Paras puutarhaliikunnan muoto

Nyt kun touhu on taas parhaimmillaan on hyvä esitellä minun mielestäni paras puutarhaliikunnan muoto. Se on kivien kaivaminen! :D

Nyt nousee todella hyvän kokoisia kiviä.

Ei nyt ihan pelkästään kaivaminen ja nostaminen, mutta kun piha pitää sisällään mahdottoma paljon kiviä, niin niistä on syntynyt jo yhtä sun toista. Edellisestä kuvasta kaksi askelta oikealle näyttää tältä.

Kivirappuset vievät pihan alemmalle tasolle, jota kiertää kivipengerrys.

Edeltävästä kuvasta kivirappusista oikealle lähtee toissavuoden metrit ja aivan vasemmassa reunassa ollaan jo viime vuonna valmistuneella pätkällä.

Ja yksin ei tarvitse tuohuta koskaan, koska vähintäänkin puutarhakoira on paikalla tekemässä lisää oksasilppua.

Ja oikeastaan pihaa voi kuvata mistä suunnasta vaan, niin kuvaan tulee väkisin kiviä ainakin taustalle. Etupihan kivimuuri on osin kaksi sinämää ja välissä multa + istutukset ja yksinkertaisena se kiertää tuolla hyvinkin matalana. En ole vieläkään saanut etupihalle äitienpäivälahjaksi kivikuormaa, vaikka olen toivonut sitä jo kaksi vuotta. Kumma homma! Sillä konstilla saisin huomattavasti helpommin jatkettua etupihan projektia. Käyköhän tänä vuonna parempi tuuri? Kiviä kiitos, ei kukkia!

Penkin teki mies viime kesänä. Tykkään siitä kovasti ja koitan nyt houkutella tekemään toisen samanlaisen. ;)

Sattui muuten mahtavaan aikaan nämä minun vapaaviikkoni. Kivityöt on nimittäin helpoimmillaan ennen kuin heinikko ja muu alkaa kasvaa. Kivien löytäminen hankaloituu siinä vaiheessa huomattavasti ja todella kuumalla kelillä kivityöt on vähän liian rankkaa hommaa.

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: