Miksi minusta tuli zumba ohjaaja?

(Tästähän tuli tämän blogin lyhennelmä alkuosan osalta. :) Mutta hyvät kysymykset vaatii hyvän vastuksen.)

Zumba vei minut mennessään yli vuosi sitten syksyllä. Se oli jotain aivan mahtavaa ja on edelleen eli hauskanpitoa musiikin ja jatkuvan vauhdikkaan liikkumisen muodossa. Kouluaikaiset ja aiemmat liikkumiskokemukset ei mieltä ylentäneet ja olivat saaneet karsastamaan kaikkea liikkumista, mutta zumbassa mikään ei pakota liikkumaan, se vaan antaa mahdollisuuden nauttia hyvästä menosta ja mahtavasta olotilasta jälkikäteen. Ilman zumbaa minä en olisi muuttunut sohvaperunasta aktiiviliikkujaksi.

Useamman kuukauden liikuin kaksi kertaa viikossa zumban tahtiin ja pidin siis vaan hauskaa ystävien kanssa ja kapenin siinä samalla. Söin välillä riittävästi, välillä ihan liian vähän, opettelin kevyttä elämää ja uutta tapaa elää ja mennä lapsista huolimatta. Vuoden vaihteen tienoilla zumba tunnit oli aika pitkään tauolla ja se aiheutti melkoisen kriisin, kun syömistä riitti ja liikkuminenkin katkesi. Minulla ei ollut mitään muuta liikkumistapaa ja siispä tammikuussa kävelin kuntosalille ja ryhdyin tosissaan liikkumaan eriliasilla ryhmäliikuntatunneilla pumpista core bodyharmonyyn.

Kevään myötä kasvoi ajatus, että voisinko minä selvitä hengissä zumba ohjaajakoulutuksesta. Pysyisinkö minä kohottamaan kuntoa niin, että oikeasti voisin käydä läpi sellaista, mitä en ikinä ollut kuvitellutkaan. Siitä tuli Tavoite. Siitä tuli sellainen motivaattori ja houkutin, että jatkoin liikkumista entistä enemmän ja otin yhteyttä Personal traineriinkin.

Koko kevät sinne toukokuun lopussa häämöttävään zumba ohjaajakoulutukseen kului peruskuntoa kehittäen. Kaikki liikkuminen suunniteltiin minun ehdoillani ja niin, että se palveli juuri sitä omaa Tavoitetta. Moni blogin lukija taisi silloin vähän ihmetelläkin tekemisiäni. Opin todella paljon muutamassa kuukaudessa siitä, miten liikkumisen piti olla paljon muutakin kuin täysillä sykkeillä rymistelyä.  Maali häämötti ja huomasin, että kunto oikeasti nousi. Johan minä pystyin ottamaan juoksuaskeliakin!

Matkaan liittyy monta mutkaa, mutta niin vaan sohvaperuna pääsi siihen kuntoon, että toukokuun lopulla zumbasin viikonlopun täysillä ja sain käsiini zumba ohjaajalisenssin. Se oli ihana kokemus. :)

En siis havitellut niinkään tunteja ohjattavaksi vaan käytin ohjaajakoulutusta oman liikkumiseni tavoitteena. Se toimi! Ohjaajakoulutus oli joku suklaaseen kasteltu porkkana, joka vei mennessään. Zumbahan on silkkaa herkkua, jota kun haukkaa, niin kalorit vaan kuluu, eikä niitä tule lisää. :D Siinä sivussa opin nauttimaan monipuolisesta, mutta samalla tavoitteellisesta liikkumisesta äärettömän paljon.

Ja loppu on historiaa? Ei sentään, matkallahan tässä ollaan vielä pitkään ja toivottavasti koko loppuelämä. :)

Mutta niin vaan kesällä iski halu kokeilla myös sitä ohjaamista. Harjoittelin kesän omalla pihalla zumbaten ja tarkoituksena oli alkaa pitää yhtä tuntia viikossa omalla kylällä. No, siihen tuli yllätysmutka, kun minut houkuteltiin opiston zumbatunteja pitämään, enkä kyllä ole sitä katunut, koska zumba on vaan niin mahtavaa. Koko syksy on ollut hurjan hauskaa ja varsinkin opettavaa aikaa.

Perjantaina on vuorossa B2 zumba koulutus ja tunnit jatkuu. :) Samalla jatkuu myös muu liikkuminen, koska yhden lajin varassa en edes yritä mennä. Mutta ehkä tässä oli vähän vastausta viime viikolla esitettyihin kysymyksiin. :)

Did you like this? Share it:

11 Responses to “Miksi minusta tuli zumba ohjaaja?”

 1. Taina says:

  Tarinasi on kyllä tosi inspiroiva! Hienon muutoksen olet tehnyt elämässäsi ja varmasti hyvinvointi kasvanut 100 %!

 2. Outi says:

  Kyllä hyvinvointi on tuplaantunut vähintäänkin. Tarkkaa prosenttimäärää ei voi kukaan tietää.
  Ja vaikka keuhkokuume teki temppuja, niin kuka tietää miten huonoon kuntoon olisin mennyt ilman pohjakuntoa.

 3. bella says:

  Moikka!

  Olit vieraillut blogissani, kiitos kommenteista (: tulinpa kurkkimaan tänne suunnalle ja vaikuttaa hyvältä. Iso muki kahvia seuranani oppudun lukemaan kirjoituksiasi (; oikein mukavaa tiistaita!

 4. Irkku says:

  Hei,
  Kyselin joskus, että käytätkö zumbassa jotain mikkiä. En ainakaan näin äkkiseltään löytänyt vielä vastausta :)
  Mukavaa loppuviikkoa!

 5. Outi says:

  Ajankohtainen kysymys. Mikkiosa tuli jo postitse, mutta lähetin on vielä jossain matkalla. Eli toivottavasti, toden totta toivottavasti ensi viikosta lähtien mikki on käytössä. :)

 6. Hanne says:

  Tosi mielenkiintoinen postaus! :) Kiitos.

  Jatkokysymys: eikö Zumba ala kyllästyttämään yhtään?

 7. Outi says:

  Erittäin mielenkiintoinen jatkokysymys. Ei vielä.
  Juuri koulutuksessa siitä keskusteltiin, että jokaiselle tulee jossain vaiheessa se hetki, kun zumba ei enää annakaan samaa tunnetta ja inspiraatiota. Minulla se ei ole vielä kovin lähellä, koska tapahtuu koko ajan niin paljon uutta, oppimista ja hauskoja kokemuksia tunteihin liittyen. Niin ja tämä koulutus oli yksi aivan erityisen positiivinen juttu. Silti pitää ymmärtää, että on oltava muutakin kuin zumbaa. Minusta tuntuu, että kaksi päivää viikossa zumbaa on hyvä juttu. Vähän enemmän -> puuduttaisi helpommin. Näin pysyy asiat koko ajan sellaisena, että zumbaa haluaa aina lisää. :)
  Paljon zumbatunteja pitäville suositeltiin tahdin hellittämistä välillä, että se hyvä tunne säilyy. Jos homma alkaa puuduttamaan, niin kyllä se aina jollekin näkyy…

 8. noora says:

  Moikka!

  Olen nyt reilun vuoden verran aktiivisesti käynyt zumbatunneilla ja jokin aika sitten päähäni pälkähti ajatus alkaa ohjata tunteja. Ajatus jäi hautumaan ja on nyt taas noussut uudestaan pohdinnan alle. Haluaisin kuulla kokemuksiasi ohjaajakoulutuksesta. Mitä luulet kuinka hyvin ohjaajana pärjää, jos ei ole aiempaa kokemusta ohjaamisesta? Olen huvin vuoksi tehnyt omia koreografioita ja pian huomasinkin, että biisejä olisi pian jo yhden tunnin verran :) Olen menossa kuukauden kuluttua jumppaohjaajan peruskurssille, mutta haaveissa olisi zumban ohjaaminen.

 9. Outi says:

  Heippa Noora.
  Minä joudun tietysti sanomaan, että kyllä ohjaajana pärjää ilman aiempaa ohjaajakoulutusta. No niin siis pakko sanoa, kun minä aloitin zumbasta. :)
  Jumppaohjaajan peruskurssi on takuulla hyvä juttu pohjaksi ja sitten vaan sinne zumba koulutukseen.

 10. noora says:

  Kiitti!
  Zumba on tosiaan vienyt mukanaan :) Voisitko kertoa jotain siitä koulutuksesta? Millainen kokemus oli? Mitä teitte jne. Kaikki info olisi plussaa… Ja sitten tyhmä kysymys, kuinka hyvin zumbakoulutuksessa prjää hieman heikommalla englanninkielen taidolla?
  Kiitos vielä vastauksesta! :)

 11. Outi says:

  Zumba koulutuksessa englannin kielitaidosta on kyllä ehdottomasti hyötyä. Olen kertonut täällä blogissa koulutuksesta aika paljon. Täällä on siitä B1 koulutuksesta http://www.kissanpaivia.com/24/?p=2412 ja lisää löytyy muissa jutuissa, että nyt täytyy kehottaa kaivelemaan blogia. :)

Leave a Reply

See also: