Zumba iloa :)

Oli ihana zumba ilta! On se jännä, miten joskus tuntee heti ei ehkä ensimmäisellä, mutta toisella kappaleella, että tänään muuten jalka nousee kevyesti.

Voisiko olla, että se mikä kesällä nopeasti vaikutti zumba vauhtiin toimii nytkin. Kyse on peruskuntoharjoittelusta eli pidemmistä kevytsykkeisistä lenkeistä. Vastahan noita on tullut yksi melkein tunnin lenkki, mutta hieman lyhyempiä useita. Jos kyse on tosiaan juoksumaton vaikutuksesta, niin hurraa.

Pitää tähän sanoa, että monethan siis opettelee juoksemaan juoksemisen takia. Minä opettelin keväällä saadakseni paremman zumba kunnon. :)

Oli tosiaan hauskaa vetää koko tunti menemään. On jotenkin niin kivoja kappaleita ja vauhtia sopivasti. Yhden kappaleenhan minä tipautin jo matkasta, koska se ei vaan tuntunut hyvältä ja ratkaisu oli selvästi oikea. Izabela Kin, jonka zumbaohjaajakoulutuksissa olin, sanoi jommassa kummassa koulutuksessa, että omasta mielestä “epäonnistunut” kappale pitää joko jättää kokonaan pois tai ainakin pitkäksi aikaa, jos sitä aikoo muuttaa. Minä en muuta vaan annan unohtua… Kyllä maailmaan mainiota zumbamusiikkia mahtuu. :)

Ilo, sitä se oli. Minua hymyilyttää vieläkin miten kiva oli zumbata.

Iloista zumbaisaa iltaa kaikille!

Did you like this? Share it:

10 Responses to “Zumba iloa :)”

 1. Lauren says:

  Heippa Outi!

  Uusi nimi, uusi blogi ja uudet kujeet – samoilla vanhoilla maustettuna tietenkin!

  Saako kysellä minkä biisin tiputit pois? Onko sulla enemmän zumbabiisejä vai ihan radiobiisejä soittolistalla tunneilla?

  t.Lauren (ex-Harriet)

 2. M-K says:

  Mäkin oon zumbannu 2 iltaa peräkkäin, ihana! Se on kyllä niin ihanaa liikuntaa, että… Tällä opettajalla on muuten lopussa jäähdyttelybiisinä

  http://www.youtube.com/watch?v=LAjfB0XfjkA&ob=av3el

  Toivottavasti linkki toimii… Mut se on siis Michael Burle ja Save the last dance for me. Tosi upee!

 3. Pia says:

  Jaksamisessa on päivien suhteen valtava ero. Ja maanantaina opin kantapään kautta, että jos aikoo mennä työpäivän päätteeksi liikkumaan, kannattaa syödä lounaalla kunnolla. Kun lounas jäi huonoksi, tuloksena oli surkea suoritus, tärisevät kädet ja huono olo.

 4. Outi says:

  Heippa Lauren! Ihan mainio juttu, että sinut löytää taas blogista. :)
  Minä tiputin Daddy Yankeen Impacton pois. Se toimi ihan hienosti battle kappaleena aiemmin, mutta en tykännyt sen hitaudesta tai siihen tekemäni koreografian toimivuudesta. Toisaalta, se oli helppo tipauttaa, koska pidän aina vain tietyn määrän ei_zumba_levyiltä tulevaa musiikkia mukana ja näin sain hyvin tilaa yhdelle Pitbull kappaleelle, jonka halusin.
  Eniten ohjelmassa on tosiaan zumbabiisejä ja se tulee paljon siitäkin, että zumbatunnilla 70% pitää olla latinalaista musiikkia. Toki niitä löytyy zumba levyjen ulkopuoleltakin ja ohjelmani toinen salsa esimerkiksi on ihan muuten löytynyt.
  M-K, minä en nyt näe tuonne linkin taakse, mutta tiedän kappaleen Michael Bublella on hienoja biisejä. :)
  Pia, niin totta! Kyllä syömisestä pitää pitää hyvä huoli. Oikein liikuntapitoisena päivänä on pakko suunnitella jo aamusta asti, että päivän mittaan tulee takuulla riittävästi energiaa.

 5. Regina says:

  Täällä ilmoittautuu uusi blogin lukija ja vastikään zumbaan hurahtanut. Minulla on kysymys zumban ohjaamisesta, sulla kun on tuota kokemusta alalta… Olen nyt käynyt neljä viikkoa samalla ohjaajalla ja joka kerta koreo on ollut täysin sama! Sama biisit siis, täysin samat muuvit.. Ekalla kerralla fiilis oli huipussaan, tokalla – okei, mä osaan tän, kolmannella – tämä samako setti taas, neljännellä – eikäää. Lisäiletkö itse usein uusia biisejä/vaihdat ohjelmaa? Harmittaa tosi paljon kun ohjaajan viitsimättömyys alkaa syödä innostusta.. Se, että tunnit pidetään jumppasalilla isolle joukolle ei kai tarkoita että saakin olla surkeeta koska nyt ei olla missään Elixiassa… :( Noita videoita oon tehnyt itsekseni ja munki mielestä esim. se Flat abs on aivan ihana.. Haikeana toivoisin jotain samaa sinne tunnille..

 6. Outi says:

  Heippa Regina. :) Se on aika tavalla ohjaajasta kiinni, miten ohjelma muuttuu. Minulla on yleensä aina ainakin yksi uusi kappale mukana eli koko ajan vanhimpia tippuu pois ja sellaiset kaikkien suosikit on ehkä mukana pisimpään. Toivottavasti osaan nähdä, mitkä niitä suosikkeja on!
  Osa ohjaajista tosiaan tuntuu vetävän samaa ohjelmaa pidempään ja vaihtaa sitten enemmän kerralla. Minä en oikein niin osaisi tehdä, koska sitten siinä ohjelman vaihtuessa vauhti kärsii ja tosiaan kolmen viikon jälkeen olisin itsekin ihan kypsynyt saman ohjelman vetämiseen.

 7. Tiia says:

  Reginalle pakko mainita, että en usko tuon olevan ohjaajan viitsimättömyydestä kiinni. Se on nimittäin aika lyhyt aika tuo kuukausi, meillä on eräällä ohjaajalla 3kk sama, mikä alkaa musta olla jo ihan ihan liikaa. :D Mutta tuo kuukausi ei mun silmään ainakaan ole kovin pitkä aika samaa, koska pitää ottaa huomioon sekin että niillä ohjaajilla on kuitenkin muutakin elämää (mahdollisesti muitakin tunteja) ja sen ohjelman tekemiseen menee enemmän aikaa kuin pari hassua tuntia. :)

 8. Outi says:

  Tiia olet ihan oikeassa tuossa, että ohjaajilla on muutakin elämää. ;) Toisaalta sen takia minä olen huomannut, että se yksi kappale uutta kerralla on aika hyvä. Kahta ei aina mitenkään ehtisi tekemään, mutta yhden kyllä.
  Ja juu, kolme kuukautta kuulostaa hurjan pitkältä ajalta!

 9. Regina says:

  Kiitos Tiia ja Outi loistavista kommenteista!! :) Olette aivan oikeassa, kuukausi on lyhyt aika. Eilinen tunti oli kuitenkin positiivinen yllätys ja vedimmekin kaksi uutta biisiä. :) Ja tuosta “muutakin elämää” -jutusta; olette aivan oikeassa. Toisaalta esim. kaikenmaailman opettajillakin (enkä tarkoita välttämättä peruskoulun opettajia vaan esim. kansalaisopiston kurssien vetäjiä) on muuta elämää jne mutta hekin joutuvat käyttämään tolkuttomasti aikaa tunnin valmisteluun, se kuuluu asiaan… :)

 10. Outi says:

  Kaksi uutta biisiä on takuulla kivaa niin ohjaajalle kuin zumbaajillekin. :)

Leave a Reply

See also: