Kahta en vaihda: Kananmuna ja Kalkkuna

Olin ajatellut kirjoittaa, että kahta en vaihda: kananmuna(n valkuainen) ja paprika, mutta kyllä sittenkin kalkkuna on se paprikaa tärkeämpi, joskin harvinaisempi herkku. Pojat oli yli nälkäisiä koulupäivän jälkeen ja söivät pikahotkaisuna eiliseltä jääneet perunamuusit ja vähän muutkin, joten minä sain tehdä ihan mitä itse halusin itselleni. Siispä keittämään kananmunia, joista tosin syön vain valkuaiset, koska en pidä keltuaisesta. Taidan siinä olla vähän omituinen…

Kananmunan valkuaista, eilen paistettua kalkkunapaistia, juustosiivut, keltaista paprikaa, kaksi viipaletta ruispaloja ja vielä päälle Twiningsin Cleanse yrttijuomaa. Nam.

Joskus yllättävällä hetkellä kasaantuu vaan täydellinen välipala. Kyllä nyt jaksaa juosta ja kuulailla – niitä herkkuja hetken päästä ja taustalla pikku pahe eli tallennetut ja vielä näkemättömät Ameridan Idol jaksot. :D

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Kahta en vaihda: Kananmuna ja Kalkkuna”

 1. Potkupami says:

  Minäkin söin tänään pitkästä aikaa kananmunaa. Tein vihanneksista ja 3 kokomunasta omeletin. Minulta unohtuu helposti kananmunat jääkaappiin. Minä en toisaalta himoitse enkä myöskään inhoa niitä. Nyt koetan opetella syömään niitä säännöllisesti.

 2. Outi says:

  Kananmuna unohtuu jotenkin helposti. Nyt kun sitä on tsempannut, niin siitä on alkanut tulla tapa. Saa nähdä ylihuomenna terveystarkastuksessa, että näkyykö tapa kolesterolissa. Vaikka toisaalta, kolesterolihan taitaa “sijaita” keltuaisessa.

 3. Potkupami says:

  Kananmuna on kaiketi saanut kunniapalautuksen ja sitä voi syödä rauhallisin mielin kohtuudella. Kannattaa toki muistaa kokonaisuus ja keventää päivän muilla aterioilla rasvan osuutta.

 4. Outi says:

  Huomenna kuullaan ihan käytännössä, mitä on kananmunien syömisen vaikutukset yhdessä koekaniinissa. :)
  On tosiaan jännä, miten eri ruoka-aineet välillä julistetaan totaalisen rajoitetuiksi ja toisinaan taas toisinpäin. Monesti siinä jää ihmettelemään, että mihin sitä uskoisi.

 5. Minna says:

  Olen syönyt rasvaa ja “kolesterolia” niin paljon, että heikompia hirvittää ja veriarvot ovat olleet lähinnä loistavia.

  Ihme hypetystä koko rasva homma ??? Kolesterolihan elinehto ihmiskappaleelle, jos sitä ei saada ravinnosta, niin kroppa tekee sitä itse.

 6. Outi says:

  Tuota minäkin olen tutkinut ja lukenut, että elimistö joka tapauksessa tuottaa kolesterolia, jos ei sitä muuten saa.

Leave a Reply

See also: