Juhannuksen liikkumiskatsaus

Uutiskatsauksesta ei ole kyse, mutta kunnon kehitys on viime aikoina ollut paljon mielessä. Voisi olla mielenkiintoista ottaa tässä vaiheessa uusinta kuntotestistä, vaikka en nyt olekaan juossut, vaan liikkunut kaikilla muilla tavoilla. Jännä juttu sinällään, että varsinkin kun koira on ollut koko kesäkuun mummolassa, niin minä en saa itseäni millään juoksulenkille tai edes kävelemään. Mutta vaikka juoksemista ei ole tullutkaan harjoiteltua, niin kyllä se juoksumatolla tehty kuntotesti kiinnostaisi.

Kunnon kehityksestä tiedän todella hyvin, että voimaa on enemmän kuin ennen. Kuin pienessä kylässä? ;) Siis siihen verrattuna mitä on ollut vaikka viime keväisen kuntotestin aikaan. Kyllä kahvakuulatreenaaminen vaikuttaa väkisinkin, vaikka sitä ei niin hurjan montaa kertaa viikossa tekisikään. On se jännä, miten en ole yhtään pisaraakaan pitkästynyt tai kyllästynyt kuulan nostamiseen. Ei, ei todellakaan, vaan sitä hinkuu lisää ja on aivan mahtava, miten alkaa hiljalleen tuntea lihasten kehittymisen ja näkemäänkin, vaikka pedon luvuissa liikkuva paino ei vieläkään paljon paljasta. Itse asiassa nyt, kun voimaa alkaa olla lisää, niin kiinnostaisi lisätä jotain pientä extraa voimaharjoittelun suuntaan. En tiedä mitä, mutta jotain maustetta toisinaan.

Polkupyöräillessä huomaa miten pitkäjaksoinen liikkuminen tuntuu hyvältä. Tänään sain viimein uudet pyöränkumit, joten pian taas poljetaan, joskaan ei tämän päivän sateessa. Onneksi pääsee polkemaan, koska se tuntuu todella hyvältä monella tavalla. Pää ja ajatukset tuulettuu ja jalat vaan huitelee menemään. Cyclocross pyöristä muuten eräs liike sanoi tänään, että minulle sopivia pienirunkoisia cyclocross pyöriä ei ole, niitä voi tilata tehdastoimituksena ensi kevääksi. Pöh. Mutta nyt on hieman kapeammat renkaat Nishikiin, joten kyllä sillä eteenpäin pääsee ja entistä paremmin.

Olen tämän illan siivonnut zumbaten. Musiikki pauhaa vieläkin ja kylläpä on lantio keinunut. Monenlaisen kehityksen ja eteenpäin menemisen sivussa on kyllä notkeus ja lantion vetreys ehkä vähän kärsinyt. Onneksi zumba tuntuu aina yhtä hyvältä tai itse asiassa nyt jopa paremmalta kuin pitkään aikaan. Ehkä siihen menoon sittenkin tuli joku kylläisyysaste täyteen keväällä. Elämässä pitää olla vaihtelua. Onneksi jo vuodenajan vaihtelut tekee sen, että liikkuminen muuttuu väkisin kausittain ja kyllä niistä muutoksista ja mausteista pitää pitää itsekin huoli. Taijille oli tilausta.

Vielä viikko töitä ja sen jälkeen alkaa loma. Viime kesäloma oli todella liikkuvaa aikaa ja minusta tuntuu, että tästä kesälomasta tulee automaattisesti saman suuntainen. Kun saan koiruuden taas kaveriksi, niin lenkille mennään ja kuula heiluu kesäilloissa ja uiminen voisi olla herkkua. Itse asiassa jossain vaiheessa zumbaamisen alkuaikoina tein niin, että ensin zumbasin ja sitten pulahdin uimaan. Siinä voisi olla mansikan makeaa meininkiä, jos vaikka vuorotellen yhdistäisi kahvakuulan ja zumban uiskenteluun. :)

Onpa mukava, että juhannus tuli jo. Huomenna heräillään reissuun ja saattaa olla, että otan kuulan takakonttiin mukaan tai sitten ei. Riippuu ihan siltä miltä tuntuu. Tai sitten heilun ennen kuin lähdetään ajelemaan. Herkkujahan tuleva viikonloppu on tulvillaan, mutta ostin myös extra vihannekset matkaan, että saa jotain herkkua terveelliseenkin suuntaan ja ei nyt ole tarkoitus olla harmissaan minkäänlaisista herkutteluista. Juhannus on kerran vuodessa vaan.

Did you like this? Share it:

3 Responses to “Juhannuksen liikkumiskatsaus”

  1. Mari says:

    Tiedätkö, keskiviikkona yrittäessäni hiphopata huomasin että on tosiaan notkeus jne vähän kadoksissa, kun ei ole tullut zumbattua pariin kuukauteen! Hassu juttu :) .

    Hyvää ja rauhallista Juhannusta koko teidän perheelle!

  2. Hyvää juhannusta täältäkin!

  3. Outi says:

    Mari, ihan samat huomiot siis. :)

Leave a Reply

See also: