Paljonko paino voi vaihdella rankan liikunnan jälkeen?

Tiesin, että super rankan kahvakuulaviikonlopun jälkeen maanantaina paino olisi takuulla normaalia korkeamalla ja sen takia pidin huolen, että muistin hypätä puntariin eilen aamulla ja tänään samaten ja huomennakin se pitää tehdä. On tietysti eroa siinä, että minkälaisesta liikunnasta on kyse ja onko kyse vaan rankasta tunnin – parin liikunnasta vai koko päivästä. Minulla sellainen tunnin – parin vaikkapa zumba antaa seuraavalle aamulle hienot alhaisemat lukemat ja taas rankka (siis todella rankka) kahvakuulailu nostaa painoa seuraavalle aamulle.

Onpahan varsinainen seurantakohde, mutta kun tuli aiemmin oltua puntarin orja, niin tämän kyllä tietää ja toisaalta en tiedä tuleeko enää koskaan ihan näin rankkaa pariin viikon treenausta eli oli ihan pakko testata. Niinpä maanantaina puntari antoi huikean 38,1 kg ja tänä aamuna enää 37,1 kg ja huomenna tai ehkä ylihuomenna se on varmaan laskenut jo tämän hetken normaalipainoon, joka on vielä melkein kilon alle tämän aamuisesta. Hurjia vaihteluja! Nesteistähän siinä lähinnä on kyse, mutta jännää silti.

Did you like this? Share it:

9 Responses to “Paljonko paino voi vaihdella rankan liikunnan jälkeen?”

 1. Teea says:

  Mulla saattaa vuorokaudessa paino vaihdella jopa +/- 2 kg :-O

 2. Outi says:

  Tottakai se vuorokauden sisällä vaihtelee jopa kaksi kiloa. Aamulla on ihan eri paino kuin esimerkiksi päivällä tai illalla. Se mitä minä tarkoitin, että esimerkiksi aamuisin punniten huomaa, miten rankan liikunnan vaikutuksesta paino pompsahtaa aika tavalla ylöspäin.

 3. Kirsu says:

  Vastaus otsikon kysymykseen: Paljon. :)
  Pidin jumppa-turvotusta urbaaninalegendana, ennekuin pari viikkoa sitten oikeasti tajusin sen todeksi. Mulla tiukka salitreeni myöhään iltapäivästä saattaa heittää painoa ylöspäin.
  Tein yhden hengen laadullista tutkimusta, jos käyn salilla aamulla, se ei vaikuta seuraavaan päivään. Aluksi ajattelin, että syön sitten tiukan treenin päälle iltaisin enemmän, mutta tutkimukseni jälkeen oli yhden hengen otoksella todistettavissa että tällä massalla oma treenini nostaa painoa sen puoli kiloa.

 4. Outi says:

  Tiukka salitreeni olisi just sellaista, mikä minullakin vaikuttaisi painoon.
  Joskus on hauska tehdä kokeilevaa tutkimusta oman kropan käyttäytymistä seuraamalla. :)

 5. Päivikki says:

  Olen tämän kyllä pistänyt merkille juuri sunnuntain pitkien lenkkien jälkeen, sekä hiihdon, että juoksun. Ja olen miettinyt usein mistä mahtaa johtua moinen… Välillä olen huitaissut sen kuvittelun piikkiin, kun tästä en ole kenenkään aiemmin kuullut puhuvan. Painan n. 58 kg mutta 30km:n hiihtolenkin jälkeen seuraavana päivänä saatan painaa yli 60 kg. Tästä olis tosi mukava kuulla tutkimustietoa.

 6. Outi says:

  Siis hiihtolenkinkin jälkeen!? Aika yllättävää. Minulla ei ole vielä vastaavaa omakohtaista kokemusta, mutta kyllä voin hyvin kuvitella, jos reippaalla liikunta-annoksella tosiaan saa jotenkin lihakset sitomaan nestettä.

 7. Tiia says:

  Mä painan aina treenien jälkeisenä päivänä noin 2-2.5 kg enemmän kuin ns. normaalisti. Heti jos en pariin päivään treenaa, painan pari kiloa vähemmän! :D Että kyllä se rankka treeni tosiaan nostaa sitä selkeästi.

 8. Jaanaba says:

  Hui kamala, onneks en käy vaa´assa melkein koskaan. =D

  Olis niin paljon kivempi kun paino olis kevyempi urheilun jälkeen.

 9. Aino says:

  “Niinpä maanantaina puntari antoi huikean 38,1 kg ja tänä aamuna enää 37,1 kg”
  ???
  Paino on kuin Seilin naisilla ;o)

Leave a Reply

See also: