Lähtölaskenta kahvakuulakisoihin

Apua, oikeasti, MINÄ TEEN SEN! Tasan viikon kuluttua on kahvakuulakisat Hyvinkäällä ja minä lähden sinne itsellenikin täytenä yllätyksenä nostamaan. Voi jestas. Ja nostan 12 kg:n kuulalla, vaikka pari osallistujaa nostaa 8 kg:n kuulaa. Oi ei, onkohan tämä nyt minulta väärä ratkaisu, kun tiedän, että 8 kg:lla saisin nostettua täydet ajat (oletan), mutta 12 kg on kova ja liikaa. Rohkea rokan syö?

Hännänhuipuksi jään joka tapauksessa, mutta se ei ole paha juttu, päin vastoin. Minä en luule olevani mikään suurenmoinen urheilija vaan etenen omaa etanan tahtiani kohti parempia nostoja. Sitä paitsi, seuraavalla kerralla on sitten helppo tehdä paremmat tulokset. ;)

Toinen kuulan koon lisäksi epäsopiva asia on, että Hyvinkäällä nostetaan biathlonia eli työntö + tempaus. Se ei ole minun lajini tai siis tempaus ei ole tällä hetkellä. LC olisi ollut minun lajini ja siinä olisin takuulla saanut 10 minuutin suorituksen täyteen. Nyt pitää vaan yrittää saada työntö täyteen ja tempausta niin pitkästi kuin ikinä pystyy.

Minulle kisoihin lähteminen on sitä, että pääsen näkemään muitakin kahvakuulailuun hurahtaneita. Juu, se on suuri juttu. Lisäksi pääsee näkemään ja siis oppimaan. Oppiminen on suurenmoinen asia. :) Ja kahvakuulailu on siitä hauska laji, että siinä ei ikä merkitse mitään. Harrastajat aloittaakin yleensä aikuisella iällä ja kukin omista lähtökohdistaan.

Mutta oi jestas. Onko tämä kahvakuulahulluus lähtenyt jo lapasesta! :D

Yksi asia on muuten varma. Ensi lauantaina teen jotain, mikä on minulle itselleni uskomaton asia.

edit: OAJ 12 kg 10 min yhdellä kädenvaihdolla testattu ja loppuun saatettu. :) Viikon päästä sama tulos ja olen äärettömän tyytyväinen. Toistomäärällä ei ole väliä. :)

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Lähtölaskenta kahvakuulakisoihin”

 1. Katja says:

  Hei, hieno juttu!
  Musta kisoihin mennessään pitääkin lähteä ylittämään itseään eli katsomaan, mihin pystyy eikä varmistelemaan sitä, mitä on kotona tehnyt jo pitkään. Sillä lailla näkee oman kehityksensä eri tavalla kuin kotitreeneissä :-) Varmasti olet keskustellut kuulan valinnasta ja sen sellaisesta myös Kukan kanssa :-)
  Onnea kisoihin!

 2. Outi says:

  :) On tosi kiva päästä näkemään ja juttelemaan ihmisten kanssa, joihin on jo aika tavalla netin kautta törmännyt.
  Ja kyllä tämä kisoihin osallistuminen on minulle sellainen kuntotesti. Hassulta ehkä kuulostaa, mutta niin se vaan on.

 3. ansku says:

  Ei muuta kuin tulta päin rohkeasti, ihailen kyllä ihmisiä jotka uskaltaa ylittää itsensä. Pääasia ei ole kisan voitto vaan itsensä…tai miten sen nyt sanoisi :) Tsemppiä sulle kovasti. Meillä on töissä noita kahvakuulia salilla ja ohjaustakin, mutta siellä on vaan hyväkuntoisia ukkoja joten en ole viitsinyt mennä. Kesällä tekivät niin rajun näköisiä liikkeitä nurmella ja nousivat sieltä kuulan kanssa ylös että ihan hirvitti :) no jospa joku joskus näyttäis alkeita kädestä pitäen..

 4. Outi says:

  Ansku hitsiläinen, Kukka pitää koulutuksia siellä eteläisimmässä Suomessa aina silloin tällöin ja sinne uskaltaa kyllä lähteä ihan aloittelijanakin mukaan. Varsinkin aivan alussa on tosi tärkeä, että löytää tekniikan siihen suuntaan, että tekee liikkeet turvallisesti. Ihan hyvin sitten voi tehdä just itselle sopivan kokoisella kuulalla samoja juttujakin mitä miehet jollain järkäleillä. :D
  Ihan parasta tässä muuten on se, että kun vähän kerrassa alkaa kuulailla, niin siinä kehittyy aika tosi nopeasti. Zumba muuten on aivan mainio tausta kahvakuulailulle, koska siinähän jo on saanut kroppaa aika tavalla hallintaan. ;)

 5. Marko S says:

  No niin, hieno päätös! Kisoissa nähdään!

 6. Outi says:

  Siellä nähdään tosiaan. :)

 7. ansku says:

  Täytyykin tiedustella, että olisko työkavereilla intoa edes jollakulla lähteä kahvakuulan alkeiskurssille.

  Kiitti vinkistä.

 8. Louhi says:

  Ihan parhautta! Tsemppiä kisaan :) Pidän peukut ja varpaat pystyssä, että ylität itsesi ja saat kotiinviemisiksi vähintään superhyvän mielen!

 9. Outi says:

  Louhi, nyt osuit asian ytimeen. Se superhyvä mieli on ehdottomasti hakemisen arvoinen juttu! :)
  Ansku, kaverin kanssa kahvakuulakurssi kuulostaa tosi hyvältä idealta. :)

Leave a Reply

See also: