Dukan dieetti

Nyt minä syön sanani, käännän takkini ja vaikka mitä. Aloitan Dukan dieetin huomenna aamulla. Tälle päätökselle (miksi nyt, miksi Dukan) on monta syytä ja kerron niistä varmaan huomenna perusteellisesti, mutta olen kaksi viikkoa Dukan dieetillä ja sen kahden viikon jälkeen arvioin mikä on meininki ja jatkanko samaa rataa. Tai no, jos alan voimaan huonosti, niin saatan lopettaa aiemminkin, mutta sekin on sitten arvioitava oikeasti. Joka tapauksessa käytän nyt hyväkseni sen hetken, kun joudun joka tapauksessa liikkumaan epänormaalin rauhallisesti kropan toipuessa kahvakuulakisojen rasituksesta.

Dukan dieetti koostuu neljästä eri vaiheesta: Attack, Cruise, Consolidation and Stabilization. Maanantaista keskiviikkoon olen siis hyökkäysvaiheessa ja syön äärimmäisen proteiinipitoisesti. Hyväksyttäviä ruokia ovat esimerkiksi vähärasvainen naudanliha, broileri, kalkkuna, kaikenlainen kala, kananmunat, maitorahka jne. Tarkemman listan näkee vaikkapa täältä. Varasin jo huomiselle eväät valmiiksi.

Kolmen päivän jälkeen syön joka toinen päivä samoin kuin hyökkäysvaiheessa ja joka toinen päivä ruokavalioon kuuluvat myös vihannekset. Katsotaan sitä sitten lähempänä torstaita, mutta koska työpaikan lähiravintolasta saa ihania salaatteja, niin se vaihe tulee olemaan muutakin kuin pelkkiä eväiden syömisiä.

Dukan dieetille löytyy ne varsinaiset viralliset sivut, joiden kautta olisi mahdollista ostaa palveluja. Sign up kohdasta voi täyttää omat tietonsa ja saa arvion siitä, mikä on itselle hyvä paino ja missä ajassa sen voisi saavuttaa. Täyttelin tiedot, vaikka en siis mihinkään maksulliseen juttuun aio ryhtyä ja sain seuraavanlaisen arvion.

Juu, ihan hyvä arvio, koska olen koko ajan ajatellut ihannepainokseni 57 kg ja uskon, että noin paino voisi pudota nyt, kun muutamien viikkojen varsin vallattoman ja liikkumisen kannalta rankan elämän jälkeen paino on nyt jopa 68 kg (tai mitä se puntari huomenna aamulla näyttääkään). En nyt aio ryhtyä koko kesäksi dieetille, mutta kokeilen miten helposti noin 4 kg lähtee tai lähtisi ja miltä tämä touhu kropassa tuntuu. En tee kropalle vahingollisia kompromissejä tulevina sellaisinä aikoina, jos tarvitsen oikeanlaista ruokaa rankempaa liikkumista varten, mutta noudatan dieettiä tarkasti nyt ainakin kaksi viikkoa ja tosiaan arvioin sitten jatkon.

Sanani siis syön ja mörökölli minut vieköön. ;)

Did you like this? Share it:

6 Responses to “Dukan dieetti”

 1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta :) Omat dieettikokemukseni perustuu pelkästään vähähiilihydraattiseen (mistä kyllä jäi hyvät fiilikset) joten jään innolla odottamaan tuloksiasi ja mietteitä! Tsemppiä.

 2. Outi says:

  Tuloksia ja mietteitä kuulette epäilemättä varsinkin nyt alussa joka päivä. :)

 3. Sandels says:

  http://www.kahvakuulakisat.info/records

  Lähtöpaino on ollut lauantaina kisoissa 69.9, joten ei kai 68 ole lähtöpaino ollut tai sitten puntareissa on tosi paljon eroa :-O

 4. Outi says:

  Aamupaino aina samalla tavalla punnittuna ja lähtien 68,6 kg, kuten seuraavasta postauksesta näkee.
  Kisoissa tankkausten jälkeen eri vaatteissa ja ennen kisaa ennen puolta päivää eli ero olisi voinut olla suurempikin.

 5. emppa says:

  Dukan dietti on ihan mahtava, ja toimii jos vaan sitä jaksaa noudattaa. Oloki pysyy hyvänä koko ajan eikä ole samanlaista ahistusta ku normi dieteissä. Ite aloitin viime vuoden toukokuun lopussa kyseisen dietin ja jouluun mennessä olin tiputtanu 32 kiloa. Nykysin normipainossa pysyminen onkin sitten haaste jo uusi… :) )
  Tsemppiä =)

 6. [...] niin se on. Otin uuden lähdön Dukan dieetillä. Tilanne tiukan sertifiointiin liittyneen työrupeaman ja sen jälkeisen sairastelun jälkeen [...]

Leave a Reply

See also: