Nishikillä kohti Botnia pyöräilyä

Nyt tulee polkupyöräilyyn muutos ja parempaan ehdottomasti. Olen miettinyt paljon polkupyörän ostamista, mutta totesin, että sen vuoro voisi olla aikaisintaan syksyllä. Yllättävä ratkaisu kevyempään pyöräilyyn löytyikin omasta varastosta.

Nishiki on oikeastaan pojan pyörä ja sukulaisilta kierrosta tullut, mutta hei sehän on aivan täydellinen minulle täksi kesäksi. Alumiinirunkoisena se on huomattavasti kevyempi ja nuorempi kuin noin 16 vuotta vanha Crescent, jolla tähän asti olen polkenut. Nishiki löytyi ja muistui mieleen ihan vahingossa viime perjantaina illalla, kun kutsuin miehen mukaan kesäiltaan pyöräilemään. Sain melkein kohtauksen, kun tajusin, että millä pyörällä mies kevyesti polkaisi mukaan. :)

Ja nyt kun löytyi kevyempi pojettava, niin ei ole enää mitään syytä jättää osallistumatta Botnia pyöräilyyn 30.7. Minua on nimittäin houkuteltu sinne mukaan jo jonkin aikaa, mutta koska Crescentille olisi pitänyt keksiä jo vähän varaosiakin, niin epäröin kovasti. Kevyemmällä ja paremmin kulkevalla pyörällä 67 km retkeily meiningillä ei enää pelota, joten tiedossa on taas uusi kokemus. Jännää! Kiitos Riitta onnistuneesta houkuttelusta.

Botnia pyöräilyn pidempi reitti olisi 106 km, mutta minä luulen, että 67 km on ihan riittävän reipas lenkki ensikertalaiselle. Toivottavasti ei osu kovin tuulista päivää, mutta jos tuulee, niin sitten vaan tuuletellaan pidempään.

Koska en nyt osta uutta pyörää (enkä kyllä vielä olisi muutenkaan ostanut), niin päätin, että voisin panostaa Ammin innostamana kunnon pyöräilyhanskat. Ja varmaan juomapulloteline olisi järkevä myös. Renkaat ehkä pitää myös vaihtaa, koska eturengas tuntuu tyhjenevän, mutta ne on kuitenkin pieniä hankintoja kokonaisuuteen nähden ja voin kaikessa rauhassa alkaa ottamaan selvää siitä, että mikä polkupyörä olisi minulle järkevä ostos vaikka sitten syksyllä. Kaikki polkupyörän valintaan liittyvät vinkit on siis enemmän kuin tervetulleita! Siitä valinnasta minä olen vielä pihalla kuin lumiukko, vaikka juhannusruusut jo kukkiikin.

Tänään en vielä polkaissut Nishiki lenkille, vaikka keli olisi mitä ihanin ja pyöräilyyn sopiva. Vähän aikaa sitten mietiskelemäni business casual vaatetus tai siis tapahtuma, johon sitä tarvittiin – johti hurjan pitkään eiliseen päivään ja hyvin hyvin vaisuun tähän päivään. :D

Did you like this? Share it:

Leave a Reply

See also: