Nyt alkoi askel rullaamaan

Jos sunnuntaina mietin, että voisiko aamulenkit onnistua, niin nyt sanon, että KYLLÄ. Ja mikä parasta, tänään hölkkäilin pururataa kolmannen kerran ja kolmas kerta sanoi jo hyvää ja hölkkäsin koko jälkimmäisen (huikean) kilometrin kierroksen putkeen.

Tein ensin kierroksen koiran ja kameran kanssa kävellen, joten tervetuloa lenkille mukaan. :)

Alku on aika aika tasaista. Pururata laskee vähän pellolle, tekee kurvauksen sieltä ja nousee hiukan takaisin metsän puolelle. Sitä vähän matkaa jatkaen tullaan mäen juurelle. Tästä lähtee loiva, mutta aika pitkä pätkä kiiveten.

Mäen päältä laskee himpun tiiviimmin taas alas. Kuvassa ei näytä mäeltä ollenkaan, mutta kyllä se alas vie.

Sieltä alhaalta näkee pururadan vieressä polun, jota tuli ennen pururataa kiivettyä monet monet kerrat.

Alhaalla kun kaarretaan oikeaan, niin sitten lähdetään kiipeämään ja juuri näillä paikkeilla ollaan kaikkein jyrkimmillä kohdilla.

Ei tuo kuva taaskaan paljon kerro, mutta kylläpä pohkeiden alaosassa huomaa, että yleensä ei tule mäkiä kiivettyä. Viime kesänä tiukimmat kotiseudun hölkätyt mäet oli siinä, kun kiipesi alikulkutunnelista takaisin tien tasalle. :D

Mutta siinä mäen päällä kun hieman kierrellään, niin sen jälkeen lasketellaan taas alas. Tämä alamäki oli viimeiseen asti lumessa ja sunnuntaina vielä upotti sen verran pahasti, että ei siinä juosta voinut. Nyt voi!

Olen tässä miettinyt, että onhan se vaatimaton lenkki, jos olen nyt kulkenut sen noin 2,5 km kaikkineen eli siihen kuuluu kävelty kierros ja hölkätty kierros, mutta se on selvä alku ja jaloissa tuntuu todella hyvältä. Ensimmäisellä kerralla juoksin (=virhe, kun en rauhassa hölkännyt) vaan sen pitkän mäen melkein päälle asti, toisella kertaa hölkkäsin jyrkän mäen alkuun asti ja tänään sitten oikeasti ymmärsin hölkätä sillä rauhallisella tahdilla ja koko kierros menikin aivan kivuttomasti. Ei enää mitään suurta puuskutusta tms. Syke oli kyllä käynyt niinkin korkealla 177, mutta onhan se jo vähemmän kuin edellisen kerran 181 ja muutenkin tunsin sen, että nyt alkoi löytyä se sopivan kevyt tapa kulkea.

Pääsin siis siihen oikeaan tahtiin kiinni. Rauhallisesti, rauhallisesti ja huomenna voin kiertää jo kaksi kierrosta hölkäten. Tänäänkin olisi mennyt enemmän kuin tuo, mutta piti lähteä pyöräilemään pojan kanssa kouluun. Oli muuten niin mahtava keli kera auringonpaisteen ja vailla eilistä kovaa tuulta, että se pyöräilykin tuli tehtyä ylimääräisen loppulenkin kanssa eli 5 km siitä tuli. :)

Illalla on kahvakuulien vuoro!

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Nyt alkoi askel rullaamaan”

 1. Teveronika says:

  Hyvä Outi!!
  Ja ihanaa, kun juoksu maistuu!
  Todella upeat hölkkämaastot siellä. Ovat tosiaan panostaneet siellä, kun noin hyvä pohja koko radalla.
  Mäkin haluan tuolle tai tuommoiselle radalle juoksemaan… :)

 2. Outi says:

  Lyhythän se on, kun on vaan suurin piirtein kilometrin mittainen lenkki, mutta takapihan lenkiksi aika mainio. :)

Leave a Reply

See also: