Uusi alku

Nyt, tänään maanantaina on monta asiaa ainakin pienessä taitekohdassa ja sattuipa niinkin hauskasti, että tänään on kevätpäiväntasaus. Aivan selvästi hyvä hetki uuteen tsemppiin!

Kevään myötä tästä päivästä lähtien aion:

Pudottaa painoa, nostaa kuulaa (Minua vähemmän, nostoja enemmän!), kävellä tehokkaasti paljon ja juosta enenevässä määrin, sekä liikkua keliin ja mielialaan sopivilla tavoilla. Zumba ei katoa tietenkään mihinkään, sukset on käytössä niin pitkään kuin lunta riittää ja polkupyörä on käytössä heti, kun saan kaivettua sen totaalisen lumikinoksen takaa varastosta ja toukokuun 10. päivästä lähtienhän sillä poljetaankin Paljon. Aion pitää vähintään sen yhden lepopäivän viikossa ja yksi kunnon venyttelykerta on oltava viikossa. Lyhyitä venyttelyjä tietysti myös.

Painon tippuminen on aivan erityinen juttu. Olin niin pitkään ihmeissäni ja ääneenkin miehelle sanoin, että mikä tässä on kun paino ei tipu, vaikka periaatteessa pitäisi, miksi mitään ei tapahdu. Ainakin yksi erityinen jumisyy on nyt poissa ja hiljalleen hallinnassa eli siis verenpaine. Lääkitystä on nyt reilu viikko takana ja vaikutukset on jo melkoiset. Huomaan, että koko vuorokausirytminikin rauhoittui ja minä olen enemmän minä kuin pitkään aikaan.

Oikeastaan loistava aloittaa turvonneimpana päivänä, mitä kuukaudesta löytyy, joten tänään lukemat on huikeat 67,1 kg. Voisin pyörtyä tunnustuksesta, mutta mitä turhaa. Siitä lähdetään ja siinä 66,x lukemissa se on pyörinyt ties kuinka pitkään, vähän suuntaan ja toiseen heilahdellen, mutta kuitenkin tukevasti paikallaan.

Aika huvittavaa palata blogin juurille. :)

Tänään on maanantai, mikä ei perinteisesti ehkä ole paras puntarointipäivä, mutta menköön. Puntarille hyppään siis kerran viikkoon.

Syömisiä tässä on tullut pidempään mietittyä. Palaan syömään hallitusti ruisleipää, mikä välillä jo jäi todella vähiin. Syön myös toisinaan kaurapuuroa, suosin kanaa ja kalkkunaa, kalapäiviä on viikossa toivottavasti muutama jne. Juurekset on erityisesti kunniassa, vihannekset myös ja hedelmät on parasta. En syö töissä pelkkiä eväitä vaan käyn syömässä mahdollisuuksien mukaan ruokalassa. Tänään näyttäisi olevan broileria vihannespedillä eli juuri oikeaan suuntaan sekin. Vaaleat jauhot on pannassa kuten tähänkin asti. Ei pullaa, ei sokerillisia juomia tai syömisiä, mutta Pepsi Maxista en edelleenkään lupaa luopua!

Herkuttelen erityisesti ihanilla teelaaduilla, joita on tullut hommattua ja yksi aivan erityinen suosikkikin on löytynyt. Täytyy kuvata ja näyttää teillekin. Herkuttelen myös fiksuilla ruokavalinnoilla. Minä pysyn tyytyväisenä, kun saan makuhermoni helliteltyä ruokapöydässä. Smoothiet hoitelee sitten loput herkuttelut. :)

Merkkaan syömiseni Kiloklubiin nyt aluksi ja ehkä joka toinen viikko, jos siitä tuntuu olevan apua. Silloin kun merkkaan, lasken suuhun menevät tarkasti ruoka-aineittain, eikä sinnepäin arvioiden. Merkkaamisen orjaksi en enää itseäni päästä. Sitäkin tuli joskus kokeiltua. Tavoitteena on saada hiottua elämäntapaa niin, ettei se ole vaan joku kausi. Ihan niin kuin tähän astikin olen muuttanut tapojani, niin se vain jatkuu.

Että semmoinen kevätpäiväntasaus. :) Parasta tässä on se, että nyt on samanlainen hetki kuin silloin alunperin kivimuurin päällä istuessa. Minä tiedän, että tästä lähtee oikeasti taas asiat uuteen suuntaan.

Did you like this? Share it:

7 Responses to “Uusi alku”

 1. M-K says:

  Moi!

  Minkälaisia vp-lukemia sulla oli ja kuinka pitkään? Itsellänikin on aina mitattaessa lääkärissä se koholla ja nyt seurailen kotona pari viikkoa. Kotona tietty ihan normaalit lukemat… Olisi kiva, jos kertoisit enemmän ja mitä lääkettä otat ja millaisella annoksella.

 2. Outi says:

  Heippa! Minulla on oikeastaan ollut verenpaine ja nimenomaan alapaine vähintäänkin kausittain kohollaan siitä lähtien kun sain nuoremman pojan, joka on jo eka luokalla. Aika pitkään siis. Sitä on seurattu aina välillä ja on se lääkityskin ollut hilkulla varsinkin silloin ennen kuin aloin liikkumaan. Alapaine oli nyt siellä 100 tietämillä molemmin puolin ja joskus pahimmillaan muutama vuosi sitten se pysyi 110 paikkeilla. Ei pahimpia lukemia koko ajan, mutta pitkäkestoisesti kestämätöntä ja oma verenpainemittarikin on ollut jo useamman vuoden, että saisin seurailtua.
  Lääke on Atacand, jos nyt ulkomuistista muistan oikein ja 8 mg ainakin näin alkuunsa.

 3. Taina says:

  Ihanan positiiviset aikeet keväälle! Taatusti onnistut!

 4. Katja says:

  Kevätpäivän tasaus on hieno päivä pysähtyä hetkeksi päivittämään tavoitteita, ja hienot on tavoitteetkin :-)

 5. Outi says:

  Vähän nolottaa noin energisen postauksen jälkeen tunnustaa, että tuli otettua iltanokoset. :D Vähemmän energinen ilta, mutta toisaalta kyllä sitten kuitenkin. Huominen paljastakoon tullessaan, että mitä kaikkea jäikään tekemättä…
  Mutta joo, minulla on oikeasti nyt todella hyvä tunne noista tavoitteista ja niihin pääsemisestä.

 6. Mitäs noloa nokosissa on!!?? Itsensä huoltamista unikin on ja nukkuakin pitää! Nukkuessa aivot lepää ja järjestelee kertynyttä tietoa – lihakset elpyy ja vahvistuu treenistä. Siis pelkkiä hyviä vaikutuksia :D (nimimerkillä jos olisi aikaa totisesti nukkuisin päiväunet joka päivä, mutta valitettavasti en ehdi edes joka viikko…)

 7. Outi says:

  Nokoset on luksusta. :)

Leave a Reply

See also: