Kuntosalin jäsenyys vai ei?

Mitä mieltä te olette, kannattaako kuntosalin jäsenyys vai ei? Minä olen pyöritellyt tätä kysymystä aika tavalla. Onko teillä jäsenyys vai mietittekö sen ottamista tai lopettamista?

Viime tammikuussa otin elämäni ensimmäisen kerran kuntosalin jäsenyyden ja nyt se on irtisanottu. Silloin tammikuussa jäsenyyden ottaminen oli parempi kuin hyvä päätös. Se aloitti ihan uuden liikkumistavan ja sen avulla tuli ylitettyä monta isoa kynnystä. Tuli koettua paljon.

Mutta mitä pidemmälle vuosi vieri, sitä enemmän kyseenalaistin koko kuntosalilla ja siellä ryhmäliikuntatunneilla käymisen.

Tosiasia on, että kun kuntosalin ryhmäliikunnat muuttui kesällä kesäaikatauluun, niin kaikki loputkin ryhmät, mihin olisin halunnut osallistua – loppuivat(kaivattu core bodyharmony) tai muuttuivat aikaan, jolloin niihin ei päässyt. Syksyllä taas ohjelman kiinnostavat kohdat (erityisesti pilates) jäi omien zumbatuntien alle ja sitten tuli se keuhkokuume ja totaaliliikkumattomuus.

Tässä syksyn mittaan uudestaan alkanut liikkuminen ei vaan enää ole kaivannut kuntosalia. En sano, että en enää ollenkaan menisi sinne tai jollekin toiselle kuntosalille käymään toisinaan. Haluan kokeilla vielä paljon uusia juttuja, mutta minulla on nyt kahvakuula, zumba, juokseminenkin,… (Juoksumatto muuten tulee vasta vuoden vaihteen jälkeen, mutta se taitaa olla hyvä juttu. Vaikka kantapää ei ole varsinaisesti kipeä, niin tuntemuksia on, joten annan akillesjänteelle nyt kunnolla rauhoittumisaikaa.)

Olen miettinyt, että jos asuisin kaupungissa monipuolisen kuntosalitarjonnan äärellä, niin varmaan en olisi irtisanonut jäsenyyttä. Ehkä niin. Minun tekee mieleni kokeilla sellaisia erilaisia asioita, joita isommilta saleilta löytyy. Nyt kun lopetan jäsenyyden, voin ihan hyvin käydä kalliimmalla hinnalla kauempana kokeilemassa niitä kiinnostavia juttuja.

Sen pilateksen voisi kyllä vielä ensi viikolla käydä katsastamassa.

Did you like this? Share it:

18 Responses to “Kuntosalin jäsenyys vai ei?”

 1. Minna says:

  Minulla on kuntosalijäsenyys, ja ihan syystä. En jostain syystä osaa/viitsi/jaksa/halua treenata kotona. Käytän punttisalia, ja käyn ryhmäliikuntatunneilla -pääasiassa zumbaamassa ja spinning-tunneilla. Lisäksi käyn toisaalla pilatestunneilla.

  Nyt kyllä harkitsen kunnon kuulan ostamista kotiin. Kerran kisakuulaa kokeilleena ei enää salin kuulat innosta. Miten paljon eroa onkaan erimallisten 8-kiloisten nostamisessa? ;-)

 2. Outi says:

  Todella paljon eroa! Kisakuulat on aivan erilainen kokemus.

  Sehän siinä jäsenyydessä on, että kun se on, niin sitä pitäisi käyttää eli jäsenyys vähän kuin pakottaa liikkumaan. Nyt vaan kun itse hoidin sen pakottamisen aloittamalla omat zumba ohjaukset, niin kuntosalijäsenyyden “pakottavuus” romahti.

 3. Taina says:

  Sinun tapauksessasi kuntosali-jäsenyys onkin varmaan “turhaa” kun kahvakuulailet ja zumbaat ja nyt saat vielä juoksumatonkin!
  Minulle se taas on välttämätön! Nuorempana jumppasin kotona, mutta nykyään se ei innosta yhtään. Kotini lähellä ei ole juoksumaastoja (jos siis voisin taas juosta!), mutta sali lähes kaikilla herkuilla on alle 2 km päässä. Jos minulla ei olisi jäsenyyttä sinne liikkuisin varmaan tosi vähän.
  Tosin, on menneisyydessä ollut myös kausia, jolloin jäsenyys välillä jäi suorastaan unholaan… Nyt onneksi aktiivikäytössä!

 4. Mariska says:

  Moi.

  Mä itse tykkään että kuntosalin jäsenyys auttaa liikkeellelähdössä. Mä todella tykkään käydä ryhmätunneilla, kuntosalin puolella en niinkään. Tosin nyt sain uuden ohjelman että jospa se innostaisi kokeilemaan.
  Tuntuu että muilla saleilla saa odotella jopa parikin viikkoa että pääsis tunneille kun ne on niin etukäteenbuukattuja, ettei ne jaksa ees kiinnostaa. Omalle salille pääsee aina siihen jumppaan mihin haluaa (kiitos kun ei ole varausjärjestelmaa vaan tulojärjestyksessä niin monta otetaan kun mahtuu) ja sitten kun käy samojen ohjaajien tunneilla niin niiden kanssa tulee vähän enemmän höpistyä ja kyseltyä vinkkejä. Se on jo vähän kuin kävisi kavereiden kanssa treenaamassa, vaikkei siellä omia kavereita olekaan.
  Ja meidän salilla kun jäsenyyteen kuuluu aivan kaikki, solariumit, hierovat tuolit, infrapunasauna, ryhmätunnit, kuntosali, höyrykaappi, sinne voi mennä vaikka rentoutushuoneeseen lukeen lehtiä ja katteleen telkkaria jos haluaa. Se on vaan niin kiva paikka ettei yhtään harmita olla kiinni siinä.

 5. Outi says:

  Mariska, tuo on kyllä niin totta, että samalla tunnilla käyvien kanssa tulee höpistyä ja ainakin tuntuu siltä, että tuttujen keskenhän siellä liikutaan. Se on yksi ryhmäliikuntatuntien paras puoli.
  Kuulostaa kyllä, että teille on osunut lähelle ja kohdalle hienot salit, joista löytyy kaikkea. Olen pikkuisen kateellinen. ;)

 6. Onneksi sillä salilla missä itse käyn ei tarvita jäsenyyttä. Voit ottaa kuukaudeksi kerrallaan kuten itse teen sillä oma elämäntilanne on sellainen, että joku vuoden jäsenyys olisi aivan liian pitkä, (kallis) ja tuskin tulisi käytyä niin paljon, että rahoilla saisi vastinetta.

  Mutta muutoin kuntosali on kyllä hyvä juttu. Motivoi liikkumaan ja nykyään siellä neljän seinän sisällä voi jumppailla aika monipuolisestikkin. Itse en ryhmäliikuntatunneista niin välitä mutta kuntosalinpuoli painoineen ja aerobisine laitteineen on kovassa käytössä :)

 7. Outi says:

  Kuukaudeksi kerrallaan jäsenyys kuulostaa ihan loistavalta! Sehän olisi tosiaan täydellinen ratkaisu, koska tilanteet vaihtelee takuulla nopeammassa rytmissä kuin vuoden pätkissä.

 8. Pinkki Pingu says:

  Moikka Outi!

  Itsehän sanoin irti juuri kk sitten Elixian sopimuksen, jäsenenä ehdin olla pyöreät 3 vuotta. Mutta tilalle tuleekin sitten nyt työpaikan tarjoama kuntosali, jolloin pääsen treenaamaan lyhykäisesti keskellä päivää joka päivä vaihdellen aerobisen ja lihaskuntotreenin kanssa. Eli minulla edelleenkin salijäsenyys on välttämätön, mutta jos olisi mahdollista treenailla kotona, kuten sinulla (kuula/matto), niin siinä tapauksessa en jäsenyyttä tarvitsisi, koska treenit sujuisivat kotona. :)

 9. Michelle80 says:

  Kerran oli ja kun pääsin siitä eroon niin toista en ota IKINÄ! Jos salilla joskun rupeaisin kulkemaan niin se olisi sellainen sali johon saa kuukausikortin tai 10 kerran lippuja yms.

 10. Outi says:

  Pingu, työpaikan tarjoama kuntosali kuulostaa aivan luksukselta. Sellainen mahdollisuushan on ainakin muutamalla tämän blogin vakkarikävijällä ja voi kuinka toivoisi sellaista itsellekin.
  Michelle, minäkin olen noita 10 kerran lippuja tms miettinyt, mutta niissäkin on hämmästyttävästi rajoituksia, että pitäisi käyttää tietyssä ajassa pois. Näin meillä päin… Minusta 10 kerran lippujen tai kortin pitäisi kertaosolla olla voimassa ainakin puoli vuotta!

 11. Teveronika says:

  Minulla oli aikaisemmin vuosikortti salille, mutta luovutin sen tyttärelleni jokin aika sitten, kun ei itse tullut käytyä siellä niin usein, että se olisi kannattanut.
  Minun pääliikuntaharrastushan on juoksu/hölkkä. Ja se sujuu pihalla.. -ympäri vuoden.

  Minun pitäisi panostaa myös voimaharjoitteluun enemmän. Sitä tarvitaan. Kotona se sujuu kyllä myös, kunhan vain saa aikaseksi.. ;) Tsemppiä siihen!!

  Kertakuponkisysteemi salille olisi hyvä juttu. Voisi käydä silloin tällöin. Mutta se ei saisi tulla kalliimmaksi kuin vuosikortti, joka on suhteellisen halpa per kk.

 12. Minna says:

  Minun salikortin virkaa ajaa kamppailuseuran jäsenyys. Treenejä on riittävästi viikkoa kohden, lisäksi kahvakuulaa kaksi kertaa viikossa ja salilla olevia kuulia/lekoja/renkaita saa käyttää omatoimitreeneissä niin paljon kuin haluaa.

  Parasta on se, että tunnit ovat varmasti sellaisia kuin haluan ja seura on samanhenkistä. Lisäksi hinta on kohdallaan.

 13. Outi says:

  Kamppailuseuran jäsenyys kuulostaa tosi hyvältä. Joku sellainen houkuttaisi minuakin nyt ja tämmöisellä hetkellä sitä haikailee kaupunkiin asumaan, kun siellä olisi enemmän vaihtoehtoja.
  Mutta pitää saada lähiseuran kahvakuulatreenit liikkeelle, niin eikö se siitä. :)
  Teveronika niin just, että ne yksittäiskäynnit ei saisi tulla liian kalliiksi.

 14. Tiia says:

  Mä oon aina ton jäsenyyden kannalla, koska kuntosaleilla pääsee tekemään vaikka mitä ja itse en esimerkiksi pystyisi olemaan ilman. Mutta ehkä jos siellä ei ole niin paljoa tarjontaa, on ymmärrettävää että se sali ei niin kiinnosta. :D Ja sun lajit on kuitenkin sellasia mihin ei sitä jäsenyyttä välttämättä tarvitse.

 15. Outi says:

  Zumba on onneksi sellainen “laji”, että sitä harrastetaan paljon koulujen saleissa ja kylätaloissa ym. Itse asiassa ihan mahtava juttu, että sitä kautta moni on löytänyt tuollaiset lähellä olevat liikuntapaikat ja niille keksitään sitten muutakin uutta käyttöä. :)

 16. Michelle80 says:

  On täälläkinpäin niitä rajoituksia. Riippuu tosin salista. Joissakin on aikaa käyttää 6kk joissakin 3kk. =/

 17. Velma says:

  Mä olen kyllä välillä miettinyt salijäsenyyden hankkimista. Nyt mulla on kahdelle eri salille 10 kerran kortit jumppatunneille. En haluaisi tehdä pitkiä sopimuksia ja mun liikuntatahdilla ne kuukausimaksut tulisi hirveän kalliiksi käyntikertaa kohden. Mä siis käyn ehkä kerran viikossa ryhmätunneilla, muuten käyn esim. uimassa. Perus-salitreenistä en tykkää, tosin meinasin 10 kerran lipun siitä huolimatta hankkia.

 18. Hanne says:

  Entisenä kotijumppaajana mun täytyy sanoa että kuntosalijäsenyys kannattaa.

  Vaikka kuinka kuvittelin, että kotitreenailussa saisi riittävästi virikkeitä ja uusia ideoita niin tosiasia on se, että kuntosalijäsenyydellä saa niin paljon mahdollisuuksia. Ja kun sali on lähellä, niin sinne on helpompi mennä. Menee vain sellaisillekin tunneille joita ei pidä itselleen sopivina.

  Ja kuntosalitreenillä voi aina täydentää muita treenejä. On niin itsestä kiinni mikä salilla on mahdollista. Samalla lailla kuin kotonakin. Täytyy vain pitää draivi päällä!

Leave a Reply

See also: