Juoksumatto 1 – Outi 0

Tai ei se noin mustavalkoista ole, mutta kyllä nyt juoksumatto vei voiton, jos lasketaan siitä, että juoksinko cooperin kokonaan. En siis. Nolo tunnustaa, mutta parempi tunnustaa samantien, koska tämä oli ihan mahdollinen lopputulos. :)

Juoksin siis äsken ja jalat toimi kuin unelma! Ei pienintäkään epämiellyttävää tuntemusta edes oikean jalan pohkeen alaosassa, kuten joskus on tuntunut. Juoksumatto sinällään tuntuu jo todella tutulta, mutta kovempi vauhti kokonaisuutenaan ei tosiaan.

Tunturi T50:n Test ohjelmina on valmiina kävelytesti ja cooper. Cooperissa lähtee alussa kolmen minuutin lämmittely, jonka aikana kello kelaa kolmesta minuutista nollaan ja nollan kohdalla lähtee liikkeelle itse cooperin testi. Sitten lähdetään siis juoksemaan.

Lähdin ensin ihan hetken juoksemaan 7,0 km/h ja koska jalat toimi loistavasti, niin nostin vauhdin 9,0 km/h ja hetken päästä 9,2 km/h. Mietin ihan liikaa sitä, että mikä ei_liian_nolostuttava tulos ja juoksin siis liian kovaa. Tuolla vauhdilla juoksumatto ennusti 1,75 km lopputulosta ja se olisi ollut keskitason alarajoilla. Vaikka jalat toimi, niin kroppa ei ole tottunut tuohon tahtiin. Minä hitaan ja pitkän matkan harjoittelijana siis heitin leikin kesken 7 min 56 s kohdalla. Siinä vaiheessa tunsin, että tuolla vauhdilla jaksan noin 10 minuuttiin, mutta ei yli ja sekin varsin epämukavassa olotilassa.

Miksi lopetin siihen? Ihmettelen jälkeenpäin miksi en vaan hölkännyt loppuun. No, tällä viikolla ei joka tapauksessa ole varaa kipeyttää itseään missään suhteessa erään elämäni ensimmäisen kahvakuulakilpailun takia. ;) Ja toisaalta, minä en tee mitään verenmaku suussa, se ei kuulu minuun eikä siis tähän blogiin. Oppia tuosta tuli, paljon lisää ymmärrystä juoksumattotreenaamisesta ja siitä, että mikään ei toimi aivan ensimmäisellä kerralla täydellisesti. Tuo oli oikeastaan sama kuin kuntotesti viime huhtikuussa niin, että silloin olin aivan ensimmäistä kertaa juoksumatolla ja se vaikutti takuulla testin tulokseen. Nyt juoksin ensimmäistä kertaa aika kovaa ja ei sitä heti voi osata. Eikä minun kuntoni cooperin testin mittaamassa mielessä ole tietenkään niin hyvä kuin se olisi jollain muulla mittarilla.

Cooperin testin kouluaikainen kauhu on nyt nujerrettu, mitään kammoa ei keskeyttämisestä huolimatta ole ja minä tiedän, että seuraavalla yrityksellä juoksen sen loppuun ja aivan eri tavalla kuin nyt. Aloitan paljon rauhallisemmin ja rauhallisempaan tahtiin kiristän vauhtia. Seuraavalla kerralla annan suosiolla matkan jäädä hieman lyhyeksi ja sitä seuraavalla vetäisen sitten tiukemman tuloksen. :)

ps: Piti tsempata etukäteen sen verran, että etsin jopa juoksuhousut pitkästä aikaa jalkaan. :D

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Juoksumatto 1 – Outi 0”

 1. Taina says:

  Täällä toinen, joka Cooperia juostessaan miettii aivan liikaa sitä miten välttää nolo tulos…
  Ja koulussa Cooper oli kyllä aivan ehdoton kammotus, muista vieläkin sen veren maun suussa kun yritti, huonokuntoisena, juosta koko matkan mahdollisimman kovaa.
  Kyllä toi sun juoksumatto on sitten ihana ei voi muuta sanoa!

 2. Outi says:

  Loppujen lopuksihan se tuloksen nolous kertoo tosiaan vaan tietynlaisesta tuloksesta. Ihan yhtä lailla kuin cooperin testi ottaa koville, niin monille taas tunnin hidas hölkkä olisi täysin mahdoton tapaus. Kuntoa voi mitata niin monelta kantilta.
  Ja oli se cooper tosiaan kamalaa koulussa!

 3. Kirsu says:

  Harmillinen takaisku..
  Mutta toisaalta, onpahan jotain mitä tavoitella?

  Meillä ei muuten koskaan koulussa juostu Cooperia, en ainakaan muista (jos en ole musitoa niin traumaattisena pois blokannut?). Mutta eipä tuo siltikään houkuttele ajatuksena ;o)

 4. Outi says:

  Voi minä muistan kouluaikaiset cooperin testit ihan liian hyvin! Muistan täsmälleen miltä se urheilukenttä näytti miltäkin suunnalta katsottuna – juuri cooperin testin takia. Sinnehän siis mentiin juuri täsmälleen sitä kidutusta varten. Tai no, muissakin asioissa, mutta minulta taas ne muut on pyyhkiytyneet pois cooperin tieltä. :D
  Ensimmäiseltä askeleelta alkaen se kenttä vaikutti toivottoman pitkältä. Hop, hop jalkaa toisen eteen ja jotkut vetivät ihan hirmuista vauhtia. Itse en koskaan, ikinä ollut hyvä koululiikunnassa, joten cooperissa olin varmaan erityisen huono. Onneksi en muista tuloksia tai edes tiedä miten totaalisen huonosti niissä kävi. Ehkä en kuitenkaan ollut aina aivan viimeinen, mutta en voi tarkasti muistaa sitä…
  Jep, cooperin testit oli vähintäänkin toiseksi pahin asia, mitä koululiikunnasta muistan. ;)

 5. [...] että hauskaa on ollut lukea blogeista miten useampi on innostunut cooperin testiä tekemään sen minun yritelmäni jälkeen. Ehdottomasti totuus on se, että ei ne hyvää kuntoa kertovat kilometrit helposti kerry [...]

Leave a Reply

See also: