Juoksukengät: Minkälaiset ja mistä?

Äsken pojan perässä pyöräillessäni tuli mietiskeltyä, että minkälainenhan se hyvä juoksukenkä on ja mistä se kannattaisi ostaa? Mistä te ostatte juoksukengät?

Eilisen sovittelun perusteella tosiaan tykkäsin Asicsin kengistä, niiden tuntumasta ja viime vuoden uskolliset palvelijat on Karhut. Vanhoista kengistä olen tykännyt todella paljon, koska ne löytyi juuri omaan jalkaan sopivat ja niissä ei paljon jalat ole kipeilleet. No, siis ei ole kipeytyneet, kunhan oppi venyttelemään.

Juoksukenkiinhän saa upottettua hurjasti rahaa, mutta se ei minusta ole välttämätön pakko. Minä ainakin haluan vaan löytää ne hyvin omissa jaloissa toimivat.

edit: Takana ensimmäinen oikea pururadan valloitus ja JEE, mikä tunne! Tahtoo lenkille, tahtoo juosta, tahtoo aurinkoa, tahtoo tahtoo. :D

Did you like this? Share it:

15 Responses to “Juoksukengät: Minkälaiset ja mistä?”

 1. Teea says:

  Mulla on ollut monet Asicsin lenkkarit ja oon niihin tykästynyt kovasti. Ovat aivan huiput juoksemiseen. Myös muutamat Adidakset on olleet, mutta takaosa ei jotenkin istu mun jalkaan…Eli äänet Asicsille =)

 2. Laura says:

  Mää oon kanssa Asicsin likkoja (Nimbus!) ja yleensä ostan kengät netistä Start Fitness-nimisestä verkkokaupasta, koska sieltä saa lenkkarit aika paljo halvemmalla kuin ihan urheilukaupasta. Mutta sillon täytyy tiätää mitä on ostamassa. Kokeilin muuten perjantaina semmosia uusia On running -juoksukenkiä, jotka esiteltiin mm. uudessa Juoksija-lehdessä ja voin sanoa, että aika miellyttävät oli! Kannattaa kokeilla, jos semmosia joku jossain näkee.

 3. Outi says:

  Adidakset ei tuntuneet istuvan minullekaan eli ne on jo pois laskuista.
  Start Fitness kuulostaa hyvältä vinkiltä! Urheilukaupat tosiaan on kalliita…
  Minäkin näin On Running mainoksen ja päivällä niitä tutkin netistä.

 4. Flikka says:

  Mä oon kans Asicsin kannalla, ne ainakin sopii mun jalkaan. Mutta kannattaa testailla eri merkkejä, ja olis hyvä jos kaupassa olis juoksumatto, jolla voi kunnolla testata juoksuaskelia. Ite tykkään Asicsista, ku ne on kapeampia ku muut merkit.

 5. Outi says:

  Sama syy, miksi Asics tuntui hyvältä eli ne oli riittävän kapeat.
  Uudet Karhut haluaisin myös päästä testaamaan ihan sen takia, kun vanhat on toimineet niin hyvin. En oikein ole kuullut kenenkään Karhuista puhuvan, mutta ei kai se tarkoita, etteikö nekin voisi hyvät olla. :)

 6. Jadela says:

  Heippa Outi! Kannattaa ihmeessa etsia paikka (esim. pk-seudulta, jos olet siella kaymassa), jossa palvellaan. En valitettavasti nyt osaa nain ulkomailta antaa sen tarkempaa vinkkia.

  Omani ostin paikallisesta juoksemiseen erikoistuneesta liikkeesta. Myyja katsoi ensin juoksumaton ja kameran avulla luonnollista askeltamistani (avojaloin) ja alkoi sitten korjata toisen jalan askellusvirhettani mahdollisimman kevein keinoin, kenka kengalta. Eli asiantuntija kehiin, ikina en ole omistanut yhta ihania juoksukenkia, ihan kun ei mitään olisi jaloissa! (Ja joo, asicsit sattuvat nekin olemaan.) Palvelusta ja taydellisista kengista maksaa mielellaan vahan enemman. Tsemppia ostoksille!

 7. Katja says:

  Mä menen aina myyjän puheille, kun ostan kengät, jotta vältän vikaostokset. Ne vasta kalliiksi tulevat! Olen Jadelan kanssa samaa mieltä siinä, että palvelusta ja itselle sopivista kengistä maksaa mielellään vähän enemmän.
  Viime keväänä ostin Brooks Adrenalinet, jotka on olleet mulle tosi hyvät. Syksyllä hankitut Inov-8:t ovat olleet kovassa käytössä talvella, vaikka eivät varsinaisesti olekaan talvikäyttöön.

 8. Outi says:

  Täällä oli juoksuklinikka muutamassa liikkeessä talven mittaan ja nyt kyllä harmittaa, kun ei tullut käytyä testaamassa, että minkälainen juoksukenkä sellaisten testien mukaan pitäisi olla. Mutta toisaalta tosiaan, kun sopivaan paikkaan sattuu, niin varmasti saa hyvät avut kenkien valintaan.
  Tämän päivän lenkin jälkeen harmittaa, kun nyt on sunnuntai. Varmaan syöksyisin kenkäostoksille, jos olisi arkipäivä. :)

 9. Sari says:

  Oletko tutustunut paljasjalkajuoksuun? Itse käytän Five Fingers-jalkineita joilla saa suojan jaloille, mutta tuntuu siltä kun kävelisi paljain jaloin. Lenkkarit ei oikeasti ole paras vaihtoehto jaloille, suosittelen tutustumaan aiheeseen jos ei ole tuttua :)

 10. Outi says:

  Siihen on tarkoitus tutustua kesän mittaan! Mutta nyt alkuun mennään perinteistä rataa. :)

 11. Nissi says:

  Mä olen myös fivefingerstyyppi. Jo toista viikkoa ;) Heti tuntui hyvältä jalkaan ja en näe syytä laittaa enää lenkkareita koipiini. Myös ulkokuulatessa mainiot!

 12. Outi says:

  Fivefingersin kuulailuun. Oho! Mielenkiintoinen ajatus. :)

 13. mari says:

  Mä en oo uskaltanu laittaa fivefingersejä kuulailuhommissa jalkaan :D Pudotan kuitenki sen kuulan varpaille vielä joku päivä :D

  Mun tarvis ostaa kolmet reenikengät kk:n sisällä.. lenkki- ja sisäkengät plus nappikset..

 14. Outi says:

  Kyllä niitä erilaisia treenikenkiä tarvitaan. Enpä olisi uskonut kuinka paljon, siis en olisi uskonut ennen kuin hurahdin liikkumaan. :)

 15. Karoliina Tolonen says:

  Tässä pari mun hyväksi kokemaa linkkiä urheiluvaatteita myyviin nettikauppoihin:

  http://www.startfitness.co.uk/default.asp?

  Start Fitnessin joku mainitsikin, täältä saa hyvään hintaan esim. lenkkareita sekä valikoimasta löytyy myös paljon urheiluvaatteita, myös merkkivaatteita kuten Adidasta, Nikea jne. Ollaan tilattu vanhempien kanssa noin 4-5 kertaa, aina on kaikki toiminut tosi hyvin eikä valittamista. Tuotteiden palauttamisesta ei kokemusta, ei ole vielä koskaan tarvinnut palauttaa mitään. Kenkiä tilatessa nettikaupasta pitää tietysti tietää tarkkaan oma kokonsa. Hätätapauksessa voi käydä ensin sovittamassa urheiluliikkessä…:)

  http://www.boobydoo.co.uk/

  Omaperäisellä nimellä varustettu brittiläinen nettikauppa, joka myy ainoastaan urheilurintsikoita. Merkkejä Shock Absorberista Triumphiin, Nikeen, Adidakseen jne. Tilasin esim. kahdet Shock Absorberit n. 30e/kpl, voin suositella! Tässä pätee sama kuin edellisessä, eli oma koko pitää tietää tarkkaan.

Leave a Reply

See also: