Takana sokeriton, viljaton ja ties mikä -ton viikko

Uskomatonta, mutta ehdottoman totta, että viime viikko meni loistavasti syömisten suhteen ja lisäksi maltoin tehdä sen, mitä etukäteen varovasti suunnittelin – viikko sujui äärettömän vähällä liikunnalla. Vesisade auttoi asiaa, kun taivaan hanat aukenivat aina, kun olisin ehtinyt vaikkapa pitkälle lenkille. Kroppa sai levätä ja ehkäpä se oli sen ansainnutkin, mutta pidempään en pystyisi näin jatkamaan.

Syömisten suhteen viime viikko meni tosiaan 3 päivää tiukasti proteiinin syömisellä Dukanin tapaan ja 4 päivää lähinnä Dukanin toisen eli Cruise vaiheen ruokalajeilla. Viikonloppu on selvästi erittäin vaikea järjestää pelkkinä proteiinipäivinä, joten vihanneksia söin sitten jokaisena päivänä ja eilen erityisen vitamiinipommisesti sitrushedelmiäkin, koska meillä on kova flunssa perheessä ja minä yritän nyt pitää huolen, että en itse lankeaisi siihen. Olen aina ollut sitä mieltä, että vitamiineja pitää saada muualtakin kuin pilleripurkeista.

Suurimmat ahaa elämykset tai parhaat jutut viikon varrelta on varmaankin:

1. Sokeri menetti merkityksensä. En tiedä miten tässä niin kävi, mutta ikinä ei ole ennen sokerin kaipuu häipynyt tällä tavalla. Tottakai mitä vähemmän sokeria syö, sitä vähemmän sitä kaipaa, mutta nyt minulta hävisi hankaluudet erityisesti karkkihoukutukseen lähes kokonaan. Keskiviikkona en lentokentällä odotellessa ostanut mitään karkkia, vaikka Polly pussit tuijottivat minua, perjantaina en uuden Citymarketin avajaisissa ostanut karkkia, vaikka viivyin aika järkyttävälla karkkiosastolla lasten kanssa ja ne todella olisi olleet edullisia, sekä sunnuntaina kävin lasten kanssa elokuvissa ja ostin lapsille karkkia, mutta itse nappasin vain popcorneja. Niin ne popcornit oli myös lipsaus Dukanista ja siis ihan tehokkaan rasvaisia.

2. Elämää on ilman viljatuotteita. Minä en ole koskaan ennen elänyt viikkoa ilman viljatuotteita. Tähän tuli lipsausta vain torstaina reissupäivänä Helsingissä. Vaikka olen aina ollut sitä mieltä, että viljatuotteista on tarkoitus saada isokin osa ravinnosta, niin ehkä olen kääntämässä kelkkani. Olenhan minä sitä jo aiemmin vähentänyt ja vaaleat jauhot on olleet melkein nollassa, mutta saa nähdä mille tasolle tulevaisuudessa viljan saanti asettuu. Tätä täytyy miettiä. Ruis ja kaura on joka tapauksessa ne jutut, joita viljat jatkossakin on.

3. Laihtumiseen ei tarvita kalorimäärien selvittämistä/tuijottamista.

Tuloksena Dukan viikosta paino oli tänä aamuna turvalliset 66,6. :D Kyse on minun vakaimmasta painolukemastani eli olen viihtynyt useaan kertaan piiiitkiä aikoja. Viikko vei ne epämääräiset pari kiloa, jotka suuren liikuntarypistyksen aikoihin kertyivät. Yhteensä siis viikko vei tasan 2 kiloa. Ei paha!

Mitenkäs tästä eteenpäin? Tämä viikko menee osan päivistä pelkällä proteiinilla ja osan päivistä proteiinilla + vihanneksilla. Näin on suunnitelma ja katsotaan kuinka asiat etenee. Liikuntaa tulee tällä viikolla huomattavasti enemmän kuin edellisellä. Jeeee!!!

Did you like this? Share it:

5 Responses to “Takana sokeriton, viljaton ja ties mikä -ton viikko”

 1. Taina says:

  Onnea hienosta tuloksesta. Ja kiva kuulla, että kaikki on mennyt vaivattomasti. Olisi kiva kuulla enemmän ruokailuistasi dietin jatkuessa.
  Tsemppiä ja hyvää oloa!

 2. Outi says:

  Kerron, ehdottomasti kerron, mutta nyt on ollut tosi vähän aikaa olla koneella.

 3. prefecta says:

  Ei siinä yleensä kauaa mee kun homma alkaa rullaileen ihan omalla painollaan. Ja jos viljojen kanssa haluat ruveta hifistelemään, niin suosittelen lämpimästi, että vaihdat Elovenan höyryttämättömiin luomuhiutaleisiin. Kun ne laittaa illalla veteen likoomaan niin kypsyvät yhtä nopeesti kun pikakaurahiutaleet. Bonuksena tulee sitten kaikki ne kauran hyvät ominaisuudet joilla kauraa aina mainostetaan (höyrytetyissä niitä ei valitettavasti enää oikein olekaan).

 4. Ninni says:

  Upeasti vedetty viikko, hyvä sinä! Mua kiinnostaa tehdä jonkunlainen kuuri nyt kesäloman alkuun. Olisi hyvää aikaa tiputtaa muutama kilo painoa, kun ei voi treenata kunnolla. :)

 5. Outi says:

  Prefecta, tosi helposti on ruvennut syömiset rullaamaan. Oikeastaan ihan kummalliesn helposti.
  Elovenasta en vielä lupaa luopua, mutta harkitaan… :)
  Ninni täytyy kyllä myöntää, että vähemmän treenaamisen hetkeen tämä toimii, mutta enpä lähtisi ainakaan ihan radikaalisti Dukanilla liikkeelle, jos olisi paljon rankkaa liikkumista tiedossa. Kyllä olotilasta ensimmäisinä päivinä huomasi, että jotain kummaa on meneillään. Mutta nyt ei ole enää mitään liikkumista vastaan. :)

Leave a Reply

See also: