Terveyskatsastus ja rokotuskin siinä sivussa

Kyllä terveystarkastus sopivin välein on ihan hyvä juttu. Eilen siis oli sen vuoro ja mielenkiinnolla odotin varsinkin kananmunien syömisen vaikutusta veren kolesteroli tasoihin.

Ihan loistavasti tämä uusi elämäntapa näkyy esimerkiksi hyvänä hemoglobiini arvona, sokerit on loistavalla tasolla (oli ylempänä aiemmin) ja tosiaan ne kolesterolilukemat kaikilta osa-alueilta on erinomaista luettavaa jne. Jos sitten negatiivista haluaa löytää, niin löytyy sitäkin. Painoindeksi on edelleen liian korkea ja mikä ikävintä – verenpaine ei ole aisoissa. Kyllä minä sen tiesinkin, mutta halusin ummistaa silmät ja korvat ja olla kuuntelematta päänsärkyä, joka taas hiipi ystäväksi työkiireiden kumppaniksi. Aivan kaikkeen ihminen ei voi pelkillä ruokavaliolla ja liikkumisella vaikuttaa, vaikka niillä pitkälle pääseekin.

Voi kuinka tyytyväinen silti olen siihen, miten nykyään kohtelen itseäni. Olen äärettömän tyytyväinen siihen, että oikealla tiellä ollaan ja esimerkiksi diabetespeikko on jossain kaukana näkymättömissä, eikä nurkan takana kurkistelemassa. Jos nyt verenpaine pakottaakin toimenpiteisiin, niin tehdään sitten vaan mitä täytyy ja liikkuminen jatkuu tottakai.

Minusta on muuten aivan ihana asia, että blogeissa moni kertoo niistä terveydellisistä asioista, joiden kanssa oikeasti kamppaillaan. On se sitten selkä, jalat tai mikä vaan asia, joka kehossa ei ole aivan kunnossa, niin niiden eteen voi aina tehdä itse jotain – tai sitten kaivautua loppuelämäkseen sohvan nurkkaan vanhenemaan. No vähän karrikoidusti sanottuna. Mutta vaikka välillä pitäisi kaivaa motivaatio omituisistakin asioista tai pitää optimismia yllä aivan uusilla konsteilla, niin kyllä ne löytyy ja pysyy, jos haluaa.

Ja kun kuulee mitä asioita muut kokee, niin osaa arvostaa ja pitää parempaa huolta niistäkin osista kehossaan, jotka ovat kunnossa. Olen ennenkin miettinyt ääneen, että miten sitä osaisikaan arvostaa riittävästi asioita, jotka ovat tänään itsestäänselviä.

Hei kananmunat maistuu edelleen hyvältä. :)

Mutta mitenkäs mahtaa käydä kolmen kovan paheeni: Pepsi Max, lakritsi ja salmiakki. Onko viimeinkin luovuttava elämäni kolmesta tärkeästä mustasta mausta? Salmiakki tosin on jo aika vähissä, lakritsi kohtuudessa ja max taas tällä hetkellä vähemmän kohtuudessa. Tottakai minä tiedän, mitä kysymykseen on vastattava…

Ai niin. Kun terveyden hoitaja oli tuikannut jäykkäkouristuksen tehosterokotteen käsivarteen, niin sitten hän sanoi “ei sitten kannata mattoja tampata tällä kädellä”. Oli pakko kysyä, “entäs tunti zumbaa?” :D Mutta roikkuihan se käsi tunnin zumbassa eilen illalla. Kahvakuulailusta ei kyllä olisi tullut mitään.

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Terveyskatsastus ja rokotuskin siinä sivussa”

 1. Teveronika says:

  Halaus sinulle Outi! =)

  Ahkera liikunta ja terveellisemmät sapuskat ovat niin hyväksi terveydelle ja koko keholle.

  Pieniä herkutteluja toki aina tarvitsee. Mä tykkään kanssa salmiakista. Ostelen aika usein suosikkejani “Salmiakkikissoja”… sillä liian ankeaksi ei elämä saa päästä.. ;)

 2. Eija says:

  Hyvät uutiset! Pepsi Maxia ja Zeroa menee kyllä vieläkin reilusti. Vanilja skyria en (vielä) ole nähnytkään… Kuulostaa hyvältä.

 3. Outi says:

  Teveronika, ihan kuin olisin joskus blogissasi kuullu salmiakkikissoista. :)
  Eija, Citymarketeissa ainakin!

Leave a Reply

See also: