Vehnästä vatsa kipeäksi?

Minähän olen ollut lähes viljattomalla ruokavaliolla koko kesäkuun, mutta juhannuksena olin päättänyt tehdä poikkeuksen. Tiesin, että istun kahvipöydässä pullalautasen äärellä useampana päivänä jne. No, siispä heti ensimmäisenä päivänä söin en vain yhden vaan kaksi ihastuttavaa mantelipullaa. Nam. Mutta hetkonen, mitäs kun sen jälkeen alkoi maha tulla kipeäksi. Sanoin jo ääneen miehellekin, että näinköhän vehnäpulla ei tee hyvää. Ei kun testaamaan seuraavana päivänä uudestaan ja taas Kaksi Pullaa. Arvatkaas tulinko vielä paljon pahemmin kipeäksi. Melkein en pystynyt suorassa seisomaan. :( No joo, siihen päälle vielä muutama lettu, kun ensin seisoin lettupannun ääressä aikani paistamassa ja siksipä lankesin vielä niihinkin.

En olisi uskonut, mutta kyllä se pahasti vaikutti siltä, että vehnä pisti vatsan todella koville ja olen hyvinkin varma, että juuri vehnä oli syyllinen. En usko, että olisin mitenkään vehnälle allerginen, mutta jotenkin se vaikuttaa, että vatsa on oppinut pois vehnän ja viljojen käytöstä. Onneksi tilanne hiljalleen palasi normaaliksi ja nyt vatsan kanssa pystyy taas elämään.

Vahingosta viisastuneena aion nyt vähän vekslata ruokavaliota, koska minusta suomalaiset viljapellot on arvokas asia ja uskon, että oikein ajatellen minä ja viljat sovitaan hyvin yhteen. Vehnäpellon kuva on muuten oma, vaikka siinä lukee vähän eri tavalla kuin tavallisesti kuvan kulmassa.

Otan tavakseni syödä melkein päivittäin lähinnä joko ruisleivän tai pienen annoksen kaurapuuroa. Vehnää vältän ihan yhtä totaalisesti kuin kesäkuun muutenkin eli muutamia pieniä poikkeuksia lukuunottamatta vältän sen kokonaan. En heittäydy epätoivoiseksi pienistä poikkeuksista, jotka yleensä johtuu reissuista ja sillä tavalla poikkeuspäivistä, mutta enpä tuota vehnää varsinaisesti kaipaa, joten näin on helppo ajatella. Niin siis se poikkeus ei missään tapauksessa saa olla kahta pullaa kerralla, mutta enköhän oppinut sen jo kerrasta. :)

Muuten syön edelleen erittäin proteiinipitoisesti ja paljon paljon vihanneksia. Maitotuotteet on pop eli vaikka en maitoa juurikaan kuluta, niin juustot eri muodoissa ja muut maitovalmisteet on ihan jokapäiväistä syötävää. Noin pääasiassa ja tottakai marjoja ja paljon muuta lisäksi.

Ai niin. Onpa jännä juttu, miten vähemmän hyvältä tutut herkut maistuis juhannuksen sokerihurmoksen jälkeen. Höh. Kun pistää sokeria poskeen, niin pilaa makuaistinsa sanon minä. Onneksi tilanne korjaantuu nopeasti.

Did you like this? Share it:

2 Responses to “Vehnästä vatsa kipeäksi?”

  1. Jenni says:

    Tuosta vehnästä puheen ollen – muistan joskus jonkun sukulaiseni todenneen, että hän sai tuotteista jotka sisälsivät hiivaa, hyvinkin kovia vatsakipuja. Joten suattaapi olla tämännii syynä… :)

  2. Outi says:

    Kyllä, se tosiaan on toinen mahdollinen syy. Kuulin myös jossain vaiheessa, että joku saa hiivasta vatsan väänteitä. Vielä en tiedä kumpiko mahtaa syynä olla, mutta ehkä se selviää jossain vaiheessa.

Leave a Reply

See also: