Minua vähemmän, Nostoja enemmän!

Siinä on uusi HeiaHeia:n treenitavoitteeni: Minua vähemmän, Nostoja Enemmän! Ei se toki HeiaHeiassa noin lyhyesti ole sanottuna, koska se jatkuu: Ja Zumbaa, juoksua, hiihtoa, kaikkea hauskaa…

Asian ytimessä kuitenkin on se, että minä olen elävä esimerkki siitä, että pelkällä liikunnalla ei paino tipu. Kyllähän minä sen verran liikun, että jos vaan liikunnasta olisi kyse, niin mitä kummaa minusta olisikaan jäljellä. :) Mutta ei, paino pysyy samoilla paikkeilla koko ajan. Siispä se mitä jo vuoden vaihteessa mietin, on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan. Painon on aika tipahtaa.

Olen tässä miettinyt sitä, mitä on tullut syötyä. Ei huonosti, ei pahasti pieleen, ei pullaa, ei paljon alkoholia, ei vaaleaa leipää, proteiinia aika hyvin melkein joka päivä jne. Ehkä nyt on ollut annokset liian suuria, mutta en ole siitä aivan varma. Olen päässyt smoothieidenkin makuun ja vaikka mitä. Päätin äsken, että palaan ainakin hetkeksi Kiloklubiin, että jää muistiin mitä sitä tulee syötyä. Kävin ensimmäiseksi läpi tämän päivän syömiset kuuden mandariinin aamupalasta lohi lounaseen ja iltapalakin ylös sekä se pieni rasiallinen salmiakkia, mitä otin makeannälkään. Kaikki tuli ylös ja tältä näyttää päivä.

Ei ihan paha, kun ottaa huomioon, että en tehnyt mitään erityistä ajatuksen kanssa, muuta kuin sen valinnan ruokalassa, että söin aurajuustoisen pastan sijaan lohta. Helppo valinta. Niin ja jätin perunan ottamisen vähiin, koska vieressä oli valita keitettyjä vihanneksia, joista porkkana on aivan erityistä herkkuani. Tänään tosin proteiinia on vähemmän kuin normaalipäivänä ja kcal määrä on sellainen liikunnattoman päivän syömisten tasoa. Tänään on nimittäin totaalinen liikuntalepopäivä.

Tuota syömistä täytyy jäädä nyt oikeasti miettimään ja seuraamaan ja tekemään tietysti niitä oikeita valintoja. Oikeastaan nyt tulee työpaikan terveystarkastuskin sopivaan saumaan, koska tulee verikokeet otettua, verenpaineet tsekattua sun muuta. Ehkä niistä tiedoista ei saa mitään irti tai sitten saa. Saapa nähdä. Se on ainakin mielenkiintoista nähdä, että näkyykö kananmunien syöminen kolesterolissa.

Mutta se toinen tavoite: Nostoja enemmän! onkin sitten aivan erityistä herkkua. Kyllä, minulla on sellainen tunne (ja tieto), että kahvakuula nousee jatkossa entistä useammin. :) Minä luulen, että tuota ensimmäistä tavoitetta ei pahenna ajatus useammista kahvakuulatreenauksista ja tietysti myös pidemmistä lenkeistä, joita aion juosta/hölkätä/kävellä.

Lauantain kisapäivä muuten sai aikaan sen, että suorastaan hingun tekemään treenejä myös kevyemmällä kuulalla. Olen kokenut 8 kg:n sarjat vähän pitkäveteisiksi… Mutta mitä turhaa. Siinähän sitä toistoa tulee reippaasti ja tekniikka hioutuu.

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Minua vähemmän, Nostoja enemmän!”

 1. Jaanaba says:

  Mää oon toinen elävä esimerkki, että paino ei todellakaan vain liikkumalla tipu. Harmi. =)

  Hienoja kisajuttuja sulla täällä.

 2. Outi says:

  Harmi tosiaan. :)
  Taisi nuo kisjutut vähän viedä minut mennessään…

 3. Mari J. says:

  Jos paino ei liikkumalla tipu niin silloin se tarkoittaa vain sitä, että syötyjä kaloreita on enemmän kuin kulutettuja. Hyvin yksinkertaista mutta totta.

  Kun päivän kalorit jäävät negatiivisiksi, niin silloin liikunta laihduttaa.

  Onnea muuten kisa menestyksestä.

 4. Teea says:

  Tää tulee vähän hassun aiheen alle…mut, onko tarkempaa tietoa vielä, et missä ne yhteiskuulatreenit alkaa? Aika ja paikka?

 5. Outi says:

  Hmm. No, Tervajoki – Vähäkyrö akselilla ja ei ihan vielä vakioaikaa vaan silloin, kun sopivasti sattuu. Paikka tarkentuu piakkoin, mutta varmaan vielä muutama kerta meidän pihassa.

Leave a Reply

See also: