivisemmin ja joskus huonommin, niin jotkut venyttelytavat meinaa unohtaa matkasta. Jos kerään ne kuvina ja jonkinlaisina juttuina yhteen, niin sittenhän ei voi unohtua. :)
  Mutta hei kertokaa niitä teidän venyttelyvinkkejä myös. Olisi kiva oppia taas jotain uutta!

 9. Zi says:

  Haasteessa mukana minäkin – itse asiassa eilen jo venyttelin pitkään, kun takareidet muistuttivat viikonlopun ahkerasta liikkumisesta. Kopioin juuri jostain naistenlehdestä venyttelyvinkkisivun talteen sen vuoksi, että sitä todella unohtaa kivoja liikkeitä.

 10. [...] Venyttelyhaastekin lähti itseltäni liikkeelle vähän hissukseen eli vähän venytellen ja uusia venyttelyjä etsiskellen, etten vielä laske sitä kokonaiseksi venyttelykerraksi. Pientä venyttelyähän olen tehnyt pitkin menneitä viikkoja, mutta pienet yksittäiset venytykset ei ole riittävästi ja juuri siitä yritän päästä eteenpäin. [...]

 11. Pasi says:

  Venyttelyt ovat todella tärkeitä, valitettavasti vaan useilta ne jäävät totaalisesti tekemättä. Itse pyrin venyttelemään joka päivä, oli liikuntasuorituksia tai ei.

  En nyt ihan heti ymmärrä/saa kiinni, mitä lihasryhmää huollat tällä “lempivenytykselläsi”? En ole koskaan tällaiseen venyttelyasentoon nimittäin törmännyt. Lonkan koukistajia kyllä venytellään hyvin hyvin etäisesti tuon tapaisessa asennossa, mutta siinä tuo takimmainen jalka on reilusti takana polvimaassa ja lantiota työnnetään eteenpäin.

  Kannattaa todellakin opetella venyttelytkin tekemään käyttäen oikeaa tekniikkaa, silloin niistä on eniten hyötyä ja saa lihashuollosta kaiken irti.

 12. Outi says:

  Maassa oleva jalka saisi kuvassa olla hieman enemmän edessä ja minä hieman alempana. Ajastimen avulla ei ole kovin helppo saada täydellistä venytysasentoa. Kun päällä olevaan jalkaan sopivasti nojaa, niin saa venytettyä sen jalan pohkeen alaosaa.
  Toinen vaihtoehto pohkeen alaosan venyttämiseksi on esimerkiksi se, että seisoo kohti seinää, nostaa toisen jalkaterän seinää vasten ja nojaa seinää kohti ja samalla koukistaa sitä venytettävää jalkaa. Muitakin löytyy, mutta juuri pohkeen alaosan huolto minun piti erikseen opetella ja kysellä siinä vaiheessa, kun juoksulenkit piteni.

 13. Betty says:

  Hei.

  Otan haasteen vastaan itsekin. Olen vasta aloittanut bloggailun ja eksyin sun sivuille…kivannäköistä ja mukavaa luettavaa nää sun sivut.
  Aloitan tänään myös ton 100pushups -projektin joten eiköhän sen jälkeen pieni venyttelytuokio tee hyvää :D

 14. Outi says:

  Heippa Betty! Kävinkin kurkkaamassa blogiasi. :)

 15. [...] on tehnyt hyvää venytellä kunnolla! Ihan ehdottomasti tarvitsin venyttelyhaastetta, että sain itseni venyttelemään. Kaikkein helpoimmin sitä saa itsensä tsempattua [...]

Leave a Reply

See also: