Ensimmäistä päivää Dukanin dieetillä

Aamulla meinasin unohtaa kananmunien keittämisen, mutta tulipa sitten keitettyä aamupalaksi ja päiväruuaksi kananmunia yhteensä 6 kappaletta. Aamupalalla taisin syödä pari ilman keltuaista ja kalkkunaleikkeen kera. Äsken sitten lounaaksi söin loput kananmunat grillatun broilerin file pihvin kera. Ei maistunut ollenkaan hullummalta.

Dukanin dieettiin kuuluu, että syödään periaatteessa kolme kertaa päivässä ja saa syödä niin paljon kuin haluaa. Nälkää ei kannata nähdä. Kananmunat suositellaan syötäväksi ilman keltuaista ja sekös minulle sopii, kun en yleensäkin syön vain valkuaisen. Tarkan syömisen lisäksi on tärkeää juoda paljon.

Sianliha on varsinaisessa Dukanin ruokalistassa kiellettyjen puolella, joten ajattelin olla nämä kolme ensimmäistä päivää kokonaan porsastelematta. Myöhemmin en pidä siitä niin kovin kiinni. Onneksi meillä perheessä pidetään paljon kalasta, joka on erityisen suositeltavaa syötävää ja oikeastaan kaikenlainen liha kelpaa.

Illalla mietin vielä vähän tarkemmin sitä, että minkälaiset aamupalat syön tästä eteenpäin. Mietityttää tuo kuitujen saaminen ja mahan toiminta pidemmän päälle. Tosin jatkan tätä hyökkäystä vain kolme päivää, mutta turha siinäkään ajassa päästää tilanteita missään mielessä hallinnasta. Ja aion kyllä hakea rajoja siinä, että miten saa ruokavalioon mahdollisimman paljon vaihtelua rajoitukset huomioon ottaen.

Ai niin, miksi? Dukan on dieeteistä se ainoa, joka on jäänyt kutkuttamaan takaraivoon ja mietityttämään, että miksi ei. Kaloreja ei tarvitse laskea ja se on todella positiivista. Ja ainakin saan tällä konstilla proteiinien syömisestä eri tavalla tavan kuin aiemmin ja pääsen kerta heitolla eroon pahoista hiilihydraateista.

Näin saan myös erityisen hyvän syyn olla sekaantumatta työpaikan karkki myyntipisteeseen. Tiedättekö sellaisen pahvisen telineen, joka on tungettu täyteen karkkipusseja ja laatikoita ja patukoita ja telineen etureunassa on rako, josta saat tipauttaa maksun ja napata herkut mukaan… Sellaiset pitäisi laissa kieltää.

Ajankohta osui nyt ihan liian hyvä ja ajatuksena olisi aika mukava heittää menemään muutama kilo ennen juhannusta.

Ehkä suurin syy sittenkin on Uteliaisuus. :)

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Ensimmäistä päivää Dukanin dieetillä”

 1. Zi says:

  Seuraan mielenkiinnolla kokemuksiasi, jospa tästä saisi tsemppiä taas itselleenkin. Harmitus, kun tuo pelkkä liikunta ei riitä painon pudotukseen :(

 2. Taina says:

  Tsemppiä tähän kokeiluun! En juuri tiedä ko.dieetistä, mutta olen utelias kuulemaan kommenttejasi tuloksista ja fiiliksistä.

 3. Outi says:

  Kunpa liikunta riittäisikin!
  Minä en tiedä vielä mitä tästä tulee tai mitä tässä omalle kropalleen tekee. Ilta toi kyllä uusia ahaa elämyksiä ensin kaupassa ja sitten ruokaa laittaessa. Tuli todettua, että kyllä raejuustokin sittenkin maistuu hyvälle, kun sitä syö sopivasti ruuan osana. Juu, olen vastustanut sitä tähän asti. :)
  Olotila on ollut hieman hömelö ja syömisestä on kyllä tullut täyteen, mutta on ollut sellainen olo, että jotain puuttuu. Saapa nähdä miltä huomenna tuntuu, mutta ainakin on ollut tosi helppo pysyä ensimmäinen utelias päivä dieetillä. Takuulla oli maanantai helpoin päivä aloittaa, koska töissä niitä houkutuksia (sitä karkkihirviötä lukuunottamatta) ei ole paljon.

 4. Hanne says:

  Hei Outi, mun entisellä työpaikalla oli tuollainen karkkiständi. Tuli kyllä syötyä ja ostettua karkkeja siitä harva se päivä. Aivan hävettää! Sillä sai hyvin pidettyä sokeririippuvuutta yllä :( Illalla piti saada kotona lisää. Odotan uteliaana kokemuksiasi Dukan-dieetistä, vaikka itse en enää taida ruveta millekään dieetille.

 5. Outi says:

  Pika väliaikatiedotuksena voisi sanoa, että yllättävän hyvältä tuntuu. Vaaka näytti 900 g vähemmän tänä aamuna ja olo on loistava. :)
  Ja karkkistandi on saanut olla rauhassa.

 6. prefecta says:

  Mä modasin tosta viime syksynä oman, paljon rennomman version, jolla tipautin kuus kiloa parissa kuukaudessa. Blogissa on juttua (siitä se oikeestaan koko blogi lähti liikkeellekin).

 7. Outi says:

  Prefecta hyvä juttu, minäpä lueskelen. Ja tuo rennompi versio kuulostaa varsinkin hyvältä. Minä ajattelin alun tehdä hyvinkin tiukasti (yhtä pullaa lukuunottamatta), mutta sitten etsiä sellaista sopivaa linjaa.

 8. Sanna says:

  MOi!
  Mielenkiinnolla jään seuraamaan blogiasi. Olen itsekkin tutustunut vasta dukanin diettiin ja aijon kokeilla.Taidan alottaa huomenna niin voin mennä yhtäaikaa kanssasi. Itsellänikin on samanverran tiputettavaa painoa.

 9. Outi says:

  Hei sehän olisi hieno juttu!

Leave a Reply

See also: