Sea bass ja kookos allergiaa?

Tein viime viikonloppuna kalakokeilua, kun miehet toivat kauppareissulta paketit, joissa toisessa luki sea bass ja toinen oli puna-ahventa. Sea bass on suomeksi meriahven ja täytyy sanoa, että en ollut ennen tehnyt siitä ruokaa saati sitten maistanut.

Kalafileiden kanssa ihmettelin ja löysin netistä jostain kokeilemisen kuuloisen reseptin, jota en enää löydä mistään. Idea oli paistaa pannulla suolatut ja leivitetyt fileet, lisätä hieman yrttejä ja lisätä sen jälkeen kookosmaitoa.

Suolasin fileet hieman aikaisemmin, paloittelin puna-ahvenen annospaloiksi ja paistoin sitten pannulla. Jätin kyllä leivityksen tekemättä eli paistoin sellaisenaan. Yrtitkin jäi laittamatta, koska unohdin, että heitin vanhentuneita mausteita pois ja jäljelle jääneissä kahdessa yrttisekoituksessa olikin sinapinsiementä, joka pojan allergiatestin jälkeen on pannassa. Siispä vain suolaus, paistaminen ja sen jälkeen kookosmaitoa pari desilitraa pannulle kalafileiden päälle.

Valmis annos ei nyt aivan ravintola-annokselta näytä, mutta laitan nyt kuitenkin kuvan tähän. Vihreys jäi vähän minimiin, kun minun miesporukkani käsitys salaatista on vähän rajallinen. :)

Sea bass oli todella todella hyvää! Itse asiassa se oli niin loistava kokemus, että meillä nähdään sitä toistekin erikoisherkkuna.

Mutta sitten tulee jännä juttu. Ruoka oli hyvää ja kehuin myös sitä kookoksen makua. Kun lopetin syömisen, niin kieli alkoi kihelmöidä. Tuli omituinen tunne, jota voisin vähän verrata jopa siihen, miltä minusta tuntuu kiivi hedelmää syödessä. Se on se ainoa asia, mille tiedän olevani allerginen. Kun kyselin meidän allergikkopojalta asiasta, niin hänelläkin oli paha olo suussa ja sen takia puoli annosta oli jäänyt syömättä. Ikävä tunne suussa kesti yllättävän pitkään.

Olenko minä siis allerginen kookokselle? Pojan allergisuuden voin helposti uskoa, mutta että minä itsekin. Se kyllä selittäisi miksi en ole ikinä eläessäni pitänyt kookoksesta. Olen karttanut kookoksen käyttöä kaikin mahdollisin keinoin (ruuat, karkit, leivokset) ja vaikka olen tänä vuonna ihan tarkoituksella ostanut kookosmaitoakin moneen kertaan, niin käyttämättä se on jäänyt. Ja tarkemmin ajatellen enhän minä edes pystynyt juomaan sellaista miehen tekemää juomasekoitusta, jossa sitä kookosta oli.

Onko siis sittenkin löytynyt kiivin lisäksi toinen asia, jolle olen itse allerginen. Aika yllättävää!

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Sea bass ja kookos allergiaa?”

  1. Eija says:

    Kookos <3 Mikä helpotus ettet kuitenkaan tukehtunut niihin hiuksiin…

  2. Outi says:

    Helpotus tosiaan. :)

Leave a Reply

See also: