Juoksumatto

Minä saan pian taas juosta! Kun vähän aikaa sitten mietin, että kunto ei pysy töitä tekemättä, niin siinähän keskusteltiin samalla juoksumatosta. Minä kun en voi pakkasessa vielä juosta (juu ei edelleenkään toimi) ja peruskuntoa pitäisi silti päästä harjoittamaan. Pelkät kävelylenkit ei tomi, mutta juoksumatto voisi toimia nyt paremmin kuin hyvin.

No, nyt on sellainen tilanne, että minä saan pian juoksumaton käyttööni. Jestas! Tunturi T50 juoksumaton avulla voin paitsi juoksennella miten haluan, niin myös juosta cooperin testin. Sitähän minä mietin kesällä ja pian ei ole mitään syytä olla testaamatta, että miten pitkälle pääsee. :D

Onko teistä jollain kokemusta tästä juoksumatosta?


Voitte uskoa, että kun zumba kausi tässä hiljenee hetkeksi, niin sen jälkeen eletäänkin juoksu ja kahvakuula kautta. :)

Oikeastaan juokseminen tulee ajankohtaiseksi juuri täsmälleen oikeaan aikaan. Joulu on jo ovella ja jouluherkut myös. Juoksumaton avulla jouluherkuttelu ja jouluherkuttelun vaikutuksetkin varmasti pysyy aisoissa. Saapa nähdä!

“Kaurapuurolla puolimaratonariksi” tuntuu nyt selvästi konkreettisemmalta tavoitteelta. -> Täytyykin mennä äkkiä keittelemään kaurapuuroa aamupalaksi. Kyllä sen jälkeen jaksaa juosta mutkille tämän päivän kuvioissa.

Maltan tuskin odottaa juoksumaton saapumista, mutta onneksi se ei ole aivan vielä täällä, koska nyt pitää liikuntamielessä keskittyä viikon zumba hauskanpitoon.

Rocking Around Christmas tree… Illalla zumbataan!

Did you like this? Share it:

19 Responses to “Juoksumatto”

 1. Jaanaba says:

  Vau, onnittelut juoksumatosta! Varmasti on hyvä hankinta ja tosi kätevää kun voi vaikka juosta jouluherkuttelut etukäteen. =)

 2. Outi says:

  Minä aion yhdistää juoksumattoilun kahvakuulailuun. Ainakin nyt etukäteen ajattelisin, että teen kahvakuulatreenin ja siirryn siitä ensin kävelemään juoksumatolla ja sitten juoksemaan. En tiedä onko mahdollista…
  Ja toinen juttu on, että kun jonkun aikaa lähinnä kahvakuulailen ja juoksen, niin ei tarvitse ihan samalla tavalla varoa liian rankkaa kahvakuulailuakaan. Nyt on joutunut koko ajan miettimään, että on aina zumba tuntien aikaan vetreässä kunnossa. Kuukauteen sitä ei tarvitse varoa. :)
  Mutta miten vaan, niin varmasti pystyy etukäteen vaikuttamaan jouluherkkujen kulutukseen! Saa nähdä miten eää tämän jälkeen osaan elää ilman juoksumattoa ja jäänkö siihen tosiaan koukkuun. Jännä nähdä! Saan tuon juoksumaton käyttööni lainaan niin, että joudun siitä jossain vaiheessa luopumaan, mutta talvikauden juoksentelut järjestyy näin.

 3. Michelle80 says:

  Oh, onnea juoksumatosta! Voi kunpa itsekkin sais! Ei vaan anna tilat periksi vaikka omakotilatossa asutaankin. Oon jo pidenpään haaveillut kuntosalihuoneesta, mutta se vaatisi laajennuksen.
  Silloin kun kävin vielä salilla niin tuli juostua matolla useinkin. Huomasin että pystyn juoksemaan matolla paaaaljon pidempään ja nopeampaa entä ulkona. :)

 4. Outi says:

  Saa nähdä tilojen riittämiset, kunhan juoksumatto saapuu. Se on kokoon taittuva, mutta kerron kyllä ja kuvaan, että mitä se sitten käytännössä tulee tarkottamaan. Haluaisin systeemin vielä niin, että näen television samalla kuin juokseen. Voi tulla melkoisia virittelyjä vielä eteen.
  Niin ja mies alkoi heti puhua, että pitäisi nähdä googlen street vieweristä vaikka jonkun ison kaupungin katuja tms samalla kun juoksee. Saa nähdä mitä se voisi tarkottaa, kun asuu tietokoneguru saman katon alla. :D

 5. Taina says:

  Mahtava juttu!! Juoksumatto kotona olisi kyllä aivan unelma. Uteliaana odottelen raportointiasi!

 6. Takaisin Minuksi says:

  Hienoa!! Juoksemiseen jää niin koukkuun, ettei tosikaan. Ihanaa, että on vaihtoehto nyt, kun ulkona juokseminen on rajoitettua. Myös täällä odotellaan jo raporttiasi :)

 7. Eija says:

  Wau, nyt olen kade! Juoksumatolla on niin paljon kivempi juosta kuin kovalla alustalla, kun jokainen vastaantulija kyttää. Sitä paitsi matolla voisi juosta vaikka leffan aikana… :)

 8. Louhi says:

  Wau! Hieno vekotin! Mustakin olis kiinnostavaa juosta joskus Cooperin testi… ei tullut mieleenkään että tekis sen matolla – mutta miksikäs ei…

  Ei muuta ku iloisia juoksuja ja vauhtia töppösiin :)

 9. Outi says:

  Minä olen kyllä tähän asti ollut sitä mieltä, että pihalla juokseminen on sitä jotain, eikä juoksumatolla viitsi junnata, mutta saa nyt nähdä miten koukkuun jään mattojuoksuun. Onhan se mahtavan houkuttelevaa nyt, kun ulkojuoksuilu ei käy päinsä. :)

 10. Michelle80 says:

  Piti vielä lisäämäni että kyllä se juoksumatto/kuntosalihuone mahtuisi jos en asuisi hifistin kanssa. Olohuoneen lisäksi meillä nimittäin on yks huone pyhitetty hifihuoneeksi. Erityisen hyvä leffan katselussa… =D

 11. [...] rattaat pyörimään ja sen kyllä näkee kahdesta edellisestä blogipostauksesta (seurajuttu, juoksumatto). B2 koulutus ei ollut pelkkä zumba party, vaikka sitä se oli ihan täysillä, vaan se todella [...]

 12. Outi says:

  Kyllä se kaikki tila omakotitalossa tulee johonkin käytettyä. Minä olen onneksi vähän napannut yhden huoneen omaan käyttöön/vierashuoneeksi. Alkaa olla jo täyttä, mutta eikö vielä yksi juoksumatto sekaan mahdu. :D

 13. Leena says:

  “Mutta miten vaan, niin varmasti pystyy etukäteen vaikuttamaan jouluherkkujen kulutukseen!”

  En ole vielä itse törmännyt sellaiseen metodiin, että voisi etukäteen kuluttaa sen, mitä ei ole syönyt.

 14. Outi says:

  Jouluna voi ajatella luovasti. :D Ja tärkeintähän on tasapaino, jonka ei tarvitse tapahtua vuoden jokaisena päivänä tarkasti vaan pidemmällä aikavälillä. :)

 15. Katja says:

  Hei, onnea juoksumattotreeneihin! Tuntuu varmasti hienolta päästä juoksemaan pitkän tauon jälkeen.

  Joskus meidän ajatukset näyttää kulkevan aika lailla samoja latuja :-)
  Mäkin olen nimittäin ajatellut, että olisi hyvä juosta Cooper joskus lähiaikoina ja miettinyt voisiko sen juosta matolla… Mikä ettei! Voihan sitä vauhtia vaihdella sen 12-minuuttisen aikana tuntojensa mukaan. Tuossa maanantaina juoksumattoillessani kyllä huomasin, että matolla tulee helposti juostua kovempaa ja vauhdin vähentämistä lykkää “vielä vähän”, joten tulos voi olla vähän eri luokkaa kuin ulkona, kun kello ei ole silmien edessä koko aikaa… Mutta ei kai se mitään, kun tekee seuraavankin testin matolla :-)

  Joko muuten olet löytänyt hyvän lavanseudun venytyksen, jota kaipailit tässä joku aika sitten?

 16. Outi says:

  Itse asiassa olen keksinyt venyttelytavan, mutta en nyt tiedä miten hyvä se ammattilaisen silmi olisi. Minä nimittäin nostan kädet ylös ja otan kädellä kiinni toisen käden kyynärvarteen ja toisella kädellä samoin. Kädet on sen jälkeen siis kantikkaasti niskan takana ja siitä sitten tavallaan nojaan taakse ja toisaalta nostan käsiä vuoron perään ylöspäin. Tosi omituinen selitys. :D
  Lisäksi väännän ja käännän lievässä haara asennossa seisoen itseäni niin, että vyötäröstä kääntäen saan venytettyä selkää hieman eri kohdista ja se tuntuu lapaluissa asti.
  Omintakeista ehkä, mutta olen saanut olotilan tosi hyväksi.

 17. Teveronika says:

  Wau. Tuo juoksumatto näyttää jo tosi kunnolliselta. (Niitähän on sellaisiakin juoksumattoja kotikäyttöön millä ei juuri mitään tee.) Itselläni ei ole kokemusta tuosta juoksumatosta… mutta näyttää suurelta ja tukevalta. Kelpaisi mullekin.
  Hienoa, Outi!! Tulet varmasti lyömään monia ennätyksiä talven aikana.. ja keväällä lämmetessä viipellät jo lujaa vauhtia juoksupoluilla. ;)
  Onnea & tsemppiä juoksumattoiluun!

 18. Outi says:

  Kyllä tuo tosiaan on jo kunnon juoksumatto, joten tosiaan kiinnostaa päästä kokeilemaan.
  Tavoitteena on nyt ehdottomasti oppia tykkäämään sisäjuoksemisesta ja onhan se selvä, että kevääksi olen ihan eri juoksukunnossa kuin viime keväänä. Silloinhan vasta aloittelin niitä ensimmäisiä sähkötolppien välejä juoksemalla. Ihan eri lähtökohta kesään!

 19. [...] ja tein siinä lapsille ruokaa, kun pihaan ilmestyi rekka. Mietin, että voisikohan sieltä tulla juoksumatto, kun ei meidän pihassa tavallisesti mitään rekkoja nähdä. Oli se! Odottelin Kiitolinjaa vasta [...]

Leave a Reply

See also: