Outin erikoistriathlon – hiihto, kahvakuula ja juoksu

Kun juoksumatto saapui, niin ajatuksena oli yhdistää kahvakuulaharjoittelua ja juoksemista. Tänään sitten yhdistinkin niin, että yhdistin kolme erilaista liikuntamuotoa: hiihto, kahvakuulaharjoittelu ja juoksu. Ei hirmuisen pitkiä matkoja, mutta yhteensä tosiaan jotain.

Hiihdin noin 4 km ensin puolet pojan kanssa hiihtelemällä ja toisen puolet oikein oikeasti. Kun hiihtoladulle pääsee tuosta takapihalta, niin siirryin seuraavaksi sisälle.

Kahvakuulalla harjoittelin poikkeuksellisesti vasemmalla kädellä aloittaen 12 kg:n kuulalla 4 min rinnalle vetoa (rpm 16), 4 min OALC (rpm 10), 6 min OALC (rpm 10) ja päälle heilautukset 16 kg 15+15 ja heilautukset vielä toiseen kertaan. Sen verran koville otti, että jälkimmäisessä OALC:ssä yksi toisto meni molemmilla käsillä lepäilyksi ja heilautuksiin piti oikeasti tsempata. Kyllä muuten otti takapuoleen ja takareisiin siinä lopussa. Ja kyllä huomasi, että oli oikeasti ajateltava, että miten kaiken tekee, että jaksoi. Olen kyllä tyytyväinen siihen miten tuli tehtyä ja pakko on todeta, että vasen käsi on kummallisen tehokas oikeaan verrattuna. Omituista.

Kahvakuulailun jälkeen napsautin juoksumaton päälle. Juoksin 20 minuuttia ja matkaa kertyi 2,4 km. Vauhtia oli vähän enemmän kuin eilen ja aika kevyesti meni. Piti lopettaa vähän liian lyhyeen, kun pienempi poika tuli isänsä kanssa luistelemasta ja oli pakko siirtyä kokkailemaan isännän syntymäpäiväillallista.

Täytyy sanoa, että erilaisten juttujen yhdistäminen tuntuu tosi hyvältä. Yllättävän hyvin niitä jaksaa peräkkäin, vaikka esimerkiksi kahvakuulatreeni on ihan itsekseenkin rankka, eikä varmaan hiihtoa ja juoksua olisi kovin mielellään tehnyt peräkkäin. Kokeilut siis jatkukoon ja jospa tämä triathlon menisi seuraavalla kerralla vähän pidemmillä matkoilla. :)

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Outin erikoistriathlon – hiihto, kahvakuula ja juoksu”

  1. Qla says:

    Mulla meni syksyllä pitkään niin, että kävin kovassa kahvakuulatreenissä iltapäivällä ja parin tunnin päästä menin uimaan. Se on ainakin todella hyvä yhdistelmä. Normaalisti uin 2000 m, mutta kahvakuulapäivänä tuntui hyvältä uida ns. palauttavasti eli vähän rennommin ja lyhyempi matka, joskus 1000 m ja joskus 1500 m.

  2. Outi says:

    Minä tein nyt tällä kertaa nuo kolme ihan peräkkäin. :) Mutta joo, erilaisten liikkumisten yhdistäminen samalle päivällekin toimii tosi hyvin.

Leave a Reply

See also: