Sopiiko kotimainen musiikki zumbaan?

Mitä mieltä olette, että sopiiko suomeksi laulettu kappale zumbatunnille? Osalla zumba ohjaajista on ainakin toisinaan kotimainen kappale siellä seassa ja niinhän minullakin oli syyskaudella yksi Lauri Tähkä & Elonkorjuu. Sitä muuten osa rakasti ja osa vihasi, mutta puolivälin tuntemuksista en tiedä. :D

Zumba on määritelty zumbaksi musiikin osalta niin, että 70% musiikista on latinalaisia rytmejä. Siellä on sitä salsaa, merengueta, reggaetonia, sambaa,… Noissakin tansseissa on aika erilaisia juttuja, joten ei se koko ajan ole ihan samaa. Hitsi muuten, kun olen oppinut rakastamaan sitä, miten just tällä hetkellä yksi reggaeton kappaleista omassa ohjelmassa antaa oikein polkea jalkaa. Siinä ei ole mitään pehmeää ja pyörivää, vaikka muissa jutuissa se on parasta.

Mutta sen 70% ulkopuolella liikkumavaraa sitten on valita musiikit tosi eri tavalla. Missään ei ole kielletty käyttää ihan kotimaista musiikkia ja takuulla eri maissakin käytetään tässä juuri oman maan musiikkeja höysteenä.

Mitä te tykkäätte, jos zumba tunnilla kajahtaa vaikka Kaija Koo tai Lauri Tähkä tai kuka se nyt voisikaan laulun vetää? Mikä kotimainen biisi muuten voisi sopia zumbaan?!

ps: Vatsalihakset ilmoittaa ihanasti olemassaolostaan. Syy on takuulla sekä kahvakuulailussa, että zumban erityisesti vatsalihaksiin ottavassa kappaleessa. :)

Did you like this? Share it:

8 Responses to “Sopiiko kotimainen musiikki zumbaan?”

 1. Veela says:

  Asteen tahdissa hiphoppasimme viimeksi zumbatunnin loppupuolella, ja asennetta löytyi. Meillä tosin on muutenkin kaikenlaista outoa liikkeellä…

 2. ansku says:

  Mä kyllä saattaisin marssia tunnilta ulos jos siellä varsinkin noita kahta soitettaisiin. Mun mielestä zumbaan ehdoton EI kotimaiselle musiikille. Ne jotka sitä kaipaa voi mennä iskelmäbicciin. Tää on mun jyrkkä mielipide ja oikein kylmät väreet tuli kun ajattelinkin sitä että meidän ihana zumbavetäjä Outi (hyvä nimi zumbaopelle) haksahtais moiseen. Tykkään kyllä iskelmästa ja tanssia sitä ihan paritanssina mutta en näe sen sopivan zumbaan enkä mihinkään jumppaan. Kenenkään ei nyt pidä loukkaantua tämä on vain minun mielipiteeni. Zumba on just siksi ihanaa että siinä on kunnon musiikki ja pääosin lattari ja vaikka siinä annetaan mahdollisuus valita omaa musiikkia niin mun mielestä tunti kärsii siitä, että siellä soitetaan kaikenlaista epämääräistä. Olen käynyt monen ohjaajan tunnilla ja joillakin on ollut ihan kummaa musiikkia ja fiilis laskee heti.

 3. Eija says:

  Iskelmä-Zumba olisi ihana. Ajattele: Tapsa Kansan R-a-k-a-s tai Matin ja Tepon nopeat… :) Täällä soi allasjumpassa mm. Kake Randelin. Oli kiva uida. PS. Aina kun näen kahvakuulan tai joku puhuu siitä, tulet heti mieleen.

 4. iia says:

  kyllä mun makuun moni muukin suomalainen hiphop-biisi menis. lauri tähkästä en kyllä piittaisi ;)

 5. Tiia says:

  Mun mielestä monikin suomalainen biisi sopii Zumbaan. En ymmärrä miksei sopisi jos muunkin maalaiset biisit kävisivät! Etenkin monet iskelmäbiisit vois olla ihan hauskoja jos kaikki tietää ko. biisin. En ehkä lähtis mitään tuntematonta soittamaan, kun tunnelma vois kärsiä. Ja samaten suomiräppikin sopii musta jos biisi on tunnettu!

 6. Outi says:

  Ansku. :D Todella tulee mieleen se, että kotimaisen kappaleet jakaa mielet totaalisesti. Mutta yksi juttu tuli kyllä mieleen, mikä on toiminut aika hyvin. Muistin, että loppuvenyttelyssä on ollut ainakin yksi kaunis kotimainen kappale: Happoradion Puhu äänellä jonka kuulen.
  Ja ehdottomasti, hyvä musiikki on zumban totaalisesti tärkein puoli. Ilman hyvää musiikkia ei vaan tule tunnista mitään.
  Eija, miten niin tulen mieleen kahvakuulasta. :D
  Iia, minusta kyllä tuntuukin, että Lauri Tähkää en enää kokeile, koska se tosiaan jakaa mielipiteet veitsellä leikaten. :)
  Tiia, minäkin luulen, että kappaleen täytyy olla tunnettu ja jo sellainen, joka jää soimaan päähän…

 7. ansku says:

  Joo, venyttelyyn ehkä sopii, mut edelleenkin mua viehättää zumbassa just toi lattarimeininki enkä kyllä kestäis zumbata minkään iskelmän tahtiin. En kyllä oikein kestä muussakaan jumpassa mitään suomalaisia biisejä, vaikka todellinen iskelmän suurkuluttaja olen aina ollutkin. Kaikki ei voi tykätä samoista asioista :)

 8. Hanne says:

  Kyllähän Tähkä sopis vaikka kantrikoreoon. Ja Astetta on soitettu täälläkin Zumbassa. Ja tietenkin vaikka mitä muita hiphopbiisejä. :)

Leave a Reply

See also: