Reissupäivän ruokahuolto on hankalaa

Perjantai ja ihanan aurinkoinen aamu. Mielessä pyörii jo pitkät viikonlopun kävelylenkit Doris koiruuden kera. :) Mutta tänään vielä töihin.

Eilen olin pitkän päivän reissussa ja olipa hankalaa Dukanin dieetin suhteen, vaikka valmistelin huolella, että eilinen olisi ensimmäinen kasvispäivä. Siis päivä jolloin proteiini ja kasvikset on sallittua. Onneksi hommasin illaksi jo valmiiksi paprikoja, kesäkurpitsaa jne. ihanaa kasvispaistosta varten, mutta se reissussaolemin ja siis syöminen oli tosi hankalaa.

Aivan ensimmäiseksi meni vähän pitkäksi aamu ja jäi varattu aamupala syömättä. Pahus. Siitä syystä jouduin syömään Helsingin päässä aamupalaksi ruisleivän. Tiukkana ja tärkeänä päivänä sitä syömistä ei voinut jättää väliin. Päiväruuaksi olin haaveillut koko alkuviikon salaatista. Pahus vaan ruokapaikka ei ollutkaan oikein salaatin suhteen paras mahdollinen. Aika laihaksi jäi päiväeväät Paitsi että sitä seurasi jälkiruuaksi pieni rahkapiirakan pala. Koko päivänä ei tehnyt mieli mitään palaveripullia tms. ja tuli juotua paljon vihreää teetä ja jonkin verran vettäkin. Ei ihan paha.

Suuri voitto oli vuorossa lentokentällä. En ole varmaan ikinä lentänyt kotiin ilman, että olisin ostanut karkkia lentokentältä. Hei paitsi nyt ei oikeastaan tehnyt edes mieli! Kolme kirjaa kaappasin mukaan ja kerron niistä, kun ehdin kuvaamaan kasan. Kirjaan uppoutuneena oli helppo odottaa koneen lähtöä ja pysyä erossa esimerkiksi minua tuijottaneista Suuurista Polly pusseista. :D

Tänään olisi sitten proteiinipäivä. En ole vielä aivan varma, että menenkö sittenkin ihanalle salaatille päivällä. Eilisen suuri pettymys kaipaisi kunnon paikkausta. Toisaalta nyt illan suunnattomien syöminkien jälkeen puntari näytti 67,2 kg, mutta ei paha. Vähän, ei kun paljon, näyttää muutenkin syömiset keskittyvän nyt iltaan. Silloin on aikaa väsätä kaikenlaista ihanaa taiteen sääntöjen mukaan. Hitsi minulla on toissaillan lautasellinen kuvattuna kamerassa, mutta ei sitä tähän hätään ehdi kamerasta nappaamaan. Illalla ehkä.

Niin ja hei nyt alkaa kahvakuulakisan loputkin tuntemukset olla hävinneet käsivarsista. Se taitaa tietää kunnon zumbapelituokiota. ;)

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Reissupäivän ruokahuolto on hankalaa”

 1. Zi says:

  Tuolla dieetillähän kilot suorastaan lentävät pois – 37, 2 kg ;) Nuo matkapäivät ovat tosi hankalia ruuan suhteen. Pahimmassa tapauksessa tarjolla olevat leivät saattavat olla melkoisia kaloripommeja lajoneesi ym. täytteineen. Kerran Tennispalatsin yhdessä kahvilassa ei löytynyt lainkaan ruisleipää perustäytteillä kuten kasviksilla, leikkeleellä /juustolla. Ei naurattanut, kun aamupalaa olisi ollut pakko saada. (Herkullisiltahan kyseisen paikan tarjottavat toki näyttivät.)

 2. Satu says:

  Tätä diettiähän alan sitten minäkin noudattaa, kun noin nopsaan lähtee 37 kiloa ;) Juhannus on pelastettu :D

 3. Outi says:

  No olipahan hyvin minulta pikanäpytelty!!! :D
  Jep, nyt on korjattu 67,2 kg, mutta tänä aamuna se on jo 66,8 kg. :) Eli yhtenä hymynä kaiken maailman reissuongelmista huolimatta.

 4. Kukka says:

  Suosittelen lukemaan Varpun nettikirjoista ainakin tämän Irti sokerista -opuksen: http://varputavi.com/nettikirjat.html

  Kun kerran pääsee sille tielle, että sokeri ei vaan kuulu ruokavalioon millään tasolla, siitä on helppo pysyä erossa. Kuulostaa tietysti absurdilta, että ei _ikinä_ tee mieli karkkia, mutta kun sokerista pääsee eroon, todeksi se tulee. :-)

  Edellyttää toki myös sitä, että aspartaamin kaltaiset keinomakeuttajatkin jää pois, yleensä niillä on taipumus ylläpitää sokerin himoa.

  Tsemppiä! Palaan taas meilissä.

  Terkuin Kukka

 5. Outi says:

  Luettu on jo aikaisemminkin ja nyt alkaa ajatukset jotenkin naksahtaa kohdalleen. Uskomatonta kyllä viime viikolla tapahtui kolme tapausta, jotka minulle on ennen tarkoittaneet isoa karkkiSäkkiä, mutta nyt niistä tilanteista vaan lipui ohi yllättävän helposti. Lentokentällä odotus, suunnattoman karkkialennusmyynin kohtaaminen ja läpikäyminen lasten kanssa sekä elokuvat. Saldona silti koko viikolle vain 2 pientä karkkia ja himpun verran vadelma/salmiakki purkkaa. Ei paha. :)
  Tänään on sitten kahvakuulailun uusi startti ehdottomasti! :)

Leave a Reply

See also: