Akillesjänne ahdingossa

Zumba maraton meni hyvällä meiningillä, mutta niin vaan tänä aamuna kävi ilmi, että raju zumbakauden loppurypistys teki erityisen vaikutuksen oikean jalan kantapään suunnalle. Sieltä löytyy akillesjänne, joka kiinnittää pohkeen lihaksen kantaluuhun. Eli ainakin itse “googlediagnosoin”, että akillesjänne ilmoittaa nyt olemassolostaan ja siitä, että venyttelyä ei ole ollut riittävästi, mutta rasitusta liikaakin.

Fit.fi sivuilla on muuten hyvä juttu akillesjänteen rasittumisesta eli Venyy muttei pauku.

Onko teillä joskus akillejänteet vihoitelleet? Mitä sitten teitte?

Minä pidän suosiollakin jonkin aikaa täydellistä zumbalepoa. Tänään ja varmaan huomennakin turvaudun hieman buranaan. Voi minua. Eikös kaikki vaivat pitänyt hoitaa etukäteen venyttelemällä, eikä buranapurkkiin tarttumalla. ;)

Ja pakko tunnustaa, että on tässä muutakin syytä kuin eilinen zumba maraton ja sittenkin liian vähäinen jalkojen venyttely. Torstainahan zumbasin ihan yhtä paljon JA tonttuilin niin pahasti, että unohdin kengät kotiin… En suosittele kenellekään kengättömänä zumbaamista, koska se rasittaa jalkoja aivan eri tavalla kuin kunnon kengät jalassa ja esimerkiksi nilkat on kovilla. Vaikka itse jätinkin ohjelmasta jalkoja säästääkseni quebraditan pois, niin silti jalat oli kovilla.

edit: Seuraavana aamuna kantapää on jo paljon parempi. Tänään tuskin sittenkään buranaa tarvitaan, vaikka illalla tilanne vaikutti vielä tosi pahalta. :)

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Akillesjänne ahdingossa”

 1. Minna says:

  Mulle yksi fyssari väitti, ettei kipulääkkeistä ole apua polven alapuolella oleviin kiputiloihin. Kylmää sen sijaan. Pikaista paranemista joka tapauksessa.

  Osallistuin syksyllä yhteen zumbamaratoniin Fivefingersit jalassa, ja jossain kahden tunnin kohdalla alkoi jalkapöytä kipuilla. Mutta ihan tavallisen tunnin pystyn menemään noilla ilman ongelmia.

 2. Outi says:

  Kylmää tuossa Venyy muttei pauku – jutussakin suositellaan ja samoin monessa muussakin googletetussa lähteessä, joissa tosin kehotettiin myös syömään tulehduskipulääkettä kuurinomaisesti. Toisaalta, kyllä minä ihan mielelläni buranaa haukkasin tänään ja joutuu varmasti tekemään sen huomennakin, että selviää tärkeistä menoista ilman, että jalkakipu liikaa vaikuttaa. :)

 3. Tiia says:

  Mä taas suosittelen kaikenlaista liikuntaa paljain jaloin. Ei mikään kehitä paremmin niitä pieniä lihaksia jaloissa! :D Mä olen itse tanssinut 8 vuotta elämästäni paljain jaloin ja vaikka totta kai se voi jos tässä vaiheessa elämää sellaisen aloittaisi, tuntua ehkä erilaiselta kuin jos pienestä pitäen on siihen tottunut, mutta en näe kyllä itse miksei niin voisi tehdä. Että mitä haittaa siitä olisi, kun se pikemminkin vahvistaa vaan! :D Se on kuitenkin suht luonnollista että liikutaan paljain jaloin ja musta tuntuu että kengistä on enemmän haittaa ainakin omille jaloilleni kuin siitä että ne saa mennä itse omia menojaan.

  Mutta kai tää on myös makuasiakin! :D

 4. Taina says:

  Voi ei! ole nyt varovainen, ettei sinulle käy niin kuin minulle… Olen vasta jälkeen päin tajunnut miten akillesjänne useamman kuukauden ajan antoi pieniä varoituksia, jotka jätin täysin huomioimatta. Venyttele ja lepää, toivon, että se riittää. T. nimimerkki 4 kk kipua takana…

 5. Outi says:

  Kyllä minä uskon, että se riittää eli lepo ja venyttely, mutta mistä sitä koskaan tietää. En tosiaan halua tästä kierrettä. Onneksi tuli kipeäksi vasta nyt, kun tauko alkoi! Vasta sitten on ensimmäinen pahempi houkutus, kun juoksumatto saapuu…
  Tiia, minäkin uskon, että paljasjalkaiselle liikkumiselle on tarvetta, mutta paljasjalkainen ja sukkajalkainenkin on eri asia. Kylmä lattia ei välttämättä sovellu ihan paljasjalkaiseksi ja sukat jalassa taas kaikki pito puuttuu. Kyllä huomasi, että se otti eri lihaksiin ja jalkojen kohtiin ihan eri tavalla kuin kenkien kanssa zumbaaminen. Paljain jaloin pääsee onneksi liikkumaan paljon kesällä. :)

Leave a Reply

See also: