Kiitollinen jokaisesta juoksumattokilometrista

Jestas että on hyvä olo. Minä Kävin Tänään Aamulenkillä! Siis joo, todellakin kävin aamulla lenkillä, vaikka en koskaan “treenaa” aamuisin. Voisikohan tästä sittenkin tulla tapa? Jopa arkiaamuille? Ei se lenkki ollut kuin 27 minuuttia, mutta sellaisenhan ajan voisi nipistää melkein mistä aamusta vaan, eikä sellainenkaan takuulla ole turhaa.

Kiersin ensin pururadan toipilas koiran kanssa kävellen ja sitten jätin koiran kodin kohtaan kiinni ja kiepautin pururadan enimmäkseen juosten läpi. :D

Jalka nousee tosi kevysti. En sano, etteikö melkoinen puuskutus kuuluisi siellä missä minä menen, mutta se onkin eri juttu. Sykkeet nousee huikeasti, kun ensimmäistä kertaa juoksen mäkiäkin ylös, mutta lähtökohdat on tosi erilaiset kuin viime keväänä. Ja sanonpa vaan, että pian pystyn jo juoksemaan monta kierrosta putkeen. Onpa muuten onni Peurunkapatikkaakin ajatellen, että tuossa pururadalla todellakin on mäkiä. Ne ei ole ihan itsestäänselvyys täällä Pohjanmaalla.

Kun syksyllä juoksut loppui kuin seinään sen kamalan keuhkokuumeen takia, niin siihen loppui askeleet. Kun vielä ennen jouluakaan en voinut oikein ollenkaan liikkua ulkotiloissa, niin juoksumatto tuli kyllä todella hyvään saumaan. Ajatella, jos en olisi ollenkaan juossut eli siis hölkännyt minun tapauksessani. Ei siinä jalat tietäisi mitä tehdä, mutta nyt todella tietää. Juoksuaskeleet on jotenkin ihan luonnollinen juttu! :)

Minähän en ennen oikein pitänyt juoksumatoista. Se oli sellaista väkisin juoksumatolle kiipeämistä kuntosalilla. En oikein tiennyt mitään sen kamalampaa kuin alkaa juosta paikallaan pääsemättä mihinkään. Nolo tunnustaa, mutta paras tehdä niin, koska se oli silloin 100% totuus. :D

En minä vieläkään osaisi kuvitella lähteväni kuntosalille juoksemaan, mutta on Aivan eri juttu, kun juoksumatto on tuossa ihan telkkarietäisyydellä ja niin, että siinä voi juosta hetken ennen saunaan menoa tai milloin vaan. Juoksumatolle kiipeämiseen ei ole tarvittu kuin pieni päähän pälkähdys, ihan sama sataako tai onko ollut pakkasta 30 astetta tai mitä vaan.

Minä en ole osannut treenata oikein hienoilla menetelmillä. Olen käyttänyt sykemittaria vain välillä tarkistuksen vuoksi ja enemmän yrittänyt keskittyä siihen, että jaloissa tuntuu hyvältä. Samoin olen juossut ja välillä sitten kävellyt, jos siltä on tuntunut.

Mutta kyllä kuulkaa ne jokaiset juoksumattoaskeleet palkitsee nyt ja kovasti. Jos silloin ensimmäisillä kerroilla juoksumatolle kiivetessä tuntui siltä, että jalat vähän hapuili melkein viiden kuukauden juoksutauon jälkeen, niin nyt ei ole mistään hapuilusta tietoakaan. Vaikka juoksukunto ei ole sama kuin silloin syksyllä, kun tarkoitus oli osallistua ensimmäiseen juoksutapahtumaankin, niin jalat toimii melkein paremmin kuin silloin. Juu, kyllä minä väittäisin, että juoksuaskel on parantunut.

Hitsi vieköön, kun nyt on lenkkeilyhinku päällä! Se sama fiilis on palannut, joka viime kesänä ensimmäisen kerran löytyi. :)

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Kiitollinen jokaisesta juoksumattokilometrista”

 1. Teveronika says:

  Upeata, kun sulla on lenkkeilyhinku päällä. Mahtavalta näyttää itse lenkkeilyalusta ja maisemakin. =) Sinun kelpaa. En muista olenko itse tuollaisella pohjustalla koskaan saanut hölkätäkään.

  Aamuhölkät ovat muuten hyvä homma, sillä silloin on niin raikasta ja viiläeähköä. Helle ja aurinko keskipäivällä vie aina osan voimista. Ainakin itse huomaan sen. Mä tapaan kesäisin hölkötellä tosin illan suussa..

  Kaikkea hyvää sulle ja nautipas hölkkäilyn ihanuudesta!! :)

 2. Outi says:

  Minä olin pitkään aika negatiivinen sen suhteen, että “takapihalle” tuli pururata, mutta eihän tuosta pahoillaan voi enää olla. :)
  On se tosi joustava pohja kulkea. Aivan ihana!

 3. Teea says:

  Vautsi ku tuo purkkari näyttää niin hienolle vanhaan verrattuna! :-)
  Onko kuulatunnit vaihtuneet jo täksi viikoksi tiistaille? Jos on, niin missä? Aika kuitenkin tuo 18-19? Mulla olis tänään vp, niin mahdollisuus päästä kuulailemaan porukassa :-)

 4. Outi says:

  Seuraavan kerran on vasta ensi viikolla tiistaina. Täytyykin äkkiä muuttaa tuohon blogin ylös. Paikka on Vähäkyrö ja Huvikeskus vai mikäs se nyt oikein nimeltään olikaan. :) On sitten lehdessä seuratoimintapalstalla.

 5. Teveronika says:

  Todella kiitollinen saat olla. :)
  Ei joka plikan takapihalta pääse tuollaiselle pururadalle..
  Ai se on joustava.. se tuollainen kunnon pururata. Minä raukka kun en ole koskaan päässyt kunnollisella tuollaisella kokeilemaan… No, toivottavasti joskus… :)

  Juoksemisen iloa vain toivottelen!!

Leave a Reply

See also: