Kahvakuulailun tekniikan lumoissa

Uskomatonta, miten pienet asiat yksi tai kaksi kerrallaan nousee merkityksellisiksi kahvakuulatreenissä. Käsi kiertyy liikaa tai kuula käy liian alhaalla tai asento ei ole ihan oikea tai… Mitä useamman kahvakuulatreenin teen, sitä paremmin/kevyemmin se kuula nousee ja sitä enemmän löytyy opittavaa.

Se on jännä juttu, miten omasta etenemisestä voi olla ihan aidosti riemuissaan, kun huomaa tehneensä jotain paljon enemmän ja paremmin kuin jokunen viikko sitten ja seuraavana päivänä sitten jo hinkuu tehdä asiat taas hieman eri tavalla. Tekniikka voi kai kehittyä vain askelittain, että ne pienet jutut tajuaa ja kehittymiseen tarvitaan myös lisää painoa – joka taas nousee vaan sillä, että se tekniikka kehittyy.

Olen kuin lapsi karkkikaupassa ja hingun aina uutta kahvakuulatreeniä. :D

Eilinen Kukan suunnittelema harjoitus oli sekoitus kaikkea, mutta ilman taukoa 10 minuuttia 12 kg:n kahvakuulalla tehden + vielä jäähdyttelynä 8 kg toiset 10. Minuutti yhdellä, toinen toisella kädellä, alussa tempauksena ja sen jälkeen liikkeitä vaihdellen. Aika jännä kokemus ja siinä sai tosiaan miettiä, että miten samanlaiset liikkeen osat yksittäin on helpompi hallita ja kuinka paljon eri liikkeet toisiaan tukee. Ja edelleenkin kyse on vain perus liikkeistä: heilautus, rinnalleveto, työntö ja tempaus.

Jos muuten tänään tekisin eilisen harjoituksen, niin tekisin monta asiaa eri tavalla. Testailisin kuulan tuntua (mankkaus) etukäteen vähän enemmän, keskittyisin paremmin, tempaisin tarkemmin, heilauttaisin jo heti alkuun hallitummin, LC:n heilautuksen tekisin ala-asennossa kuin pelkän heilautuksen,… Jaksoin hyvin eilenkin, mutta tänään pystyisin parempaan.

Kahvakuulaharjoituksessa ja zumbassa on yksi yhteinen piirre. Ne eivät ole koskaan samanlaisia. :)

Did you like this? Share it:

One Response to “Kahvakuulailun tekniikan lumoissa”

  1. [...] lopussa jo ostin 16 kg:n kuulan ja ihmettelin mihin sitä 6 kg:n kuulaa muka tarvitaan. Marraskuussa tekniikka ällistytti ja koukutti [...]

Leave a Reply

See also: