Minkä ikäinen sisäisesti ja oikeasti sitä onkaan

Viime viikolla sattui hauska ikäni arvaus uuden zumbatutun tekemänä. Hän kysyi, että minkä ikäinen olen ja kun kerroin, että olen 37, niin hän kertoi alun perin ajatelleen, että minä olen jotain 25. :D Hän oli siis nähnyt minua jo ennen omia zumba tuntejani toisaalla ja silloin päätellyt tuon suuntaista.

En minä tietenkään oleta, enkä haluakaan, että ihmiset luulevat minun olevan noin kovin nuori, mutta on se joskus ihan hauskaa, kun joku kertoo ääneen arvelleensa iän nuoremmaksi kuin sitä itse onkaan. Mitä muuta aikuinen nainen haluaisi kuulla?

Muistan hyvin, miten vielä lukiolaisena sitä kauhisteli, että joku oli yli 20 -vuotias tai hui, jopa 30. Kolmekymppisethän oli ikäloppuja ja 40 tarkoitti ryppyistä ja loppuun käytettyä ihmisruumista. Heh heh. Niin sitä vaan asiat muuttuu, kun nyt todellakin ihailee itsestään huolehtivia ja hyvin voivia 40 ja 50 -vuotiaita.

Itsestään huolehtiminen ei minulle tarkoita täydellisen kaunista meikkiä, eikä edes vaatetusta vaikka niillä ja hiuksilla onkin suuri merkitys ulkoiseen olemukseen. Ei, kyllä hyvinvointi jota ihailen, on nykyään sitä muuten fyysistä hyvinvointia. Ja kaikkein eniten ihailen niitä, jotka ovat pään sisäisesti nuoria eli iloisia ja elämästä nauttivia ihmisiä.

Sain eilen lukea eräänlaisen perusteellisen profiilianalyysin tulokset itsestäni. Olen aika onnellinen siitä, että minusta nousee esiin sellaisia piirteitä kuin avoimuus, ystävällisyys, innostuneisuus, optimistisuus,… On toki muitakin piirteitä, hyviä ja huonompia, mutta aika kivaa luettavaa se oli ja ehkä juuri nyt osaan nauttia elämästä paremmin kuin koskaan ennen. Ehkä.

Jostain syystä muuten tunnen itseni välillä 20 vuotta nuoremmaksi kuin olenkaan. Oikeastaan en koskaan tunne sisäisesti itseäni vanhemmaksi kuin olen. On muuten niin, että tunnen itseni nyt nuoremmaksi kuin vuosi sitten.

Tunnetteko te olevanne sisäisesti ihan eri ikäisiä kuin ulkoisesti?

En tiedä minkä ikäinen eilen olin sisäisestikään. Oli pitkä ja rankka päivä, jolloin olisi ainakin pitänyt olla parhaimmillaan tai siis vakuuttava ja ammattimainen iloinen itseni, mutta illasta olin lähennä rättipoikkikuitti väsynyt ja loppujen lopuksi varsin hervottomassa mielentilassa. :)

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: