Kunto nousee ja pysyy vain töitä tehden

Perjantain zumba ohjaajakoulutus ja koko liikuntaviikko avasivat radikaalisti silmiä siitä, miten kunto nousee ja pysyy vaan, kun sen eteen tekee järjestelmällisesti töitä. Perjantain jaksaminen ja hidas palautuminen siitä osoitti järisyttävästi sen, että keuhkokuumeella on edelleen vaikutuksensa. Syksyn kahden kuukauden liikkumistauko ja sen jälkeen peruskuntoharjoittelun nollaantuminen – vaikka muuten liikuntaa kyllä on ollut – on vaikuttanut radikaalisti jaksamiseen.

Kuntoni on tällä hetkellä sellainen, että jaksan hyvin keskiviikon 1h ja torstain 2*45 min zumbatuntien vetämisen, mutta varsinkaan perjantai ei voi olla suuri zumba päivä. Siihen ei yksinkertaisesti ole potkua. Vaikka B2 koulutuksessa oli hauskaa, niin kyllä, B1 koulutuksen aikaan peruskuntoni oli paljon parempi.

Auts, kun kirpaisi sanoa tuo ääneen. :(

Kyllä minulla puhdasta voimaa on kahvakuulailun ansiosta enemmän kuin silloin, mutta nyt tarvitaan jokin erilainen tapa tehdä töitä peruskunnon hyväksi. On keksittävä jotain. Minulla on jo pieni idean poikanen, mutta saapa nähdä. Yksi osa sitä voisi olla uiminen, vaikka en olekaan erinomainen uimari ja varmasti myös juoksumattoa tarvitaan.

Hei ottaisin nyt ilolla vastaan kaikki ajatukset, ideat ja vinkit sisällä tapahtuvaan peruskuntoharjoitteluun!

Kaurapuurolla puolimaratonariksi ei toteudu, jos odottelen vain sitä, että keuhkot kestää kylmää tai ilma lämpenee niin, että pääsen lenkille. Ja minähän en vaan haluaisi päästää irti tuosta ajatuksesta. Itsepäinen jääräpää?!

Toinen juttu, minkä peilisalissa zumbaaminen nosti uudestaan pintaan on vyötärön kaventaminen, mutta se on sitten oma juttunsa ja siitä joskus lisää… :)

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Kunto nousee ja pysyy vain töitä tehden”

 1. Eija says:

  Juoksumattu <3 Täytyypä kokeilla tuota tonnikala-kananmunahässäkkää! Ja ihana valovalokuva, pimeällä on kivointa, kun saa taas pitää jouluvaloja ja kynttilöitä.

 2. Outi says:

  Jouluvalot on ihana asia. Laitettiin viikonloppuna ensimmäisiä ja kesällä rakennettu kissahäkki antoi aivan uuden ulottuvuuden etupihan valoille. :)

 3. Takaisin Minuksi says:

  Saman laskutoimituksen minä tein, että jos meinaan kesällä juosta puolikkaan, on pakko nousta sille juoksumatolle, kun (minulla) sisu ei riitä tuolla pakkasessa juoksemiseen! Suosittelen mattoa, vaikka en ihan sinut vielä matolla juoksemisen kanssa ole… Mutta tänäänkin lähden matolle jolkottelemaan ja kevättä odottelemaan :)

 4. Teveronika says:

  Niin… kyllä sä sen puolikkaan juokset kesällä komiasti. Juoksumatolle vain sieltä.. ;) kunnes kelit lämpenevät ja pystyt ulkohölkille.

  Mukavaa alkanutta viikkoa sulle! =)

 5. Zi says:

  Oletko kokeillut vesijuoksua? Onnittelut minultakin B2-kurssista. Vyötärön ja reisien kavennusta kaivataan täällä (eikä lisäpituuskaan olisi pahitteeksi;) – kävin tänään vaateostoksilla…

 6. Outi says:

  TM, minusta tuntuu, että sisu jopa riittäisi pakkasjuoksuun, mutta näillä pakkasilla jopa pienet pihailut tuntuu pahalta. Onneksi se kevät joskus tulee! Ja leudompi talvikeli on ihanaa ja tämä paukkupakkanenkin kaunista, kun sitä katsoo ikkunan läpi. :)
  Teveronika, sinä kuulostat nyt varmemmalta kuin minusta tuntuu! :D
  Zi, en ole kokeillut vesijuoksua, mutta sitäkin voisi nyt kokeilla. Joka tapauksessa juoksuaskelia on ihan pakko saada, hingun suorastaan juoksemaan! Joten kai sitä sitten täytyy opetella mattojuoksenteluun.
  Minkähän takia sitä lisäpituutta ei muuten saa mistään kaupasta? Minullekin ehkä kelpaisi, vaikka toisaalta olen omaan pätkäisyyteeni varsin tyytyväinen. Nuorempana varsinkin niitä kallisarvoisia senttejä kaipasi.
  Toivottavasti oli hauskaa vaatteita sovitellessa. :)

 7. Taina says:

  Keuhkokuume ja liikuntakielto varmasti vetivät kunnon aika alhaiseksi, niin että siihen nähden olet palautunut mielestäni tosi hyvin. Kiitos varmaan hyvän peruskunnon, joka sinulla oli.
  Mattojuokseminen on iiihaaanaaa!!!

 8. [...] saan pian taas juosta! Kun vähän aikaa sitten mietin, että kunto ei pysy töitä tekemättä, niin siinähän keskusteltiin samalla juoksumatosta. Minä kun en voi pakkasessa vielä juosta [...]

Leave a Reply

See also: